Seat tarraco: zamujena priložnost sicer prepričljivega španca Seat tarraco: zamujena priložnost sicer prepričljivega španca Je Špancem uspelo velikega in predvidljivega germana obarvati z mediteranskim soncem, sproščenostjo in čustvi? Več v nadaljevanju...
Na kavo v modernem retro slogu Na kavo v modernem retro slogu Zguljena usnjena jakna, sprane kavbojke, bulerji, nekaj dni stara brada (ali razmršeni lasje), »fensi« čelada in raybanke na nosu. Vse to je bilo še pred kratkim značilno za cafe racerje, zdaj pa so jih zamenjali hudi frajerji današnjega časa, ki prisegajo na vrhunske blagovne znamke in dobro opremo.
V torek ena največjih sprememb pri ceni bencina in dizla V torek ena največjih sprememb pri ceni bencina in dizla Tektonske premike na naftnih trgih bomo v torek občutili na slovenskih bencinskih črpalkah
(video) Slovenski direktorji, ki so določili letošnja zmagovalca (video) Slovenski direktorji, ki so določili letošnja zmagovalca Kaj je pomembno za najzahtevnejše uporabnike luksuznih limuzin, direktorje slovenskih podjetij? Kako so razdelili glasove in določili zmagovalce PAL 2019?
BMW 7 in X7: popotovanje po deželi vampirjev, obcestnih jaškov in prelepih gradov BMW 7 in X7: popotovanje po deželi vampirjev, obcestnih jaškov in prelepih gradov Z BMW serije 7 in X7 smo prevozili skoraj tisoč kilometrov od romunskega mesta Sibiu, prek Bukarešte in popotovanje končali v bolgarski Sofiji.

Francoz s slovitim imenom iz daljne preteklosti

Čas branja: 1 min
02.03.2017  08:21  Dopolnjeno: 02.03.2017 08:29
Novodobna alpine A110, znamka je od leta 1973 v lasti Renaulta, bo tekmovala z audijem TT in porschejem 718 caymanom.
Francoz s slovitim imenom iz daljne preteklosti
Francoski Renault je ob 50-letnici športnega modela alpine A110 izdelal privlačen prototip A110-50, ki obuja spomin na nekdaj slovito športno podznamko avtomobilov, ki je ugasnila leta 1995. Nova alpine povzema nekaj oblikovalskih potez po originalu iz 60. in 70. let preteklega stoletja.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Alpina dodaj
Renault dodaj
IHS Automotive dodaj
Jean Rédélé dodaj

Ženevski salon bo prihodnji teden razkril novo alpine, ki nosi ime slovitega predhodnika iz 70. let preteklega stoletja A110. Takratna alpine je zmagovala na evropskih relijih, znamko pa je za nekaj časa ponesla med slavne.

Več o znamki Alpine in njeni preteklosti.

Novodobna alpine A110, znamka je od leta 1973 v lasti Renaulta,  bo tekmovala z audijem TT in porschejem 718 caymanom. Oba bo presegla po nizki masi iz razmerju med maso in močjo, saj bo zaradi lahke aluminijaste karoserije težka le nekaj več kot tisoč kilogramov.

Kupe z 1,8 litrskim turbo štirivaljnikom in 184 kilovati (250 konjskimi močmi) bo do stotice pospešil v le 4,5 sekunde oziroma hitreje kot denimo porsche 718 cayman z 220 kilovati.

Renault bo alpino A110 izdeloval v tovarni v francoskem Dieppu, rojstnem kraju renaultov z oznako RS. Letno naj bi izdelal do tri tisoč avtomobilov, po ocenah analitske družbe IHS Automotive se bo zanj prihodnje leto odločilo okoli 1.300 kupcev.

Cena je še neznana, poznavalci pa ocenjujejo da bo alpina A110 stala okoli 60 tisoč evrov. Na trg se bo vrnila po 22 letni odsotnosti.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bla, bla svetovalci so šli in Alpina takoj zaživi 16

Alpina praznuje 70 let. Tovarna, ki so ji pred še enim letom šteli dneve, ker se je po privatizaciji in milijonskih pufih za slabega...

FINANCE
Članki
Članki Kdaj bomo imeli v Sloveniji kapitaliste? 10

Kapitalist ne nastane v eni generaciji, potrebno je delo več generacij, da se zbere večja količina kapitala.

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Gantar: Ukinitev proizvodnje Alpine na Kitajskem ni aktualna 1

Povzemamo Delov intervju z direktorjem Alpine Bojanom Gantarjem

FINANCE
Članki
Članki Kako so se v Alpini po letih izgub le dokopali do dobička

Medtem ko je prejšnje vodstvo Alpine delavce odpuščalo, jih letos v žirovskem čevljarju pod vodstvom Bojana Gantarja na veliko...

AVTO
Novosti
Novosti Vrača se Francoz, ki je v 70. letih premagoval porscheje 9

Alpine bo Renaultova vstopnica v višji cenovni razred, kjer trenutno nima ponudbe

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?