Avto

Dacia bo ''prašila'' tudi z novim dusterjem

Prve fotografije nove dacie duster, naslednice izjemnega modela, ki je zgradil ugled romunske znamke

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

07.09.2017 16:07
Dopolnjeno: 07.09.2017 16:07
Čas branja: 1 min

Na bližnjem frankfurtskem avtomobilskem salonu bo Dacia uradno in prvič postavila na ogled novega dusterja. Pri nas bo na voljo februarja prihodnje leto, tovarniške fotografije pa kažejo blago spreminjanje oziroma evolucijo zunanje podobe, kot je dejal njegov oblikovalec David Durand. Opazne je spremenjena maska, predvsem pa drugačne luči v led izvedbi tako spredaj kot zadaj, pri čemer utegnejo zadnje marsikoga spomniti na tiste pri jeepu renegadu.

Vetrobransko steklo je pri novem dusterju pomaknjeno 100 milimetrov naprej, kar posledično podaljša potniški prostor in »okrepi vtis prostranosti«, kot pravi tovarna. Tovarniške fotografije prikazujejo kompaktnega športnega terenca s 17-palčnimi platišči in (zvečinoma) v oranžni atacama barvi, ki je zadnje čase v tem razredu vse popularnejša. Nič pa ob tem ni bilo rečenega o notranjosti, pravijo pa da bo »revolucionarna«. Torej počakajmo na prvi javno predstavitev avta, ki je za romunsko hišo tisto, čemur pravijo med in mleko – doslej so jih prodali kar spoštljiv milijon.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Slovo od dusterja, Dacie ki je izstrelila romunsko znamko
Avto
AvtoJanez Kovačič Slovo od dusterja, Dacie ki je izstrelila romunsko znamko 3

Duster je prinesel romunski tovarni veliko tržnega in siceršnjega uspeha, toda v kombinaciji s samodejnim menjalnikom ni več med najcenejšimi. Do prihoda novega je še pol leta (februar 2018), zato bo aktualni duster sploh v tem letnem času še naprej aktualen

FINANCE
Avto
Revolucija v prodaji avtov tudi v Sloveniji in vročica pred Frankfurtom
Avto
AvtoMiloš Milač Revolucija v prodaji avtov tudi v Sloveniji in vročica pred Frankfurtom

Idejo portala Carwow, prek katerega kar tretjina Angležev kupi nov avto, je podjetnik Marko Filej prenesel tudi v Slovenijo, preverite portal www.avtoklik.si. Mi pa smo preverili najmočnejšega volva S60 polestar, dacio duster, ki se počasi poslavlja, peugeota 3008 v dveh motornih različicah in mazdo MX-5 s platneno in kovinsko pomično streho. Razkrivamo še nekatere novosti, ki bodo v torek zasijale pod lučmi frankfurtskega avtosalona.

FINANCE
Avto
Slovenci ponoreli za avtomobili: prodaja za desetino večja kot pred krizo
Avto
AvtoMiloš Milač Slovenci ponoreli za avtomobili: prodaja za desetino večja kot pred krizo 3

Slovenci obnavljamo star vozni park, pogledujemo po dražjih avtomobilih, clio in druge majhne avte pa menjavamo za razred večje in športne terence

FINANCE
Članki
Kdo je zamočil v primeru Janković? Tožilka trdi, da ne, Klemenčič želi pojasnila
Finance
FinanceAna Turk Kdo je zamočil v primeru Janković? Tožilka trdi, da ne, Klemenčič želi pojasnila 34

Vas zanima, kdo vse je v zadnjih mesecih klical tožilko Blanko Žgajnar? Sama pravi, da nihče, ki bi ji narekoval, kako naj ravna, da bo primer zoper Zorana Jankovića v zadevi domnevne spolne usluge farmacevtke v zameno za njeno službo padel. Je šlo torej za malomarnost? Če je šlo, potem nas lahko upravičeno skrbi

Moje finance
Slovenija
Večen spomin: 600 razvitih fotk za 200 evrov
Moje finance
SlovenijaKsenija Sedej Večen spomin: 600 razvitih fotk za 200 evrov

Ljudje radi lovimo spomine s fotoaparati, manj pa jih radi razvijamo, ker to vzame čas in ker stane. Maja se je pred kratkim odločila, da naroči fotoknjigo družinskih fotografij. Kakšne so možnosti? Koliko vas to stane?

FINANCE
Avto
Top osem avtomobilov Frankfurta za slovenske kupce
Avto
AvtoMiloš Milač Top osem avtomobilov Frankfurta za slovenske kupce 1

Osem najpomembnejših novosti za slovenski trg, ki si bodo v letu 2018 po naši oceni odrezale vsaj desetino celotnega trga