Avto

Poskočni jaguar, ki dvori milenijcem

Jaguarjev »mladič« je manjši in cenejši od F-pacea in v razredu športnih terencev cilja na mlade družine in ljubitelje vožnje. Na predstavitvi se je s spektakularnim skokom vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
18.07.2017 18:16
Čas branja: 3 min
Poskočni jaguar, ki dvori milenijcem
Angleži želijo z jaguarjem e-pace v salone provabiti pare in mlajše družine. Pričakujejo, da se bo kar 80 odstotkov kupcev z E-pace prvič odločilo za znamko Jaguar.

Od predstavitve Jaguarjevega F-pacea sta minili že dve leti, v tem času pa je postal prodajna uspešnica znamke. Pri Jaguarju se zavedajo pomembnosti ponudbe športnih terencev, zato so po napovedanem električnem I-paceu zdaj predstavili še novejšega člana družine terencev – E-pace. Jaguarjev mladič, vstopni model v svet Jaguarja, v dolžino meri 4,395 metra in se bo potegoval za isti kos pogače kot BMW X1, audi Q3 in mercedes-benz GLA.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Nepogrešljivo Jaguar

Oblikovalcem je uspelo združiti obline Jaguarjevih športnih avtomobilov v obliki uporabnega in prostornega terenca. Sprednje in zadnje luči svetijo v LED-tehnologiji in spominjajo na športnika F-type, celotna karoserija pa sledi trenutnim oblikovnim trendom britanske znamke.

Padajoča streha in visoka bočna linija se prekrižata nad zadnjim kolesom. Streha se spusti do zadnjih luči, spodnja linija oken pa se konča z integriranim spojlerjem. Kupci bodo odvisno od paketa opreme lahko izbirali med od 17- do 21-palčnimi platišči.

Terenec za milenijce

Z 2,68 metra medosne razdalje obljublja dovolj prostora za petčlansko družino. V prtljažniku je mogoče spraviti za 577 litrov prtljage. Notranjost je v skladu s trendi in omogoča digitalno povezljivost po celotni kabini. Projekcijski zaslon vozniku prikazuje do 66 odstotkov več podatkov. Mlajše generacije bodo cenile do štiri 12-voltne polnilne točke, pet USB-priključkov in brezžično spletno povezavo 4G za osem naprav.

Pet dvolitrskih štirivaljnih motorjev

Izbirali boste lahko med tremi dizelskimi in dvema bencinskima motorjema, ki razvijajo od 110 kilovatov (150 konjskih moči) do 221 kilovatov (300). Šibkejša dizla, ki bosta najzanimivejša za slovenske kupce, bosta serijsko opremljena s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, devetstopenjski samodejni menjalnik ZF pa bo treba doplačati. Najzmogljivejši dizelski motor in bencinska stran ponudbe bosta s samodejnim menjalnikom opremljena serijsko.

Kot mačka pristal na kolesih

Le vstopni dizelski model serijsko ne bo prenašal moči na vsa štiri kolesa. Začetek prodaje načrtujejo pozimi, na ceste bo zapeljal v začetku prihodnjega leta. Izdelovali ga bodo v Gradcu, zanj pa bo treba ošteti vsaj 35 tisoč evrov. Jaguar je novo mačko predstavil spektakularno. S 15,3 metra dolgim spiralnim skokom, v katerem se je obrnil za 270 stopinj, so E-pace vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Avto
Jaguarjeva najmanjša mačka bo predramila Slovence
Avto
AvtoMiloš Milač Jaguarjeva najmanjša mačka bo predramila Slovence

Jaguar, ki bo kupce v 80 odstotkih kradel drugim znamkam, v Sloveniji pa bo zbudil prodajo te znamke. Letos naj bi zapeljal v 50 slovenskih garaž in si odrezal skoraj polovičen delež v prodaji te znamke

FINANCE
Avto
V Frankfurtu začetek poti do svetovnega avta leta 2018
Avto
AvtoMiloš Milač V Frankfurtu začetek poti do svetovnega avta leta 2018

Popotovanje se je začelo v družbi letošnjega zmagovalca, svetovnega avta leta 2017 in prejemnika nagrade za svetovni dizajn leta, jaguarja F-pace

FINANCE
Avto
Nemčija na čelu industrijske revolucije
Avto
AvtoMiloš Milač Nemčija na čelu industrijske revolucije 2

Napovedno prenehanje izdelave dizelskih in bencinskih motorjev ter uvedba avtonomnih vozil sta le dva od številnih ukrepov, s katerimi Nemčija dokazuje vodilno vlogo pri spreminjanju smernic v avtomobilski industriji. Preverili smo, kako do prihrankov starega voznega parka, ali je elektrika že alternativa nafti v dostavnikih, kakšen je osveženi nissan qashqai in kaj obljublja Jaguarjev mali SUV E-pace.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
(video) Jaguar z I-paceom prehitel Nemce in se ponosno postavil ob Teslo
Avto
AvtoMiloš Milač (video) Jaguar z I-paceom prehitel Nemce in se ponosno postavil ob Teslo 2

Novi I-pace je crossover zanimivih proporcev, dolg 4,68 metra, nizek le 1,56 metra s 656 litrskim prtljažnikom, 480 kilometrskim dosegom, 400 konjiči… in ceno 77 tisočakov

FINANCE
Avto
Prodaja avtomobilov na predkrizni ravni, smo dosegli vrh?
Avto
AvtoUroš Božin Prodaja avtomobilov na predkrizni ravni, smo dosegli vrh? 1

Med podjetji je prodajo najbolj povečala Alfa Romeo, kateri se je prodaja okrepila za kar 40 odstotkov. Med blagovnimi znamkami je s 15 odstotki največ pridobila Toyota. Italija je po velikosti trga na tretjem mestu prehitela Francijo.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)