Avto

Kaj je skupnega najboljšim avtomobilom poslovnega avta leta

Razglasili smo zmagovalce poslovnega avta leta 2017, kipce so odpeljali mercedes-benz razreda E, opel insignia grand sport, volkswagen golf, toyota prius plug-in hybrid, priznanje za avtomobilsko inovacijo leta pa citroën C3

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

26.05.2017 08:23
Dopolnjeno: 26.05.2017 08:24
Čas branja: 2 min

Ne odličnost, pač pa suverenost na vseh področjih odlikuje letošnje zmagovalce izbora PAL. Službeni volkswagen golf je denimo razmeroma visoko ceno ublažil s skromnim upadom vrednosti in ugodnim najemom, managerski mercedes-benz razreda E je ohranil odlično formo in ugodno ceno, poslovna opel insignia grand sport je zablestela z izjemnimi lastnostmi, tudi dobrim paketom cene in opreme, EKO toyota prius plug-in hybrid pa prinaša najboljšo rešitev ta hip, skromen ogljični odtis brez prilagajanja voznika. V sredo zvečer smo jim v čarobnem okolju Diners cluba Ljubljana v Smledniku podelili kipce.

Kako si je Mercedes-benz razreda E pripeljal zmago v prestižnem izboru, že drugo leto zapored? Na primeru karavanskega 220d pojasnjujemo, katere lastnosti ima, da je premagal tudi sodobnejše tekmece.

BMW je z novo karavansko petico združil na videz nezdružljivo. Športnost, eleganco in poželjivost menedžerske limuzine je s prefinjenimi oblikovalskimi prijemi vtkal še v uporabnejšega touringa.

Renault megane RS tretje generacije je v omejeni različici 275 Cup pomahal v slovo, kot se za legendo spodobi pa je to storil s poslovilno zabavo, pod katero so se podpisali Akrapovič, Brembo, Öhlins in Recaro. Na vhodnih vratih pa je že novi megane RS...

Za vse, ki prisegajo na prenovljeno octavio, so pri Škodi poskrbeli na začetku pomladi, tik pred poletjem pa bodo na vrsto prišli še tisti, ki se navdušujejo nad športnim RS-om in pustolovskim scoutom. Obe smo preizkusili v njunem naravnem okolju in bili (znova) navdušeni.

Spomini na hondo cvivic: mokre sanje, pojem izjemnih bencinskih motorjev z litrsko močjo in vrtljaji motociklov, športnost, užitek v vožnji in neuničljivost, o kateri so evropski tekmeci 16V lahko le sanjali. Vse to je bila nekdaj honda civic v mojih in očeh marsikoga drugega. Govorim o četrti in peti generaciji tega japonskega modela, ki sta nastajali med letoma 1988 in 1995, menjava modelov je bila konec leta 1991.

Seat ibiza v peti generaciji ohranja svoj mladostni značaj, športnost in uporabnost, z všečno podobo, modnimi barvami, najsodobnejšimi tehnologijami in prostornostjo pa bolj kot kdajkoli piha na dušo mladim.

Korejska posebnica postaja privlačnejša z daljšim dosegom. Kombiniran doseg po evropskem voznem ciklu so z 212 povečali na 250 kilometrov. V teoriji bi to moralo zadostovati za izlet od Ljubljane do obale in nazaj brez vmesnega polnjenja. V Evropi bo na voljo od začetka poletja.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
PAL 2017: znova zmaga mercedesa E, poslovni avto je insignia, službeni golf in EKO prius plug-in hybrid
Avto
AvtoMiloš Milač PAL 2017: znova zmaga mercedesa E, poslovni avto je insignia, službeni golf in EKO prius plug-in hybrid

Prek 200 gostov, 20 avtomobilov, štirje zmagovalci in čarobno razpoloženje golf igrišča p(Diners#Diners) Cluba Ljubljana v Smledniku so glavne točke včerajšnjega dogodka.

FINANCE
Avto
Vabljeni na ekodoživetje v objemu gora
Avto
AvtoMiloš Milač Vabljeni na ekodoživetje v objemu gora

Ideja, kako v naši družbi preživeti toplo junijsko soboto

FINANCE
Avto
Kako je Nina kupovala družinski avto, vrhunci PAL in Volvo ter BMW iz Kitajske
Avto
AvtoMiloš Milač Kako je Nina kupovala družinski avto, vrhunci PAL in Volvo ter BMW iz Kitajske

Pojasnjujemo kako so si najboljši avtomobili izbora PAL 2017 pripeljali zmago in koliko kipcev smo doslej podelili v 12. letih izbora. Z Nino smo kupovali družinski avto, s Toyoto pogledali v kristalno kroglo, preizkusili novo mazdo CX-5, preverili prihodnost BMW serije 8 in opazili trend, da se tudi proizvodnja prestižnih znamk nezadržno seli na Kitajsko - tudi za evropske kupce.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Članki
Kdo je zamočil v primeru Janković? Tožilka trdi, da ne, Klemenčič želi pojasnila
Finance
FinanceAna Turk Kdo je zamočil v primeru Janković? Tožilka trdi, da ne, Klemenčič želi pojasnila 34

Vas zanima, kdo vse je v zadnjih mesecih klical tožilko Blanko Žgajnar? Sama pravi, da nihče, ki bi ji narekoval, kako naj ravna, da bo primer zoper Zorana Jankovića v zadevi domnevne spolne usluge farmacevtke v zameno za njeno službo padel. Je šlo torej za malomarnost? Če je šlo, potem nas lahko upravičeno skrbi

FINANCE
Članki
Zaslišanje Plausteinerja o pranju denarja v NLB ali ''koga ščiti, da celo Francoze zavaja ...''
Finance
FinanceAna Turk Zaslišanje Plausteinerja o pranju denarja v NLB ali ''koga ščiti, da celo Francoze zavaja ...'' 17

Si lahko mislite, da pooblaščenka državne NLB že marca 2009 Uradu RS za preprečevanje pranja denarja, ki ga vodi Andrej Plausteiner, sporoči sumljive milijonske transakcije, ki prihajajo iz Irana, urad pa ne ukrepa, ampak za eno leto zamiži, in to z argumentom, da pooblaščenka NLB ni izpolnila obrazca?

FINANCE
Članki
Med Jurijem Detičkom in Črtomirjem Mesaričem sta - Stopnica in črnogorski poslovnež
Finance
FinanceAna Turk Med Jurijem Detičkom in Črtomirjem Mesaričem sta - Stopnica in črnogorski poslovnež 1

Banke imajo očitno dvojne dokumente. In to z dvema povsem različnima vsebinama. Ene so za upravo, druge za javnost. Verjamete? V takšnem duhu dvojnih dokumentov se je v državnem zboru razpletalo današnje zaslišanje dveh upokojenih bankirjev: Jurija Detička in Črtomirja Ivana Mesariča.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.