Avto

Pionir v zelo trendovski preobleki

Renault scenic

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.04.2017 00:55
Čas branja: 2 min
Pionir v zelo trendovski preobleki
Renault scenic je zdaj bolj frajerski kot pa tipičen družinski avto.

S trendovskim scenicom je Renault na trgu znova ponudil nekaj novega, svežega in drznega, kljub očitnemu spogledovanju s športnimi terenci pa je petsedežni novinec ohranil svoji vrlini klasičnega enoprostorca – prostornost in uporabnost – in ju v marsičem celo nadgradil.

Renault je pri scenicu ponudil nov, privlačen dizajn, s katerim pelje naproti novejšim družinskim članom, kot so espace, talisman in megane. Scenic je zdaj bolj frajerski kot pa tipičen družinski avto. Prej kot na otroški voziček, dudo in slinček ob njem pomislimo na trenirko, superge in športno uro, k temu pa pripomorejo tudi serijska 20-palčna platišča. Vetrobransko steklo je zdaj bolj položno in prefinjeno prehaja v strešno linijo, za brezhiben pogled naprej poskrbi deljen A-stebriček, bočna linija pa se pri zadnjih vratih dvigne in v slogu kupejev vnese nekaj športnega duha.

Francozi seveda niso pozabili na osnovno poslanstvo scenica – biti dober prijatelj družini. V sprednjem delu kabine je scenic tipičen novodobni renault, kar prinaša veliki 8,7-palčni pokončni večfunkcijski zaslon z množico nastavitev in uporabe aplikacij ter zelo udobna sedeža. V drugi vrsti zdaj ni več treh samostojnih sedežev, ampak klop, ki se deli v razmerju 60 proti 40. Zadnja klop se tudi vzdolžno nastavlja, naslon pač ne. Prtljažnik je konkreten in ponuja ravno dno, v manjšega scenica gre tako 572 litrov, kar je največ v razredu. Renault ni pozabil na varnost, tako ima scenic vrsto najnovejših asistenčnih pripomočkov, ki jih ne najdemo pri vseh tekmecih.

V ponudbi motorjev je sedem kombinacij: dve 1,2-litrski turbobencinski (TCe 115 in TCe 130) in pet 1,5- oziroma 1,6-litrskih turbodizlov (dCi 95, dCi 110, dCi 130 in dCi 160, posamezne različice so lahko spojene z dvosklopčnim EDC-menjalnikom. Za osnovni scenic TCE115 life boste odšteli 15.790 evrov, za bolje opremljenega s paketom zen pa najmanj 17.290 evrov. Dizelska osnova je DCi95 life s ceno 17.090, nekaj boljša izbira pa DCi110 zen s ceno 19.090 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu
Avto
AvtoMiloš Milač Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu

Francoski Renault je v Ženevi v ospredje postavil koncept EZ-GO, ki predstavlja nove ideje prihodnje mobilnosti. Novi so še trije motorji, električni v zoeju ter 1,3- in 1,8-litrski turbobencinar.

FINANCE
Avto
Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva
Avto
AvtoMiloš Milač Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva

Nov motor z 80 kilovati je enako velik in težek kot šibkejši motor oznako R90. Zmogljivejši stroj omogoča dve sekundi hitrejše pospeševanje od 80 do 120 kilometrov na uro

FINANCE
Avto
Renault tretjič zapored z rekordno prodajo
Avto
AvtoUroš Božin Renault tretjič zapored z rekordno prodajo

Clio 4 je drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, captur pa je na prvem mestu med kompaktnimi križanci. V segmentu srednje velikih enoprostorcev je prvi scenic.

FINANCE
Avto
Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi
Avto
AvtoAlbina Kenda Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena pogajanja, zdaj pa, da pogajanja o združitvi že tečejo; kot je znano, je Renault stoodstotni lastnik novomeške tovarne avtomobilov Revoz

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.