Avto

Zvezde avtosalona v Ljubljani

V Ljubljano se po šestnajstih, v Slovenijo pa po desetih letih vrača avtomobilski salon. Predstava, ki so jo slo­venski distributerji avtomobilov v času gos­podarske krize izpustili zaradi visokih stroškov, ocenjenih na približno šest milijonov evrov.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

23.03.2017 23:20
Čas branja: 4 min
Zvezde avtosalona v Ljubljani
Adut BMW bo nova serija 5. Foto: Miloš Milač

Gospodarsko razstavišče bodo po 16 letih odsotnosti v ponedeljek znova preplavili novi avtomobili. V Slovenijo in v prestolnico se namreč vrača avtomobilski salon, ki bo prikazal prek 400 avtomobilov, med njimi tudi nekaj vročih novosti. Pregledali smo, kaj vas čaka na ljubljanskem sejmišču.

Boljše razmere so vrnile avtosalon

Avtomobilski salon so slovenski distributerji avtomobilov med gospodarsko krizo izpustili zaradi visokih stroškov, ocenjenih na približno šest milijonov evrov. Pozitivni trendi na trgu, ki ga zaznamuje tudi lanska 6,7-odstotna rast števila registracij novih osebnih vozil (prek 63 tisoč avtomobilov), so omogočili vrnitev salona na naša tla. Salon sicer vrata odpre v ponedeljek ob 15. uri, trajal pa bo do nedelje pozno popoldne. Za ogled predstave bodo odrasli plačali osem evrov, upokojenci in otroci pa šest evrov. Družinska vstopnica za pet oseb pa stane 20 evrov.

Na razstavišču skoraj vse znamke

Na avtomobilskem salonu si boste od ponedeljka lahko ogledali skorajda vse znamke, ki nastopajo na slovenskem trgu. Manjkali pa bodo avti znamk Fiat, Jeep, Ferrari in Maserati distributerja Avto Triglav v lasti ACH. Prav tako ne bo mitsubishijev in hond distributerja AC Mobil, tudi v lasti ACH, ter korejske znamke Kia. Nastop večine znamk bodo organizirali distributerji ali lokalne pisarne avtomobilskih proizvajalcev, le BMW se bo predstavil v okviru finančnega partnerja GB Leasing ter trgovca Avto Aktiv.

Skupaj bo na razstavišču na ogled prek 400 avtomobilov na 12 tisoč kvadratnih metrov površin, v dvoranah in treh montažnih objektih. Poleg glavnih zvezd pa bo na ogled tudi nekaj motociklov, dostavnih vozil, oprema in ponudbe zavarovalničarjev ter lizinških hiš. V tehničnem paviljonu pa se bodo razstavljavci poglobili v varnost in tehnične rešitve avtomobilov.

V ospredju premiere

Avtomobilske znamke so se potrudile, da bodo na salonu predstavile vsaj del novosti, ki so zasijale na ženevskem avtomobilskem salonu sredi marca. To jim je delno uspelo, saj bodo pod odrske luči v Ljubljani zapeljale nekatere svetovne novosti, denimo opla crossland X in insignia grand sport, ford fiesta ter volvo XC60.

Gledano po znamkah, bo nemški Opel predstavil še športni GT concept ter dirkalni avtomobil adam R2 relista Tima Novaka, poleg teh pa tudi druge že znane modele, vključno z dostavniki. Renault bo imel v Ljubljani največji prostor za predstavitev novosti, razkril bo tri: osveženega capturja, športnoterenskega koleosa, ki sicer na trg zapelje šele jeseni, ter dacio logan stepway. Za poslastico pa še ekskluzivni dirkalnik R.S. 01.

Sestrska znamka Nissan bo na ogled postavila povsem novo micro, osveženi SUV qashqai ter športnika GT-R. Peugeotova zvezda bo enoprostorec z nekaj športnoterenskimi geni 5008, na trg bo sicer zapeljal šele pred poletjem. Športni del bo zastopal dirkalnik reli voznika 208 R5 T16 Roka Turka, Citroënova zvezda pa bo nizkocenovna limuzina C-elysee.

