Avto

Češki kraljici za prodajne številke ni treba skrbeti

Škoda octavia

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.04.2017 00:54
Čas branja: 2 min
Češki kraljici za prodajne številke ni treba skrbeti
Škoda octavia je z novim obrazom razburkala javnost.

Prenova je pri octavii poudarila tisto, kar je bilo že zdaj dobro: udobje, pametne rešitve, povezljivost in varnost v smislu elektronskih asistenčnih sistemov. Octavia pa je s prenovo dobila tudi povsem svoj in prepoznaven obraz, s katerim je občinstvo razdelila na dva pola.

Kamen spotike in razprav so bile (na videz) razdvojene prednje luči, prvič tudi z možnostjo osvetljevanja v LED-tehniki. Vanje zarezan prednji odbijač pomaga optično razširiti nekoliko spremenjeno masko, kar octavii nadene bolj mišičasto podobo. Sprememba je zajela tudi motorni pokrov, kjer logotip izraža več moči, pri zadnjih lučeh pa je še bolj poudarjen oblikovni element C, zaradi katerega češke kraljice ni mogoče zamenjati s kakim drugim modelom.

Octavia ima zdaj ogrevan volan, zapomni si nastavitev različnih voznikov in ima zložljivi mizici na hrbtu prednjih sedežev. Največji zaslon na dotik pa meri kar 9,2 palca. Družinska octavia je tudi povezljiva s spletom, v njej se lahko vzpostavi vstopna točka WLAN. Čehi so nadgradili tudi varnostno-asistenčne sisteme. Octavia zdaj prepozna pešce in ob morebitni nevarnosti trka pohodi zavoro, ponuja samodejno vzvratno manevriranje in pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico. Napredoval je tudi parkirni pomočnik, radarji skrbijo za mrtve kote, dobila je »oči na hrbtu« za nadzor prostora za vozilom.

Prtljažnik ostaja razred zase s 590 (limuzina) oziroma 610 litri (combi), ki se s podiranjem zadnje klopi poveča na 1.580 oziroma 1.740 litrov. Različica combi je sicer dobila elektronsko odpiranje prtljažnika. Octavia si je poleg novega videza prednjega dela nadela še tehnično osvežitev. Nov je denimo litrski trivaljni turbo s 85 kilovati, osvežen osrednji dizelski motor 1.6 TDI z enako močjo. Cene se začnejo pri 14.499 evrih za 1.2 TSI easy s 63 kilovati, litrski turbobencinar stane najmanj, 17.432 evrov z opremo active, najcenejši dizel 1.6 TDI active pa 18.806 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Češki hit za zahtevne kupce
Avto
AvtoMatej Kačič Češki hit za zahtevne kupce 5

Škoda octavia je s prenovo dobila samosvoj obraz in ohranila stare odlike, v luksuzni različici Laurin&Klement pa z izbranimi materiali in bogato opremo ustreže željam tudi zahtevnih kupcev.

FINANCE
Avto
Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih
Avto
AvtoMiloš Milač Novi mercedes-benz A, pametni telefon na kolesih 5

Večji, bolj športen, oblikovno razmeroma skromno spremenjen, zato pa tehnično precej bolj napreden

FINANCE
Avto
Avto, ki prehiteva zakonodajo
Avto
AvtoMiloš Milač Avto, ki prehiteva zakonodajo 12

Na slovenski trg je zapeljal audi A8 četrte generacije. Eden najnaprednejših avtov ta hip, ki zna tudi sam voziti, a še ne sme. Novinec s ceno najmanj 107.500 evrov bo letos prepričal 40 Slovencev.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Dražbe
Vozila na dražbi: starodobni rolls-royce, hibridni lexus, BMW, mercedes, tovornjaki …
FINANCE
Avto
Berlingu sledi še Oplov combo
Avto
AvtoMiloš Milač Berlingu sledi še Oplov combo 1

Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom

FINANCE
Avto
Grosupeljčen Miha Škoda ima Škodo v krvi, obudil je njen znak iz leta 1938
Avto
AvtoMiloš Milač Grosupeljčen Miha Škoda ima Škodo v krvi, obudil je njen znak iz leta 1938 7

Miha Škoda je 32-letni avtomobilski navdušenec, ki ga Škoda privlači na vseh področjih življenja; povsem naključno nosi tudi priimek Škoda

FINANCE
Avto
Novi peugeot 508 - lev bo ponovno rjovel v poslovnem razredu
Avto
AvtoMiloš Milač Novi peugeot 508 - lev bo ponovno rjovel v poslovnem razredu 6

Francoski Peugeot bo šestega marca v Ženevi razkril novo poslovno limuzino 508, ki je manjša, lažja in bolj kupejevska od aktualne