Avto

Crossland X je novi Oplov mestni križanec

Opel z modelom crossland X širi družino križancev in nadomešča merivo

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
18.01.2017 23:05
Čas branja: 3 min

Crossland X je križanec, ki združuje lastnosti manjšega terenca in enoprostorca. Bolj kot terenu je s svojimi kompaktnimi merami namenjen mestnemu okolju. Za razliko od mokke X ne bo na voljo s štirikolesnim pogonom. V ponudbi bo nadomestil merivo. Za dobre prodajne številke v segmentu križancev je sedaj skrbela sestra mokka X. Z novim crossland X pri Oplu računajo na nadaljnjo rast prodaje.

Kompaktna zunanjost, prostorna notranjost

Športno-elegantno obliko poudarja dvobarvna zunanjost, za športne terence značilne obloge ob spodnjem delu vozila in C-stebriček v črni barvi, ki kot pri astri in adamu ustvari iluzijo lebdeče strehe. Dimenzijsko sodi v razred mokke, platformo pa si deli s Peugeotovim 2008. Novinec v dolžino meri 4,21 metra in je od astre krajši za 16 centimetrov, višji pa je za 10 centimetrov (1,59 metra).

Premična zadnja klop

Potniki bodo to občutili v prostornejši notranjostji, višjim položajem sedežev in z boljšim pogledom na cesto. Prtljažni prostor ima prostornino 410 litrov. Ob preklopu zadnjih sedežev se prostornina poveča na 1.255 litrov. Crossland X pa ima v rokavu še enega aduta, saj lahko zadnjo vrsto sedežev v razmerju 60:40 do 15 centimetrov vzdolžno premakne glede na potrebe potnikov. Več prostora je lahko namenjenega zadnjim potnikom ali pa prtljažniku, ki se v tem primeru poveča na 520 litrov prostornine.

Bogata ponudba sistemov za udobje …

Crossland X bo na voljo s prilagodljivimi LED žarometi, vozniku pa bodo v pomoč še panoramska vzvratna kamera, projekcijski zaslon, napredni parkirni pripomoček, ogrevan volanski obroč in brezžično polnjenje pametnih telefonov. Novi crossland X bo opremljen s sistemom Opel OnStar in tehnologijo IntelliLink, ki je združljiva s programoma Apple CarPlay in Android Auto. Aplikacije in funkcije pametnih telefonov bo mogoče upravljati na do osem-palčnem barvnem zaslonu na dotik.

… in varnost

Za varnost potnikov bodo skrbele tehnologije nadzora mrtvih kotov, prepoznavanja prometnih znakov in pomoči ohranjanja voznega pasu, opozarjanja voznika v primeru utrujenosti, samodejnega zaviranja v sili in opozorilnik na nevarnost naleta. Kupci bodo za doplačilo lahko izbrali še panoramsko streho. Kako bodo varnostni sistemi in ostali dodatki razporejeni med paketi opreme za zdaj še ni znano.

Tudi s tovarniškim pogonom na avtoplin

Glede motorjev so pri Oplu zadržani. Obljubljajo bencinski in dizelski motor ter možnost tovarniškega pogona na avtoplin, vse v povezavi s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom. Pričakujemo lahko turbobencinske in turbodizelski motor, ki so trenutno na voljo v astri. Opel crossland X bodo javnosti prvič predstavili prvega februarja v Berlinu, na voljo pa bo v drugi polovici letošnjega leta. Za tiste, ki potrebujete več prostora, bo Opel konec leta predstavil večjega križanca grandland X.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Živahen križanec, ki preseneti z uporabnostjo
Avto
AvtoMatej Kačič Živahen križanec, ki preseneti z uporabnostjo

Opel crossland X je v pokoj poslal merivo, sam pa na 4,21 metra dolžine zgledno združuje lastnosti enoprostorca in manjšega terenca, ki se kljub nekoliko robustnemu videzu še najbolje znajde v mestnem okolju.

FINANCE
Avto
Opel je že danes rešil izzive, ki bodo jeseni pestili avtotrgovce in kupce drugih znamk
Avto
AvtoMiloš Milač Opel je že danes rešil izzive, ki bodo jeseni pestili avtotrgovce in kupce drugih znamk 1

Opel nam je na dogodku v Mainzu predstavil svoj pogled na rešitve pred prihajajočimi izzivi okoljskih predpisov in meritev. Na dogodku smo preizkusili tudi nekaj novih različic motorjev in menjalnikov.

FINANCE
Avto
Tudi mala corsa obuja oznako GSI
Avto
AvtoMiloš Milač Tudi mala corsa obuja oznako GSI

Oznaka, ki je proslavila športne ople in se v spomin vtisnila še precej bolj oznaka OPC na zadkih najbolj divjih oplov

FINANCE
Avto
Berlingu sledi še Oplov combo
Avto
AvtoMiloš Milač Berlingu sledi še Oplov combo 1

Oplov combo z osnovo in tehniko berlinga in partnerja, a lastnim oblikovnim slogom

FINANCE
Avto
Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta
Avto
AvtoMiloš Milač Zadržan nastop, a res dobra vsebina poslovnega avta leta

Preverili smo, katere vrline ima lanski poslovni avto leta opel insignia, testna različica z živahnim bencinskim motorjem in ceno okoli 25 tisoč evrov. Nova insignia je nasprotje prejšnje, ponuja več vsebine, vsaj v testni različici pa manj za oči.

FINANCE
Avto
Kakšen je SUV starih časov in zadnji Oplovih genov
Avto
AvtoMiloš Milač Kakšen je SUV starih časov in zadnji Oplovih genov

Mokka X torej sodi v zgornji del Oplove ponudbe B SUV, poleg tega je zadnji SUV Oplove zasnove s karoserijo, motorji in drugimi deli vred. Različica 1.4 turbo innovation s samodejnim menjalnikom tekmece išče razred višje.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)