Avto

PAL 2017: znova zmaga mercedesa E, poslovni avto je insignia, službeni golf in EKO prius plug-in hybrid

Prek 200 gostov, 20 avtomobilov, štirje zmagovalci in čarobno razpoloženje golf igrišča Diners Cluba Ljubljana v Smledniku so glavne točke včerajšnjega dogodka.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

25.05.2017 11:03
Čas branja: 8 min
PAL 2017: znova zmaga mercedesa E, poslovni avto je insignia, službeni golf in EKO prius plug-in hybrid
Čaroben večer v Diners Clubu Ljubljana v Smledniku z 200 gosti, 20 finalisti in štirimi zmagovalci izbora Poslovni avto leta. Foto: Jernej Lasic

Lovorike so si pripeljali toyota prius plug-in hybrid, volkswagen golf, opel insignia grand sport in mercedes-benz razreda E. Priznanje za inovacijo leta je prejel Citroënova kamera connectedCAM s HD-tehnologijo za širokokotno snemanje v citroënu C3.

Včeraj smo v Diners Clubu Ljubljana v Smledniku razglasili zmagovalce letošnjega izbora PAL in tako sklenili proces, ki vsako leto traja približno pol leta. V romantičen večer znanih melodij in sproščenega druženja nas je popeljala vrhunska soul, pop in gospel pevka in obenem tudi odlična pianistka Iva Ikon, ki prav zdaj pripravlja svoj solistični album. Pridružil se ji je navdihujoči slovenski glasbenik Vasko Atanasovski na saksofonu.

Da je bila magičnost avtomobilistične pustolovščine še večja, nas je v nadaljevanju večera začaral in očaral še mednarodno priznani iluzionist Sam Sebastian, edini slovenski čarodej, ki je za svoje delo prejel devet mednarodnih nagrad, med drugim tudi dva grand prixa. Rdeča nit PAL 2017 je bilo tudi praznovanje Generali Zavarovalnice, ki letos zaznamuje 20-letnico delovanja v Sloveniji. Predsednica uprave družbe Vanja Hrovat je poudarila, da je Generali v tem času med tekmeci dosegel vrh po zadovoljstvu strank pri reševanju škodnih primerov, enako kakovost storitev je obljubila tudi v prihodnje.

Kako sta potekala ocenjevanje in glasovanje

Novinarji časnika Finance smo do začetka aprila letos z ocenjevanjem in ob pomoči podatkov o stroških poslovnega najema družbe ALD Automotive določili 20 finalistov, zanje so med 18. aprilom in 17. majem glasovali bralci, v najvišji managerski kategoriji pa so na posebnem preizkusu ocene dali še člani menedžerske komisije. EKO avto leta 2017 je postala toyota prius plug-in hybrid, službeni avto leta 2017 je volkswagen golf, poslovno lovoriko si je privozila opel insignia grand sport, managersko pa znova mercedes-benz razreda E. Spodaj natančen potek glasovanja.

Kaj smo o zmagovalcih zapisali na Financah:

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Kaj je skupnega najboljšim avtomobilom poslovnega avta leta
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj je skupnega najboljšim avtomobilom poslovnega avta leta

Razglasili smo zmagovalce poslovnega avta leta 2017, kipce so odpeljali mercedes-benz razreda E, opel insignia grand sport, volkswagen golf, toyota prius plug-in hybrid, priznanje za avtomobilsko inovacijo leta pa citroën C3

FINANCE
Avto
Vabljeni na ekodoživetje v objemu gora
Avto
AvtoMiloš Milač Vabljeni na ekodoživetje v objemu gora

Ideja, kako v naši družbi preživeti toplo junijsko soboto

FINANCE
Članki
Kdo je zamočil v primeru Janković? Tožilka trdi, da ne, Klemenčič želi pojasnila
Finance
FinanceAna Turk Kdo je zamočil v primeru Janković? Tožilka trdi, da ne, Klemenčič želi pojasnila 34

Vas zanima, kdo vse je v zadnjih mesecih klical tožilko Blanko Žgajnar? Sama pravi, da nihče, ki bi ji narekoval, kako naj ravna, da bo primer zoper Zorana Jankovića v zadevi domnevne spolne usluge farmacevtke v zameno za njeno službo padel. Je šlo torej za malomarnost? Če je šlo, potem nas lahko upravičeno skrbi

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Članki
Zaslišanje Plausteinerja o pranju denarja v NLB ali ''koga ščiti, da celo Francoze zavaja ...''
Finance
FinanceAna Turk Zaslišanje Plausteinerja o pranju denarja v NLB ali ''koga ščiti, da celo Francoze zavaja ...'' 17

Si lahko mislite, da pooblaščenka državne NLB že marca 2009 Uradu RS za preprečevanje pranja denarja, ki ga vodi Andrej Plausteiner, sporoči sumljive milijonske transakcije, ki prihajajo iz Irana, urad pa ne ukrepa, ampak za eno leto zamiži, in to z argumentom, da pooblaščenka NLB ni izpolnila obrazca?

FINANCE
Članki
Med Jurijem Detičkom in Črtomirjem Mesaričem sta - Stopnica in črnogorski poslovnež
Finance
FinanceAna Turk Med Jurijem Detičkom in Črtomirjem Mesaričem sta - Stopnica in črnogorski poslovnež 1

Banke imajo očitno dvojne dokumente. In to z dvema povsem različnima vsebinama. Ene so za upravo, druge za javnost. Verjamete? V takšnem duhu dvojnih dokumentov se je v državnem zboru razpletalo današnje zaslišanje dveh upokojenih bankirjev: Jurija Detička in Črtomirja Ivana Mesariča.

AGROBIZ
Novice
Dobrega pol milijona čebelarski zvezi za svetovanje
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)