Avto

Evropske mere za družinski hyundai

Dodatnih 24,5 karoserijskih centimetrov in od 207 do 349 litrov v prtljažniku za 700 evrov označuje dodano vrednost karavanskega hyundaija i30 v primerjavi s petvratno različico

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

04.09.2017 08:26
Čas branja: 3 min
Evropske mere za družinski hyundai
Novi hyundai i30 wagon je od predhodnika z imenom crosswagon daljši za 11 centimetrov (4,585 metra). V osnovnih merah prtljažnika ga prehiteva za 74 litrov in tako ponuja 602-litrsko luknjo v zadku, v več predalov urejeno dno prtljažnika (to se seveda šteje v osnovne litre), drsne pregrade in nizko nakladalno dno. Foto: Milos Milac

Korejski Hyundai je z novo generacijo modela i30 zapeljal v vrh evropske ponudbe kompaktnih avtomobilov tako po tehniki, prostornosti, asistenčnih sistemih kot udobju. Zdaj je tu karavanska različica, ki najboljše tekmece lovi tudi s prtljažnikom prostornine med 602 in 1.650 litri.

Med karavanskimi različicami kompaktnega razreda se je pred nekaj leti vnel boj za litre. Octavia in golf sta v osnovni razporeditvi sedežev prebila mejo 600 litrov in tako ugnala tudi večino za razred večjih tekmecev. Oba je presegla honda civic prejšnje generacije s 624 litri. Hyundai pa jim z novim i30 wagon ni ostal dolžan – kupcem ponuja prav tako izjemnih od 602 do 1.650 litrov prostora, s čimer bo zadovoljil še tako prostorsko zahtevne družine in poslovneže.

Dodatne metre so snovalci dobili z dodatnimi centimetri karoserije. Novi i30 wagon je od predhodnika z imenom crosswagon daljši za 11 centimetrov (4,585 metra). V osnovnih merah prtljažnika ga prehiteva za 74 litrov in tako ponuja 602-litrsko luknjo v zadku, v več predalov urejeno dno prtljažnika (to se seveda šteje v osnovne litre), drsne pregrade in nizko nakladalno dno. Ob podiranju zadnje klopi nastane uporaben in ne popolnoma raven prostor za večje kose prtljage – sedeži se ne zložijo v ravno dno. Zadnja klop se deli v razmerju 60 proti 40.

V primerjavi s petvratno različico je wagon daljši za 24,5 centimetra, težji za 51 kilogramov (v različici 1.0 T-GDI petvratnik tehta 1.269 kilogramov, wagon pa 1.320). Prtljažnik pa je v osnovi večji za 207 litrov (395 in 602 litra) oziroma 349 litrov (1.301 in 1.650 litrov) ob podrti zadnji klopi. Cenovni pribitek za karavanski i30 je 700 evrov, kar pomeni, da je dodaten denar dobro naložen. Za osnovni i30 wagon MPI100 trend z atmosferskim motorjem boste tako odšteli 14.690 evrov, doplačilo za sodoben litrski trivaljnik 1.0 T-GDI je tisoč evrov, najcenejši turbodizel CRDi 110 trend pa stane 18.140 evrov. V cenah je že upoštevanih dva tisoč evrov rednega popusta.

Novi i30 se je medtem na našem trgu dobro prijel. Letos bo na naše ceste zapeljalo 500 novih i30 v petvratni različici, le v zadnjih treh mesecih letos pa še 200 karavanskih wagonov, kar jasno dokazuje, da distributer veliko stavi na novo različico.

Foto: Miloš Milač in Hyundai

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Korejska raketa, nabrušena za ples z Evropejci
Avto
AvtoUroš Božin Korejska raketa, nabrušena za ples z Evropejci 11

Pohvali se lahko z do 275 konjskimi močmi, športnim izpušnim sistemom in več kot 10 tisoč prevoženimi kilometri po dirkališču Nürburgring

FINANCE
Avto
Ludvik Svoljšak - večni šef hyundaia po 28 letih odhaja v pokoj
Avto
AvtoMiloš Milač Ludvik Svoljšak - večni šef hyundaia po 28 letih odhaja v pokoj

S Hyundaiem je bil od začetka do danes

FINANCE
Avto
Hyundai z i30 fastbackom na novo odkriva preteklost
Avto
AvtoMiloš Milač Hyundai z i30 fastbackom na novo odkriva preteklost

Najbolj skladen hyundai i30 za dodatnega tisočaka ponuja všečen zadek, večji prtljažnik in bolj dinamične vozne lastnosti. Zabava se začne pri 16 tisočakih in 120 turbobencinskih konjih

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Mali terenski hyundai – tokrat brez kompromisov
Avto
AvtoMiloš Milač Mali terenski hyundai – tokrat brez kompromisov 22

Hyundai kona je pravi SUV B segmenta z drznimi potezami, sodobno tehniko in zelo kompaktnimi merami. Med kupce bo zapeljal jeseni, glede na uspeh tucsona pa si lahko obeta velik tržni uspeh

FINANCE
Avto
Boj Azijcev za prevlado v Evropi
Avto
AvtoMiloš Milač Boj Azijcev za prevlado v Evropi

Toyoti in Nissanu v Evropi za ovratnik diha Hyundai

FINANCE
Avto
Elektrošok za industrijo bencinske romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Elektrošok za industrijo bencinske romantike 7

Podrobno o električnih avtomobilih, iz vidika domače in svetovne prodaje, razvoja in trendov, slovenske dobaviteljske industrije ter primerjave stroškov nakupa, lastništva in servisiranja. Na drugi strani pa bencinska romantika, rastoča prodaja superšportnikov ter trije GTI, corsa OPC; leon cupra in hyundaijev prvenec i30 N.