Avto

Dohodnina in strošek službenega avta, miti o varčevanju, ki ne držijo, in pasti najema v tujini

Avto je strošek, ki ga najbolje obvladuje, ali pa tudi ne, voznik sam. To še posebej velja za službene voznike, ki so še toliko bolj vezani na racionalno uporabo. Preverili smo, kateri splošno zakoreninjeni miti o varni in varčni vožnji ne držijo. Deutsche Post in Pošta Slovenije elektrificirata vozni park, kako obvladujeta stroške in kaj ta smer pomeni za dostavo v prihodnosti. Pregledali smo še, kako dohodninska lestvica vpliva na dohodek zaposlenega, ki ima služben avto, ter na kaj morate paziti, ko avto najemate v tujini.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

23.08.2017 11:35
Čas branja: 4 min

Resnice o varni in varčni vožnji, ki vas bodo presenetile: manj plina – manjša žeja, višja prestava – manjša poraba in zaviranje na klancu. Ne, nič od tega ne pripomore ne k varni ne k varčni vožnji. Preberite si še, kateri miti o varni vožnji nikakor ne držijo.

Družba Deutsche Post elektrificira dostavo, kako ji sledi Pošta Slovenije. Deutsche Post bo s Fordom do konca leta 2018 izdelal 2.500 električnih dostavnikov in jih ponudil na trgu, vozni park počasi elektrificira tudi Pošta Slovenije.

5 stvari, ki jih potrebuje dober dostavnik. V svetu prevozov tovora so pravila drugačna kot pri osebnih avtih. Temeljno poslanstvo dostavnikov so prevozi čim večjih količin tovora ob čim nižjih stroških, vendar danes šteje še marsikaj drugega.

Se vam splača kupiti nov službeni avto zaradi spremembe dohodnine? Če imate službeni avto, vreden okoli 25 tisoč evrov, bo vaš neto dohodek zaradi spremenjene dohodninske lestvice letos do 315 evrov večji, kot je bil lani. Koliko razlike je v vašo korist, je seveda odvisno od vaše plače.

Če boste v tujini najemali avto, preverite pet vročih trikov.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Družba Deutsche Post elektrificira dostavo, kako ji sledi Pošta Slovenije
Avto
AvtoMiloš Milač Družba Deutsche Post elektrificira dostavo, kako ji sledi Pošta Slovenije 1

Deutsche Post bo s Fordom do konca leta 2018 izdelal 2.500 električnih dostavnikov in jih ponudil na trgu, vozni park počasi elektrificira tudi Pošta Slovenije

FINANCE
Avto
Preteklost se sreča s prihodnostjo, romantika V12 stroja in elektrika na testu življenja
Avto
AvtoMiloš Milač Preteklost se sreča s prihodnostjo, romantika V12 stroja in elektrika na testu življenja 1

Na preizkus življenja smo zapeljali renaultov električni avto zoe 40 Z.E., kako je prestal 500 dopustniških kilometrov, kakšen je realen doseg baterije, kako zahtevno ali lahkotno je danes življenje z električnim avtom? Protiutež elektriki - vrhunska klasika v obliki najdražjega BMW M760Li xDrive s 6,6 litrskim V12 biturbo motorjem. Kaj se dogaja v poštnem prometu, je elektrika pravi odgovor za racionalizacijo, smo preverili na primeru Deutsche Post in Pošte Slovenije. Podrobno še o osveženem nissanu x-trailu, boju Azijcev v Evropi in trendih pri kabrioletih.

FINANCE
Avto
Sanje, goljufije in vladne blesarije
Avto
AvtoMiloš Milač Sanje, goljufije in vladne blesarije

Razburljiv teden je prinesel zmagovalca našega tekmovanja za najboljše poslovne voznike ter skoraj sto službenih voznikov, ki bodo odslej na cesti bolj suvereni in previdnejši do drugih udeležencev v prometu. Vlada nam je spet zakuhala neživljenjski zakon, razkrivamo goljufije tovornjakarjev, izjemnega lexusa LC500, s katerim smo potovali po petih državah, novega RR velarja in še marsikaj

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Cerar, tovornjakarji, podjetniki - teden, da te kap!
Avto
AvtoMiloš Milač Cerar, tovornjakarji, podjetniki - teden, da te kap!

Toliko zanimivih avtomobilskih vsebin, kot se jih je zbralo v tem tednu, ni bilo še nikoli. Žal je eden od igralcev tudi naš premier Miro Cerar. Na srečo pa ni edini, ravnotežje držijo volana vešči podjetniki našega projekta najboljši poslovni vozniki, pa avtoprevozniki z dostavnimi in tovornimi vozili, ki doživljajo razcvet, delajo posel, premagujejo ovire, pa kdaj tudi sami kaj zamočijo. Da razbijemo SUV manijo, pišemo o dveh enoprostorcih in klasični limuzini iz hladne Švedske in še o marsičem.

FINANCE
Avto
Nemčija na čelu industrijske revolucije
Avto
AvtoMiloš Milač Nemčija na čelu industrijske revolucije 2

Napovedno prenehanje izdelave dizelskih in bencinskih motorjev ter uvedba avtonomnih vozil sta le dva od številnih ukrepov, s katerimi Nemčija dokazuje vodilno vlogo pri spreminjanju smernic v avtomobilski industriji. Preverili smo, kako do prihrankov starega voznega parka, ali je elektrika že alternativa nafti v dostavnikih, kakšen je osveženi nissan qashqai in kaj obljublja Jaguarjev mali SUV E-pace.

FINANCE
Transport in logistika
Avtomatizacija Pošte Slovenije: na Rudniku odpirajo prvi samopostrežni kiosk na prostem
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Avtomatizacija Pošte Slovenije: na Rudniku odpirajo prvi samopostrežni kiosk na prostem 3

Do konca letošnjega leta bo Pošta Slovenije odprla še eno avtomatsko pošto v Kopru, v štirih letih bodo postavili 20 takšnih samopostrežnih kioskov

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)