Avto
Oglasno sporočilo

Sosedu ni treba vedeti, da ste kupili rabljen avto

Večna dilema: se bolj splača kupiti nov ali rabljen avtomobil?
Avtor
20.02.2017 23:59
Čas branja: 2 min

Slovenci veljamo za narod, pri katerem avtomobil uživa posebno veljavo. Prav moramo ga imeti, o njih veliko razpravljamo in beremo, mnogi pa se z avtomobilom radi tudi pokažejo – sploh pred sosedom.

Avtomobil tako gotovo ni pri vrhu tistega, čemur bi se odpovedali, če bi se poslabšale naše finančne razmere, zato nakupu avtomobila namenimo posebno pozornost. Najprej skrbno izberemo znamko, nato model, motor, barvo karoserije, prevleke, dodatno opremo in tako naprej. Stvari se dodatno zapletejo, ko se je treba odločiti za obliko financiranja, da je izbira še težja, pa smo pogosto v dvomih, ali izbrati nov ali rabljen avtomobil.

Novemu se vrednost hitro zniža

Odgovor na to vprašanje ni tako enostaven, kot se zdi na prvi pogled, za tisti glavni jeziček na tehtnici pa se največkrat izkažejo individualne želje voznikov. Tisti, ki zagovarjajo kakovostno življenje, bodo trdili, da je lastništvo novega avtomobila tako velika dodatna vrednost, da se temu preprosto ne splača odpovedati – pomembno je torej le to, da je  avtomobil nov.

Ob nakupu novega avtomobila pa se po drugi strani marsikdo vpraša, koliko bo njegov jekleni konjiček še vreden čez nekaj let, ali bo na leto izgubljal več kot 10, 15 odstotkov. Splošno pravilo je, da avtomobil izgubi 10 odstotkov vrednosti že tisti trenutek, ko ga odpeljete iz trgovine, po treh letih pa naj bi izgubil že kar tretjino vrednosti – s tega vidika dilema morda sploh več ne obstaja.

Pri Das WeltAuto za manj denarja skoraj nov avtomobil

Zakaj bi denar metali skozi okno in se vozili v »jajčku«? Za nižjo ceno lahko namreč kupite avto višjega cenovnega razreda, ki je garantirano brezhiben in zato enake kakovosti. Pri specialistih, kot je Das WeltAuto, vam ponujajo več varnosti po nakupu. V okviru garancije za vozilo tako jamčijo brezhibno delovanje večine ključnih sklopov vozila (motor, menjalnik, diferenciali, gredi za prenos moči, krmilni sistem, zavorni sistem, sistem za dovajanje goriva, električni sistem, hladilni sistem), katerih morebitna okvara ponavadi pomeni precej visoke stroške.

Vsa rabljena vozila iz ponudbe Das WeltAuto so natančno preverjena, vzdrževana in popravljena. Za to obljubo stojijo tudi naši partnerji, ki ne sprejemajo kompromisov pri tehniki in zunanjem videzu avtomobila. Nakup vozila iz ponudbe Das WeltAuto je varen nakup.

Zakaj sosed ne bo vedel, da je avto rabljen?

Nekatera rabljena vozila že na daleč kažejo znamenja obrabe, ob prevzemu vozila pa pričakujete funkcionalno in vizualno ustrezno vozilo. Pri Das WeltAuto ni tako.

Vsako rabljeno vozilo pri Das WeltAuto pripravijo in uredijo, vsa rabljena vozila očistijo s profesionalnimi sredstvi in popravijo poškodbe. Nakup rabljenega vozila je v vsakem primeru tudi emocionalna odločitev, zato za vozila iz ponudbe Das WeltAuto veljajo visoki standardi priprave.

Rabljena vozila so dostikrat različno opremljena. Trgovci pri Das WeltAuto lahko za vas naročijo vso želeno originalno dopolnilno opremo. Tako bo tudi rabljeno vozilo na koncu ustrezalo vašim osebnim potrebam. Trgovec se veseli vašega obiska in vam ponuja pomoč za uspešen nakup rabljenega vozila.

Posebej ugodno ponudbo rabljenih vozil Das WeltAuto najdete na tej povezavi.