Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.
Prava formula za preudarne kupce Prava formula za preudarne kupce Dacia duster je v drugo zadržal vse pozitivne lastnosti predhodnika, odličen štirikolesni pogon in ugodno ceno, prinesel pa kopico izboljšav ter v različici 1.5 dCi 110 Prestige tudi opremo, ki je pri romunu ne bi pričakoval.

Drzen koncept, ki razkriva obline novega BMW Z4

Čas branja: 3 min
20.08.2017  09:30
BMW Z4 se vrača. Leta 2018 prihaja nova generacija, ki bo po napovedih močno podobna konceptu, danes predstavljenim v Kaliforniji
Drzen koncept, ki razkriva obline novega BMW Z4

Več iz teme:  
BMW >
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj

Bavarci so v Kaliforniji na prestižnem Concours d’Elegance presenetili z razkritjem koncepta dvosedežnega roadsterja Z4. Kalifornija je pomemben trg za kabriolete, prodaja teh pa se v zadnjem času tudi v Evropi ponovno vzpenja. BMW Z4 Concept prinaša nov oblikovni jezik BMW, ki smo ga delno videli na študiji kupeja serije 8. Koncept Z4 odlikujejo tradicionalne kvalitete roadsterjev - nizko sedenje, dolga medosna razdalja in krati previsi.

Minimalno število linij in prepletanje površin

Navdih za obliko so črpali iz znanih bavarskih kabrioletov iz preteklosti, kljub temu pa oblika deluje futuristično. Nizek sprednji del, našpičeni 'ledvički' in pokrov motorja ter in odprtini v obliki škrg nad sprednjima kolesoma spominjata na morskega psa. Namesto prečk se znotraj 'ledvičk' nahaja prefinjeno oblikovana mreža, ki spominja na kapljice kroma.

Dinamični koncept tudi med mirovanjem da je občutek da se premika. Agresiven pogled začinita še smernika, ki se diagonalno spuščata proti ledvički. Za sedeži sta veliki kupoli, ki se raztezata proti zadku in elegantno vključujeta funkcijo varnostnih lokov. Zadnji kolotek, v katerem se skrivajo 20-palčna platišča dajeta vozilu široko zadnjico. Nizek zadek krasita ozki zadnjih luči v obliki črke L, spojler in difuzor iz ogljikovih vlaken.

''Odbita'' dvobarvna notranjost

Celoten kokpit je v slogu BMW zasukan v smeri voznika. Digitalni merilniki in osrednji zaslon, so za boljšo vidljivost postavljeni v isti višini in vozniku omogočajo, da se posveča vožnji. V črni armaturni plošči voznikove strani izstopata še prestavna ročici, ki sta v kontrastni rdeči barvi. Sopotnikova stran je odeta v svetlo rjavi barvi, ki se ujema z barvo karoserije in ustvarja nenavaden občutek, da se sopotnik pelje v drugem vozilu.

Kakšni pogonski sklopi bodo na voljo še ni znano, pričakujemo pa lahko bencinski vstopni model s dvolitrskim štirivaljnikom in linijski trilitrski šestvaljnik. Kupci bodo lahko izbirali med ročnim in samodejnim menjalnikom. Konceptni BMW Z4 nam končno napoveduje kako bo prihajajoči dvosed oblikovan. Po besedah oblikovalcev bo ta močno podoben konceptu, predstavljen pa bo naslednje leto.


Več iz teme:  
BMW >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Presežki bavarske superlimuzine M5

Novi BMW M5 zmore 441 kilovatov, 600 konjskih moči, in prvič ponuja širikolesni pogon; do stotice se izstreli v 3,4 sekunde

AVTO
Novosti
Novosti Novi BMW X3. Se šalite!? 4

Večji, a vseeno za 55 kilogramov lažji od predhodnika. Pod kožo pa je povsem nov, čeprav tega na prvi pogled ne boste opazili

AVTO
Novice
Novice Bavarske mišice so vse bolj električne 9

Električni avtomobili in priključni hibridi danes ne predstavljajo več eksotike, zato pa so toliko bolj redki primerki, ki so videti...

AVTO
Posel
Posel (Intervju) Šef električnih BMW i: Dizel bo še dolgo ohranil prednosti pred elektriko 1

Intervju z Dirkom Arnoldom, podpredsednikom produktnega menedžmenta BMW-znamke za elektromobilnost BMW i

AVTO
Novice
Novice BMW M760Li xDrive: v objemu superlimuzine za 277 tisočakov 14

Pri polnem plinu imaš občutek, da se ti je povesil želodec in da bo avto ravnokar poletel, saj motorju kar ne zmanjka sape, pravzaprav...

AVTO
Novosti
Novosti Tekmeci so BMW prisilili v spremembe, M5 se bo odrival z vsemi štirimi

Moč okoli 600 ''konjev'' in štirikolesni pogon M xDrive pri katerem bo mogoče izključiti pogon prednjega para

AVTO
Novosti
Novosti Karavan, ki vam ga bodo zavidali 1

BMW je z novo karavansko petico združil na videz nezdružljivo. Športnost, eleganco in poželjivost menedžerske limuzine so s...