Kaj bodo pokazali Ford in Japonci

Ford bo s svetovne premiere v Ženevi pripeljal novo fiesto v klasični in prestižni različici vignale. S to oznako se bodo bahali še mondeo, edge in S-max, poleg fieste pa bo premierno predstavljen tudi mestni avtomobil ka+. Ford bo v Ljubljani posebej opozoril na športni program s focusom RS ter mustangom v kupejevski in kabrioletski različici. Športni del razstavnih površin pa bo vabil tudi z virtualnim Kenom Blockom, voznikom relija in junakom adrenalinskih filmov z več milijoni ogledov za volanom Fordovih dirkalnikov.

Japonska četverica bo pokazala mazdo roadster MX-5 RF s pomično kovinsko streho, suzukija ignisa in swifta ter osveženega yarisa, kupeja lexus RC in poslovno limuzino IS. Toyota bo prostor sicer obarvala v hibridne barve, predstavo pa dopolnila še z drugimi vsebinami.

Zvezde prestižnih znamk

Skupina Volkswagen bo pokazala veliko novosti. Pri krovni znamki novega tiguana allspace s sedmimi sedeži ter kupejevsko limuzino arteon, med koncepti pa budd-e.

Audijeva zvezda bo superšportnik R8 spyder, poleg tega bodo razstavljeni še športni terenci SQ7, Q5 in Q2 ter preostali del programa.

V ospredju Seatove predstavitve bo prav tako SUV ateca xcellence, Škoda pa bo opozorila na novega kodiaqa.

Hyundai bo petvratni i30 nadgradil s karavanskim, na prostoru bo tudi dirkalnik i20 WRC.

Prestižni Mercedes-Benz bo izpostavil E all terrain, E coupeja in osveženega GLA, BMW pa novo serijo 5.

V vrhu prestižnih vozil pa bodo Porschejevi modeli 911 carrera GTS, panamera, macan in cayenne z opremo platinum edition.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Dražbe
Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max
Dražbe
DražbeUroš Božin Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max

Cene se začnejo pri 700 evrih in se vzpenjajo do 13.500 evrov

FINANCE
Avto
Avto postaja intimni prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina
Avto
AvtoMiloš Milač Avto postaja intimni prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina 5

Sejem elektronike CES v Las Vegasu prikazuje zanimivo prihodnost mobilnosti, ki iz enačbe vselej povsem izloča voznika.

FINANCE
Avto
Čas je za najboljše avtomobile na svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Čas je za najboljše avtomobile na svetu 2

Do konca tedna bomo glasovali za svetovni avto leta v petih kategorijah, letos izbiramo med 62 avtomobili, vse več je evropskih znamk, denimo Renault, Peugeot in Citroën

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Takšen bo novi kia ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Takšen bo novi kia ceed 7

Korejska Kia predstavlja prve skice nove generacije priljubljenega modela, novo je tudi ime. Namesto cee'd se bo imenoval ceed

FINANCE
Avto
Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece
Avto
AvtoMiloš Milač Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece 14

Južnokorejska Kia napada s klasičnim fastbackom oziroma gran turismom vznemirljive podobe, dobre opremljenosti in nedvomno konkurenčnih cen

FINANCE
Avto
Kaj prinaša tretja generacija kie ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj prinaša tretja generacija kie ceed 1

Korejska Kia tudi v času športnih terencev nadaljuje zgodbo klasičnega kompaktnega petvratnega modela ceed. Novi model bo pri nas konec poletja.

FINANCE
Avto
Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3
Avto
AvtoMiloš Milač Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3

Zimskim razmeram primerno smo se zapodili na sneg, z mitsubishijem eclipsom crossom po zaledenelem poligonu Norveške, z Opli (reportaža čez vikend) pa v Lungau blizu Salzburga. Janez je bil na razkritju novega mercedesa A, Matej pa je spoznaval novi subaru XV. Predženevska vročica razkriva prve novosti, kio ceed in hyundaija santa feja. Valicon pa je predstavil izsledke raziskave o nakupnih navadah Slovencev