Avto

Slovenski super elektromotor ter hrvaški in slovenski odnos do avtov

Slovenska družba Elaphe je predstavila super elektropogon za BMW X6, štirje motorji vgrajeni v kolesa zmorejo kar 600 "konjev", je to tehnika prihodnosti? S šefom Peugeota in Citroëna Jožkom Tomšičem smo se pogovarjali o razlikah Hrvatov in Slovencev, ko gre za avte. Te so precejšnje. Prihajajo bio goriva, kaj to pomeni za ceno vožnje. Prihaja tudi dopust, kako se nanj pripravite?

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

30.06.2017 08:21
Čas branja: 2 min

»Pred krizo smo šli v salon s 15 tisoč evri in kupili avto za 18 tisočakov, v mislih smo imeli trivratni avto, odpeljali smo karavana; danes pa kupci po večini kupijo takšen avto, kot so si ga zamislili, redko zelo dražjega,« v intervjuju pojasnjuje generalni direktor Peugeota in Citroëna v Sloveniji Jožko Tomšič, ki od letos svetuje tudi hrvaškemu distributerju obeh znamk.

V gorivo prihaja bio gorivo, koliko vam bo to podražilo vožnjo? Od 1. julija morajo distributerji v dizel in bencin obvezno vmešavati biogoriva, ki pa jih na trgu že količinsko ni dovolj.

Nasvet: Kako načrtovati poletna dopustniška popotovanja, da bodo ta potekala čim bolj udobno in tekoče. Na takšno potovanje moramo pripraviti sebe, druge potnike in avto.

Slovenski super elektropogon v kolesih BMW luksuznega terenca: Slovenska družba Elaphe Pogonske Tehnologije je predstavila najbolj zmogljiv konceptni avto na svetu, ki je gnan le s kolesnimi električnimi motorji.

Za ustvarjanje prihrankov z voznim parkom so ključni zaposleni, ki vozila uporabljajo premišljeno in znajo izkoristiti varčevalni potencial tehnike.

Nova seat arona je vsestranski križanec. Odlično se znajde v mestih in na podeželju, je udoben, varen, dinamičen in bogato opremljen s sodobnimi tehnologijami.

BMW X3: Večji, a vseeno za 55 kilogramov lažji od predhodnika. Pod kožo pa je povsem nov, čeprav tega na prvi pogled ne boste opazili.

Novi renault megane R.S. bo na voljo z ročnim menjalnikom ali samodejnim z dvojno sklopko, na izbiro pa bosta tudi dve izvedenki podvozja sport in cup.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Obujena ljubezen Slovencev do avtov, sanjski mercedes in električna sedanjost BMW
Avto
AvtoMiloš Milač Obujena ljubezen Slovencev do avtov, sanjski mercedes in električna sedanjost BMW

Prodaja avtomobilov v Sloveniji je zrasla na predkrizno raven, razlog je v izboljšani potrošnji in ostarelemu voznemu parku. Preizkusili smo sanjski mercedes-benz E cabriolet, novega opla crossland X, električne in hibridne BMW, se zavihteli za krmili enduro ducatija in dobrodelno tekmovali z gokarti.

FINANCE
Avto
Švedska domačnost in učinkovitost, za volanom poslovnega avta leta in preobrat v ZDA
Avto
AvtoMiloš Milač Švedska domačnost in učinkovitost, za volanom poslovnega avta leta in preobrat v ZDA

Volvo XC60 je edini dorasel tekmec nemški prestižni trojici, saj je v prejšnji generaciji, tudi v jeseni življenja, ugnal BMW X3, audi Q5 in mercedes-benz GLC. Kakšen je novi šved, bo uspel držati tempo predhodnika?

FINANCE
Avto
Kako je Nina kupovala družinski avto, vrhunci PAL in Volvo ter BMW iz Kitajske
Avto
AvtoMiloš Milač Kako je Nina kupovala družinski avto, vrhunci PAL in Volvo ter BMW iz Kitajske

Pojasnjujemo kako so si najboljši avtomobili izbora PAL 2017 pripeljali zmago in koliko kipcev smo doslej podelili v 12. letih izbora. Z Nino smo kupovali družinski avto, s Toyoto pogledali v kristalno kroglo, preizkusili novo mazdo CX-5, preverili prihodnost BMW serije 8 in opazili trend, da se tudi proizvodnja prestižnih znamk nezadržno seli na Kitajsko - tudi za evropske kupce.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Slovenci spet norimo za avti, Nemci pa ceste čistijo starih dizlov
Avto
AvtoMiloš Milač Slovenci spet norimo za avti, Nemci pa ceste čistijo starih dizlov 3

Avtomobilski posel v tem hipu doživlja več prelomnic. Prodaja raste v Sloveniji in širše, Nemci ceste čistijo starih dizlov, ki bodo kmalu zavili tudi na naše ceste, elektrifikacija pa nadaljuje svoji pot. Podrobno pišemo še o nissanu navari, s katerim smo se odpeljali vse do Lefkade, o Mazdinem vztrajanju pri motorju z notranjim izgorevanjem in poslovanju Tesle Motors.

FINANCE
Avto
Odlične bilance slovenskih avtotrgovcev, ovrženi miti o varčni vožnji in zoe, 2. del
Avto
AvtoMiloš Milač Odlične bilance slovenskih avtotrgovcev, ovrženi miti o varčni vožnji in zoe, 2. del

Slovenski avtomobilski trgovci se lahko veselijo, saj so v zadnjih nekaj letih močno popravili bilance. Razkrivamo številke največjih. Preverili smo nekatere mite o varni in varčni vožnji in opozorili na tiste, ki nikakor ne držijo, presenečeni boste. V pismu še o miniju cabrio, novem BMW M5 in marsičem drugem ...

FINANCE
Avto
Tekmeci so BMW prisilili v spremembe, M5 se bo odrival z vsemi štirimi
Avto
AvtoMiloš Milač Tekmeci so BMW prisilili v spremembe, M5 se bo odrival z vsemi štirimi

Moč okoli 600 ''konjev'' in štirikolesni pogon M xDrive pri katerem bo mogoče izključiti pogon prednjega para

FINANCE
Avto
Preteklost se sreča s prihodnostjo, romantika V12 stroja in elektrika na testu življenja
Avto
AvtoMiloš Milač Preteklost se sreča s prihodnostjo, romantika V12 stroja in elektrika na testu življenja 1

Na preizkus življenja smo zapeljali renaultov električni avto zoe 40 Z.E., kako je prestal 500 dopustniških kilometrov, kakšen je realen doseg baterije, kako zahtevno ali lahkotno je danes življenje z električnim avtom? Protiutež elektriki - vrhunska klasika v obliki najdražjega BMW M760Li xDrive s 6,6 litrskim V12 biturbo motorjem. Kaj se dogaja v poštnem prometu, je elektrika pravi odgovor za racionalizacijo, smo preverili na primeru Deutsche Post in Pošte Slovenije. Podrobno še o osveženem nissanu x-trailu, boju Azijcev v Evropi in trendih pri kabrioletih.