Avto

Koncept, s katerim je Robert Lešnik očaral kalifornijsko smetano

Mercedes-maybach 6 cabriolet je vizija prihodnosti maybachovih prihajajočih modelov. Poganjajo jo štirje električni motorji, oblikovno pa spominja na cestno jahto.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
20.08.2017 23:10
Čas branja: 3 min

Mercedes-Benz je na prestižnem srečanju v kalifornijskem mestecu Pebble Beach presenetil s skulpturo mercedes-maybach 6 cabriolet. Če vam je oblika znana, se ne motite; avto temelji na lani predstavljenem istoimenskem konceptu s trdo streho. Navdih za obliko so črpali iz nekdaj najmodernejšega oblikovnega gibanja art deco.

Cestna jahta za bulvarje

Dih jemajoči proporci združujejo razkošje, privlačnost in luksuz s tehnološkim napredkom. Ogromna kromirana rešetka je osrednji element obraza. V skrajnih robovih vozila se v zarezah skrivajo tanki žarometi. Dolga medosna razdalja, dolg motorni pokrov in našpičen 'ladijski' zadek daje slutiti, da lahko voznik zapelje na plažo in odpluje v neznano.

Razkošni salon na prostem

Notranjost je minimalistična. Armaturna plošča lebdi v stilu krila. Naslonjača, ki ju osvetljujejo luči, sta oblikovno povezana s sredinskim naslonom in vrati. Namesto digitalnih zaslonov sta na volanskem drogu retro analogna merilnika. Lesena tla z aluminijastimi lamelami prenašajo občutek navtike tudi v notranjost.

Prihodnost luksuza bo električna

Koncept je zasnovan kot električno vozilo. Poganjajo ga štirje sinhronizirani magnetni elektromotorji. Pogonski sklop razvije 550 kilovatov (750 konjskih) moči. Tanka baterija je zaradi nižjega težišča in boljših voznih lastnosti nameščena nizko, pod kabino. Po podatkih tovarne je za šprint do stotice potrebnih manj kot štiri sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro.

Po novem evropskem voznem ciklu (NEDC) naj bi baterija omogočala doseg 500 kilometrov, v praksi pa bi moralo zadostovati za vsaj 320 kilometrov. Več kot dovolj za nedeljski izlet z Beverlly Hillsa do Santa Monice in Malibuja. Na žalost koncept ne gre v serijsko proizvodnjo, prepričani pa smo, da bi marsikdo onemel, če bi takšna limuzina zapeljala mimo.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Misija mogoče – z električnim renaultom na dopust brez centa stroškov za energijo
Avto
AvtoMiloš Milač Misija mogoče – z električnim renaultom na dopust brez centa stroškov za energijo 51

Z električnim renaultom zoejem smo v dveh dneh prevozili prek 500 kilometrov in se z njim podali tudi iz urbanih središč. Avti na elektriko so z manjšimi zadržki že uporabni, smo se prepričali.

FINANCE
Avto
Kabrioletska nebesa
Avto
AvtoMiloš Milač Kabrioletska nebesa 4

Razkošen kabriolet iz Mercedes-Benza, ki ponuja udobje in prostor limuzine ter vetrno zatišje tudi ob odprti strehi. Mercedes E cabriolet s cenami od 59 do slabih do dobrih 86 tisoč evrov, si bo letos privoščilo pet Slovencev

FINANCE
Okolje & energija
Nemci ne želijo prepovedati vožnje z dizli v mestih
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Nemci ne želijo prepovedati vožnje z dizli v mestih

Kako skrbijo za kakovost zraka v mestu Mercedesa, Porscheja in Boscha, pojasnjuje direktor urada za zaščito okolja v Stuttgartu Hans-Wolf Zirkwitz.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.

FINANCE
Avto
Tako električno prihodnost vidita VW in Audi
Avto
AvtoMiloš Milač Tako električno prihodnost vidita VW in Audi 9

Drzna koncepta sta požela veliko pozornosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, oba poganja elektrika

FINANCE
Avto
Mojstrovina za tiste, ki si želijo vse
Avto
AvtoMatej Kačič Mojstrovina za tiste, ki si želijo vse 3

Za uspešne slovenske poslovneže, lastnike podjetij in predsednike uprav je prišel trenutek, ko imajo v svojem življenju lahko prav vse. Potrebnega je le nekaj poguma in vsaj 101 tisoč evrov na računu, za vse ostalo bosta poskrbela šofer in prenovljeni Mercedes S.

FINANCE
Avto
Obujena ljubezen Slovencev do avtov, sanjski mercedes in električna sedanjost BMW
Avto
AvtoMiloš Milač Obujena ljubezen Slovencev do avtov, sanjski mercedes in električna sedanjost BMW

Prodaja avtomobilov v Sloveniji je zrasla na predkrizno raven, razlog je v izboljšani potrošnji in ostarelemu voznemu parku. Preizkusili smo sanjski mercedes-benz E cabriolet, novega opla crossland X, električne in hibridne BMW, se zavihteli za krmili enduro ducatija in dobrodelno tekmovali z gokarti.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)