Slovenska Toyota ustvarila lastni car sharing, preizkuša ga v BTC Slovenska Toyota ustvarila lastni car sharing, preizkuša ga v BTC Podjetja v BTC Cityju lahko od danes uporabljajo storitev souporabe, najamejo lahko toyote ali lexuse, cene najema od devet evrov za uro do 48 evrov za osem ur s toyoto corollo. Najdražji lexus ES300h stane 19 oziroma 110 evrov za enak najem.
Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Evropa vodilna v car sharingu, posel se razvija tudi v Sloveniji Evropa vodilna v car sharingu, posel se razvija tudi v Sloveniji Danes predstavitev nove platforme souporabe vozil za podjetja v BTC Cityju, Toyota DriveMe. Preverili smo oblike in potencial souporabe v svetu in Evropi.
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

Daimler je skrajšal rok prihoda električnih avtov za tri leta

Čas branja: 1 min
30.03.2017  11:06
Nemški Daimler je popravil načrte prihoda električnih avtov na trg, namesto do leta 2025 bo deset povsem električnih vozil predstavil že do leta 2022.
Daimler je skrajšal rok prihoda električnih avtov za tri leta

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Mercedes-Benz dodaj
Smart dodaj
Daimler dodaj
Reuters dodaj
Manfred Bischoff dodaj

Nemški proizvajalec, ki na trgu nastopa z znamkama osebnih avtov Mercedes-Benz in Smart, je septembra lani predstavil koncept nove podznamke električnih vozil EQ. Z njim je napovedal prvega od desetih električnih vozil, ki bodo na trgu predstavljena tri leta pred prvotnim načrtom – leta 2022. S premikom Daimler odgovarja na trende, ki vse bolj kažejo v smer prehoda na električne pogone. Kljub temu Daimler pravi, da bodo klasični motorji na notranje izgorevanje tudi po tem obdobju igrali pomembno vlogo.

»Z znamko EQ želimo voditi prehod iz klasičnih na električne pogone v prestižnem razredu, v naslednjih fazah pa se bomo ukvarjali predvsem z avtonomno vožnjo. Spremembe so nujne za ohranitev uspešnega poslovanja podjetja,« je za Reuters komentiral prvi nadzornik Daimlerja Manfred Bischoff.

Prehod na električne avtomobile je pospešil tudi Volkswagnov škandal z dizelskimi motorji in vse strožji predpisi glede izpustov izpušnih plinov, ki stopijo v veljavo leta 2021. Ti mejo povprečnih izpustov postavljajo na 95 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Daimler je lani dosegel povprečje 123 gramov CO2 na kilometer.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Daimler: leta 2025 bo električni avto stal enako kot klasični 5

Smarti bodo od leta 2020 vozili le na elektriko, za doseganje visoke dobičkovne marže pa bo moral Daimler zaradi visokih stroškov...

AVTO
Novice
Novice Spor zaradi kartelnih dogovarjanj: BMW ustavil projekte z Daimlerjem

Za tak korak so se odločili, saj naj bi konkurent Daimler organom razkril kartelno dogovarjanje med nemškimi proizvajalci avtomobilov

AVTO
Novice
Novice Madžarski avtomobilski ponos za 2,4 milijarde evrov 4

Madžari so dobrih 300 kilometrov od Slovenije izdelali že 600 tisoč kompaktnih mercedesov in tako upravičili velikanska nemška vlaganja

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Novice
Novice Dizelski kartel: BMW zanikal obtožbe, VW sklical izredno sejo

Podrobnosti o kartelnem dogovarjanju avtomobilskih proizvajalcev še vedno nejasne. Te bodo tudi težko dokazljive, saj je meja med...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...