Avto

Drzen koncept, ki razkriva obline novega BMW Z4

BMW Z4 se vrača. Leta 2018 prihaja nova generacija, ki bo po napovedih močno podobna konceptu, danes predstavljenim v Kaliforniji

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
20.08.2017 09:30
Čas branja: 3 min

Bavarci so v Kaliforniji na prestižnem Concours d’Elegance presenetili z razkritjem koncepta dvosedežnega roadsterja Z4. Kalifornija je pomemben trg za kabriolete, prodaja teh pa se v zadnjem času tudi v Evropi ponovno vzpenja. BMW Z4 Concept prinaša nov oblikovni jezik BMW, ki smo ga delno videli na študiji kupeja serije 8. Koncept Z4 odlikujejo tradicionalne kvalitete roadsterjev - nizko sedenje, dolga medosna razdalja in krati previsi.

Minimalno število linij in prepletanje površin

Navdih za obliko so črpali iz znanih bavarskih kabrioletov iz preteklosti, kljub temu pa oblika deluje futuristično. Nizek sprednji del, našpičeni 'ledvički' in pokrov motorja ter in odprtini v obliki škrg nad sprednjima kolesoma spominjata na morskega psa. Namesto prečk se znotraj 'ledvičk' nahaja prefinjeno oblikovana mreža, ki spominja na kapljice kroma.

Dinamični koncept tudi med mirovanjem da je občutek da se premika. Agresiven pogled začinita še smernika, ki se diagonalno spuščata proti ledvički. Za sedeži sta veliki kupoli, ki se raztezata proti zadku in elegantno vključujeta funkcijo varnostnih lokov. Zadnji kolotek, v katerem se skrivajo 20-palčna platišča dajeta vozilu široko zadnjico. Nizek zadek krasita ozki zadnjih luči v obliki črke L, spojler in difuzor iz ogljikovih vlaken.

''Odbita'' dvobarvna notranjost

Celoten kokpit je v slogu BMW zasukan v smeri voznika. Digitalni merilniki in osrednji zaslon, so za boljšo vidljivost postavljeni v isti višini in vozniku omogočajo, da se posveča vožnji. V črni armaturni plošči voznikove strani izstopata še prestavna ročici, ki sta v kontrastni rdeči barvi. Sopotnikova stran je odeta v svetlo rjavi barvi, ki se ujema z barvo karoserije in ustvarja nenavaden občutek, da se sopotnik pelje v drugem vozilu.

Kakšni pogonski sklopi bodo na voljo še ni znano, pričakujemo pa lahko bencinski vstopni model s dvolitrskim štirivaljnikom in linijski trilitrski šestvaljnik. Kupci bodo lahko izbirali med ročnim in samodejnim menjalnikom. Konceptni BMW Z4 nam končno napoveduje kako bo prihajajoči dvosed oblikovan. Po besedah oblikovalcev bo ta močno podoben konceptu, predstavljen pa bo naslednje leto.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Avto
Novi BMW X3. Se šalite!?
Avto
AvtoMiloš Milač Novi BMW X3. Se šalite!? 2

Večji, a vseeno za 55 kilogramov lažji od predhodnika. Pod kožo pa je povsem nov, čeprav tega na prvi pogled ne boste opazili

FINANCE
Avto
Presežki bavarske superlimuzine M5
Avto
AvtoMiloš Milač Presežki bavarske superlimuzine M5

Novi BMW M5 zmore 441 kilovatov, 600 konjskih moči, in prvič ponuja širikolesni pogon; do stotice se izstreli v 3,4 sekunde

FINANCE
Avto
Bavarske mišice so vse bolj električne
Avto
AvtoMatej Kačič Bavarske mišice so vse bolj električne 8

Električni avtomobili in priključni hibridi danes ne predstavljajo več eksotike, zato pa so toliko bolj redki primerki, ki so videti športno in se tako tudi peljejo. Gotovo ste zdaj pomislili na BMW in prav imate.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Za volanom BMW X3: videz, ki pošteno zavaja
Avto
AvtoMiloš Milač Za volanom BMW X3: videz, ki pošteno zavaja 14

Oblikovno komaj kaj spremenjen novi BMW X3 se izkaže z izjemno vsebino, ki ta uspešni športni terenec dviga na višjo raven. S športnim X3 M40i smo se zapeljali po znanih zavojih, z dizelskim X3 xDrive 30d pa po gozdnih poteh zahodne Portugalske.

FINANCE
Avto
(Intervju) Šef električnih BMW i: Dizel bo še dolgo ohranil prednosti pred elektriko
Avto
AvtoMiloš Milač (Intervju) Šef električnih BMW i: Dizel bo še dolgo ohranil prednosti pred elektriko 1

Intervju z Dirkom Arnoldom, podpredsednikom produktnega menedžmenta BMW-znamke za elektromobilnost BMW i

FINANCE
Avto
BMW M760Li xDrive: v objemu superlimuzine za 277 tisočakov
Avto
AvtoMiloš Milač BMW M760Li xDrive: v objemu superlimuzine za 277 tisočakov 14

Pri polnem plinu imaš občutek, da se ti je povesil želodec in da bo avto ravnokar poletel, saj motorju kar ne zmanjka sape, pravzaprav nikoli

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)