Avto

Kaj vozijo poslovne ženske?

»Privlačni« mestni terenci so lahko izvrstni spremljevalci za poslovne ženske na službenih in zasebnih poteh.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

27.11.2016 10:50
Čas branja: 4 min
Kaj vozijo poslovne ženske?
Audi Q2

Za ženske avtomobili niso statusni simbol – več dajo na dobro počutje, preglednost, varnost in prostornost, seveda pa so jim pomembni tudi oblika, izbrani materiali in kakovost izdelave. Podobna merila imajo tudi poslovne ženske, ki pa lahko poudarijo še prestiž in ugled. Avtomobil je vendarle njihov partner na službenih poteh in pustolovec na zasebnih. Nova strast poslovnih žensk so tako modni športni terenci, ki so enako uporabni kot enoprostorci, dodajajo pa še estetiko, odločnost in trendovski videz. Zato ne preseneča pogled na številne dame, ki se po cestah zadovoljno prevažajo v vpadljivih športnih terencih, kot so audi Q2, lexus NX, mazda CX-3, mercedes-benz GLA in mini countryman. Z njimi se je namreč mogoče peljati na poslovni sestanek, otroke varno odpeljati v šolo ali pa se odpraviti na dopust.

Audi Q2

Mladostno drugačen in živahen

Majhen, okreten, poskočen in predvsem igriv, takšen je Audijev petvratni kompaktni križanec Q2. Prinaša nov oblikovalski veter, s katerim meri predvsem na mlajše kupce, vseeno pa ne izstopa toliko, da bi mu hrbet obrnili starejši. Ker je drugačen in dolg manj kot 4,2 metra, zlahka očara tudi predstavnice nežnejšega spola, na dušo pa jim ob mnogih asistenčnih sistemih in z opcijskim štirikolesnim pogonom popiha še z imenitno notranjostjo.

Audi Q2 je namreč premijski avtomobil in zato nekoliko dražji od razrednih tekmecev, vendar v zameno ponuja kar nekaj sladkih bombončkov. Pred očmi voznice bo tako lahko virtualni kokpit, povsem digitalna armaturna plošča, ki poleg digitalnih merilnikov in vitalnih informacij za volanom ponuja še navigacijo, na voljo je tudi projicirni zaslon, osrednji gumb za upravljanje info-zabavnega sistema pa je občutljiv tudi za dotik in vnose vpisujemo kar s prstom. Navdušijo tudi položaj za volanom in dobri sedeži, dovolj prostora je tudi na zadnji klopi, 400-litrski prtljažnik pa pride prav tudi na poslovnih potovanjih.

Lexus NX

Hibridna zasnova za mestno okolje

Za lexus NX lahko rečemo, da je bil ustvarjen z namenom, da zbudi pozornost na mestnih ulicah, saj deluje drzno, sveže in agresivno. Za japonsko znamko značilne dnevne luči LED, elegantne linije zadka in mišičasti boki ga naredijo samozavestnega, ostre poteze poskrbijo za prepoznavnost, obenem pa ga ni mogoče zamenjati s kakim drugim športnim terencem.

Prestiž je nepogrešljiv del premijskih terencev, NX pa na tem področju navduši. Kakovost plastike, blaga ali usnja na sedežih, izdelave in podrobnosti so na visoki ravni, bogata pa je tudi oprema avtomobila. Lexus NX s 4,63 metra dolžine že malce presega mestno okolje, vendar ima do njega prijazen hibridni pogon. Pod motornim pokrovom sta namreč klasični motor in še elektromotor, zato je NX tih, do prvega 1,6 kilometra pa celo neslišen, saj ga poganja le elektrika. Samodejni brezstopenjski menjalnik ob tem olajša vožnjo, na voljo je tudi štirikolesni pogon, prtljažnik pa pogoltne 555 litrov.

Mazda CX-3

Osvaja na prvi pogled

Mazda CX-3 je eleganten in živahen kompakten mestni terenec. Avto krasijo čiste, preproste linije in obrisi, ki odsevajo energijo, poglede pa pritegne z mešanico moči in elegantne očarljivosti. CX-3 v dolžino meri 4,28 metra, zato je ta mazda v mestu obvladljiva, hkrati pa zadosti velika, da se dobro znajde tudi na daljših poteh.

Notranjost je ergonomsko zasnovana in privlačna, višji položaj sedeža pa omogoča dobro preglednost ter zagotavlja zgledno udobje. Glavni varnostni paket i-activesense vsebuje pripomoček za nadzor nad mrtvimi koti, opozorilnik za prečni promet pri vzvratni vožnji, samodejni izklop dolgih luči, opozorilnik ob nenamernem zapuščanju prometnega pasu, radarski tempomat in pomoč pri zaviranju, k večji varnosti pa pripomore tudi štirikolesni pogon. Dinamična oblika zunanjosti dobro odseva vozne sposobnosti mazde CX-3, prtljažnik s 350 litri pa ni prav majhen.

