Avto
Oglasno sporočilo

Kako do avta iz druge roke brez tveganja?

Tudi rabljena vozila lahko zadostijo visokim standardom in so podobna tistim, ki jih imajo trgovci z novimi vozili.
Avtor
01.02.2017 10:00
Čas branja: 3 min

Nakup rabljenega avtomobila v Sloveniji je pogosto zelo tvegana odločitev in vse prej kot rutinski dogodek. Predvsem zaradi zadržkov in negativne podobe, ki se je rabljenih vozil oprijela skozi leta zaradi nepoštenih prodajalcev ter njihovih trikov s prilagojenimi kilometri, navideznimi popravili in kamuflažnim lepotičenjem, so kupci do rabljenih vozil nezaupljivi in imajo občutek, da ne vedo čisto točno, kaj bodo dobili za svoj denar. S tem so se razvrednotila tudi kakovostna rabljena vozila na trgu.

Ker je v današnjem času in razmerah še toliko več dileme pri odločanju med nakupom novega ali rabljenega vozila, lahko s treznim razmislekom, poznavanjem razmer in ob upoštevanju nekaterih informacij sprejmete najboljšo odločitev pri nakupu rabljenega vozila. Medtem ko pri nakupu novega avtomobila ni veliko zadržkov, razen tega, katero znamko ali model izbrati, cene ter koliko vrednosti bo vozilo izgubilo tako rekoč takoj, ko ga odpeljete domov (nekatera nova vozila v prvem letu od nakupa izgubijo celo do tretjino nakupne vrednosti), je pri nakupu na trgu rabljenih vozil položaj malo bolj zapleten. Pri rabljenih avtomobilih namreč vselej ostaja delček skrivnosti, kaj se je dogajalo z njihovim drobovjem v preteklosti, katere so nevidne napake, ki se pokažejo šele čez čas, kakšno je realno stanje kilometrov in koliko dodatnih stroškov vam bo ta avto prinesel.

Najprej se je treba vprašati, kakšno vozilo sploh potrebujete, koliko kilometrov letno prevozite, kakšna vožnja vam najbolj ugaja, koliko potnikov in prtljage v povprečju prevažate ter koliko časa nameravate vozilo obdržati. Temu sledi najzahtevnejši del, pri katerem lahko z dobro odločitvijo veliko prihranite, pri kakovosti in izbiri vozila pa vam pri tem ni treba sprejemati kompromisov.

Vsem tveganjem pri nakupu rabljenega vozila se lahko preprosto izognete z nakupom pri pooblaščenih prodajalcih. Eden takšnih je tudi Das WeltAuto, kjer z dobro organizacijo in razvejenostjo ob konkurenčnih cenah zagotavljajo visoke standarde in kakovost vozil, ki jih ponujajo. O njihovem prepričanju o tem govori tudi jamstvo, ki so ga pripravljeni za svoja vozila ponuditi.

Das WeltAuto je uradna znamka za prodajo rabljenih vozil koncerna Volkswagen, ki so jo na slovenski trg leta 2007 pripeljali v Porsche Slovenija in jo uvedli pri vseh partnerjih, ki lahko zadostijo visokim standardom, ki jih narekuje matični koncern in so podobni tistim, ki jih imajo trgovci z novimi vozili. Za nekaj evrov več tako tveganje ob nakupu zmanjšate na minimum in se izognete morebitnim več sto evrov visokim stroškom, ki bi jih tvegali pri najpogostejši napaki – nakupu rabljenega vozila po najnižji možni prodajni ceni.

Nakup rabljenega vozila je v vsakem primeru tudi čustvena odločitev, zato za vozila iz ponudbe Das WeltAuto veljajo visoki standardi priprave. Zelo natančni so tako pri tehničnem kot tudi pri optičnem preverjanju kakovosti, pazljivi pa so tudi pri optični in tehnični pripravi. Vsako rabljeno vozilo v skladu s predpisanimi notranjimi standardi in v celoti z najsodobnejšo diagnostično opremo namreč temeljito (več kot 30 preverjanj) pregledajo usposobljeni strokovnjaki.

Rabljen avtomobil Das WeltAuto ima znan izvor, servisno zgodovino in še kaj. Vsa vozila, ki zadostijo standardom in prejmejo oznako Das WeltAuto, so opremljena tudi z jamstvom do enega leta (možno dodatno tudi do 24 mesecev), ki je zajeto v ceni in zagotavlja tako kakovost avtomobila kot storitve in podpore. Vaš trgovec vam bo ob nakupu vašega vozila Das WeltAuto namreč izročil garancijsko knjižico. Datum jamstva začne teči od izročitve vozila, (če ima vozilo še jamstvo za novo vozilo, začne teči rok jamstva za rabljeno vozilo po preteku jamstva za novo vozilo).  Jamstvo velja brez omejitve kilometrov in soudeležbe, določen je le maksimalen znesek za enkratno okvaro, ko je na avtu preseženih 175 tisoč kilometrov, takrat je najvišje izplačilo tržna cena avtomobila.

Ob minimalnem tveganju (vozilo je skoraj novo) lahko tako ogromno prihranite pri nakupu takšnega »novejšega« rabljenega vozila. Avtomobili niso starejši od enega leta (18 mesecev se jemlje kot mlajša vozila), vendar so kljub temu precej cenejši kot novi, zato si lahko za ceno malo rabljenega in temeljito preverjenega omislite večje ali bolj prestižno vozilo.

Naslednjič, ko se boste odločali za nakup vozila, obiščite torej prodajalca z rabljenimi vozili iz pooblaščene prodajno-servisne mreže in se prepričajte o najboljšem razmerju med ceno in kakovostjo, predvsem pa prihranite in ohranite živce cele!