Avto

Oko francoza, ki vas vseskozi opazuje

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

01.06.2017 21:19
Čas branja: 2 min
Oko francoza, ki vas vseskozi opazuje
Povezljiva kamera ConnectedCam je nameščena tik za notranjim vzvratnim ogledalom in posname vse tisto, kar voznik vidi pred seboj zunaj vozila. Poleg tega je vozniku v pomoč kot »priča« vsega tistega, kar se mu pripeti v vozilu.

Francoski Citroën je igrivost novega modela C3 dopolnil z resnično uporabno kamero ConnectedCAM, ki ima zabavno in tudi široko uporabno funkcijo. Ker je dodatek dostopen, stane 850 evrov v paketu s sistemom za nadzor mrtvega kota, smo ga nagradili s priznanjem za avtomobilsko inovacijo leta 2017.

Povezljiva kamera, razvita v Citroënu, omogoča širokokotno snemanje s 120-stopinjskim kotom, s polno HD-ločljivostjo, dvema milijonoma slikovnih točk, GPS-povezavo in vključuje notranji pomnilnik velikosti 16 gigabajtov. Nameščena je tik za notranjim vzvratnim ogledalom in posname vse tisto, kar voznik vidi pred seboj zunaj vozila. Poleg tega je vozniku v pomoč kot »priča« vsega tistega, kar se mu pripeti v vozilu.

Zabava na družbenih omrežjih ...

Voznik lahko z enim samim klikom fotografira tisto, kar vidi, in vsebino povsem varno objavi na družbenih omrežjih in jo pokaže drugim. Po zaslugi povezljive kamere lahko voznik fotografije shrani v pomnilniku. Enako lahko z daljšim pritiskom tudi posname do 20 sekund dolg video in ga ob ustavitvi vozila predstavi drugim. Posnetke je možno objaviti neposredno prek brezplačne aplikacije ConnectedCAM, s katero lahko prevzamemo fotografije in videe in jih predstavimo drugim.

... ali dokazno gradivo

Še pomembnejši je varnostni vidik širokokotne kamere. Ker ta stalno deluje, v primeru nesreče shrani minuto in pol dogajanja prej in minuto po tistem, ko se zgodi. To pride še kako prav ob trčenju, posnetek pa je mogoče predložiti kot dokazno gradivo. Še dodatna prednost. Po zaslugi aplikacije ConnectedCAM lahko shranimo svoj položaj prek funkcije za geografsko lokalizacijo in tako hitreje najdemo svoje vozilo.

Priznanje za avtomobilsko inovacijo leta podeljujemo v sklopu izbora Poslovni avto leta. Nagrajujemo uporabne in dostopne inovacije. Lani so si priznanje prislužili sistem Intellilink in matrični LED-žarometi v novi opel astri.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Avto
Prodaja avtomobilov v EU aprila upadla, v Sloveniji raste
Avto
AvtoUroš Božin Prodaja avtomobilov v EU aprila upadla, v Sloveniji raste 4

Največji upad so zabeležili v Veliki Britaniji, in sicer za petino. Med avtomobilskimi znamkami je največja rast uspela Alfi Romeo – aprila je bila skoraj 50-odstotna.

FINANCE
IKT
Novi pomnilnik 3D XPoint napoveduje še hitrejše delo s podatki
IKT
IKTMiran Varga Novi pomnilnik 3D XPoint napoveduje še hitrejše delo s podatki

Po bliskovnem pomnilniku NAND v podatkovne centre in zmogljive strežnike počasi prihaja nov tip pomnilnika 3D XPoint. Prva generacija je desetkrat hitrejša od pomnilnikov NAND.

FINANCE
Avto
(intervju) Slovenci danes natančno vemo, kakšen avto si želimo
Avto
AvtoMiloš Milač (intervju) Slovenci danes natančno vemo, kakšen avto si želimo 20

Pred krizo smo šli v salon s 15 tisoč evri in kupili avto za 18 tisočakov, v mislih smo imeli trivratni avto, odpeljali smo karavana; danes pa kupci po večini kupijo takšen avto, kot so si ga zamislili, redko zelo dražjega.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Nemčija z zakonom dovolila avtonomno vožnjo v prometu
Avto
AvtoMiloš Milač Nemčija z zakonom dovolila avtonomno vožnjo v prometu 14

Dopolnilo zakona o prometu in cestah, ki dovoljuje povsem avtonomno vožnjo do hitrosti 60 kilometrov na uro, je sprejela 20. junija. Audi A8 z avtopilotom AI je prvi avto, ki to omogoča.

FINANCE
Transport in logistika
Violeta Bulc bi nam vzela vinjete
Transport in logistika
Transport in logistikaAlbina Kenda Violeta Bulc bi nam vzela vinjete 93

Doslej je Bruselj reguliral le cestninjenje tovornih vozil, cestninjenje osebnih vozil pa je bilo prepuščeno članicam. A z današnjo objavo svežnja o mobilnosti, ki ga je predstavila evropska komisija, se to spreminja

Moje finance
Slovenija
Večen spomin: 600 razvitih fotk za 200 evrov
Moje finance
SlovenijaKsenija Sedej Večen spomin: 600 razvitih fotk za 200 evrov

Ljudje radi lovimo spomine s fotoaparati, manj pa jih radi razvijamo, ker to vzame čas in ker stane. Maja se je pred kratkim odločila, da naroči fotoknjigo družinskih fotografij. Kakšne so možnosti? Koliko vas to stane?

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)