Mercedes-benz GLA

Pravi partner za prestižne avanture

Mestni terenci naj bi s svojim videzom zbujali strast in čustva, to vlogo pa je do podrobnosti izpilil mercedes-benz GLA. Gre za eno tistih vozil, za katerimi se ljudje obračajo, to pa je v časih, ko je treba biti drugačen, zelo pomembno. Športna silhueta karoserije pri GLA kot da poudarja željo po akciji, terenska šminka pa namiguje, da zanj ni ovir.

Tako kot pri vseh najnovejših mercedesih je tudi pri GLA notranjost nekaj posebnega, saj poudarja športno eleganco in udobje. Prestižni GLA ima sicer večino notranjosti tako kot njegova brata A in CLA, kar je le prednost, saj je kabina mladostno navdihnjena, krasijo pa jo tudi zanimive kombinacije materialov in barv. Občutki v vožnji so zelo dobri, saj je 4,4 metra dolg avto lahkoten in vodljiv, v službi varnosti in udobja pa so tudi številni elektronski pomočniki. Voznice v GLA tako razvajajo samodejno parkiranje, pametni sistem luči in aktivni tempomat, prtljažnik pa vase spravi za 421 litrov prtljage.

Mini countryman

Zabava brez meja

Mini countryman ni klasičen mini, a je hkrati tipičen mini, pred kratkim pa so predstavili novo generacijo vsestranskega modela. Ta je še bolj po meri sodobne poslovne ženske, saj glede na predhodnika prinaša precejšen napredek na področju prostora, uporabnosti, športnega pridiha in premijskih lastnosti. Novi countryman je namreč zrasel za 20 centimetrov in meri 4,3 metra, s tem je tudi največji mini v 57-letni zgodovini znamke.

Podaljšanje v vse smeri se izraža v precejšnjem povečanju prostora na petih sedežih, pa tudi pri povečani prostornini in vsestranskosti prtljažnega prostora, ki v osnovi meri 450 litrov. Višji položaj sedenja zagotavlja odličen pogled in je prepoznavni znak užitka v vožnji, v notranjosti si je večino stvari izposodil pri predhodniku, a sta prefinjenost in modernost še bolj poudarjeni. Ena izmed edinstvenih možnosti dodatne opreme je tudi klop za piknik – prilagodljiva površina, ki se zloži iz prtljažnika ter zagotovi sedeža za dve osebi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Vrtno pohištvo za teraso in vrt: poiščite navdih v najnovejših trendih

Pomlad je čas, ko se ponovno povežemo z naravo, napolnimo z energijo ter uživamo v vseh lepotah, ki nam jih ponuja preživljanje časa...

FINANCE
Avto
(video) Lexusovo orožje med prestižnimi kompaktnimi SUV
Avto
AvtoMiloš Milač (video) Lexusovo orožje med prestižnimi kompaktnimi SUV 4

Japonski Lexus je pred uradno predstavitvijo na ženevskem avtosalonu razkril nekaj podrobnosti novega kompaktnega športnega terenca UX, na trgu bo predvidoma konec letošnjega leta

FINANCE
Avto
Kako japonska gostoljubnost zasenči nemški prestiž
Avto
AvtoMiloš Milač Kako japonska gostoljubnost zasenči nemški prestiž 4

V ljubljanskem salonu Lexusa so nam pokazali, kaj pomeni prava gostoljubnost

FINANCE
Avto
Gostoljubje iz prve roke
Avto
AvtoMiloš Milač Gostoljubje iz prve roke

Obiskali smo Lexusovo prestižno letališko ložo Lounge by Lexus na terminalu A bruseljskega letališča, s katero želi japonska znamka potencialnim kupcem nekoliko subtilneje zlesti pod kožo. Vstop vanjo imajo imetniki srebrnih in zlatih kartic združenja Star Alliance in vozovnic poslovnega razreda.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Kakšen je SUV po zasnovi inženirke
Avto
AvtoMiloš Milač Kakšen je SUV po zasnovi inženirke 2

"Kupci v Evropi si v razredu športnih terencev želijo brezkompromisnost pri športnih voznih lastnostih, zato smo novi UX prilagodili njihovim željam," pravi vodja razvoja novega lexusa UX Chika Kako

FINANCE
Avto
Izbrali smo finaliste izbora svetovni avto leta; kako smo glasovali na Financah?
Avto
AvtoMiloš Milač Izbrali smo finaliste izbora svetovni avto leta; kako smo glasovali na Financah?

Kateri avtomobili so v izboru za priznanja najodmevnejšega avtomobilskega izbora na svetu – svetovni avto leta in kako sem v prvem krogu razdelil svoje točke

FINANCE
Avto
V Detroitu slavijo terence in poltovornjake, kaj pa bomo vozili v Evropi?
Avto
AvtoUroš Božin V Detroitu slavijo terence in poltovornjake, kaj pa bomo vozili v Evropi?

Zadržan nastop evropskih proizvajalcev so dopolnili trojica iz Detroita in japonski proizvajalci

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)