Avto

Prenova in več tehnologije za Citroënovo prodajno uspešnico

Od začetka prodaje je citroën C-elysée našel več kot 400 tisoč kupcev, največ na Kitajskem

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
15.11.2016 23:00
Čas branja: 2 min

Po štirih letih so pri francoskem proizvajalcu prenovili malo štirivratno limuzino za mednarodno tržišče citroën C-elysée. Prenova je najbolj opazna spredaj. Z dodajanjem kroma se sedaj C-Elysée lahko pohvali z izrazitejšo masko, večjimi žarometi in odbijačem, ki so ga nad meglenkami obogatili z dnevnimi lučmi v LED-tehniki. Novi sta dve barvi karoserije, oblika 16-palčnih lita platišč in zadnje luči s tridimenzionalnim učinkom.

Udobje in izboljšana povezljivost

Notranjost so posodobili z boljšimi materiali, zvočno izolacijo in novimi tehnologijami za lažjo vožnjo. Oblikovalci so nekoliko preoblikovali armaturno ploščo, ki sedaj sprejme 7-palčni zaslon na dotik. Novi C-elysée bo na voljo z vzvratno kamero in s tehnologijama Connect Radio, ki omogoča glasovno upravljanje ter podporo Android Auto in Apple CarPlay, ter Connect Nav tridimenzionalnim navigacijskim sistemom.

V motorni ponudbi bosta dva bencinska (1.2-litrski PureTech 82 in 1.6-litrski VTi 115, slednji bo na voljo tudi s samodejnim menjalnikom) ter dva dizelska motorja (1.6-litrska HDi 92 ter BlueHDi 100).

Prodajna uspešnica

Avtomobil, ki je na ceste prvič zapeljal konec leta 2012, so do danes prodali v več kot 400 tisoč primerkih. Na slovenskem trgu so s prodajo začeli v začetku leta 2013. Na trgih kot so Kitajska, Turčija in Alžirija se je uveljavil kot prodajna uspešnica. V letu 2015 jih je bilo registriranih 117 tisoč, od tega skoraj 90 tisoč na Kitajskem. Prenovljeni C-elysée, ki ga v evropski različici proizvajajo v španski tovarni v Vigu, bo naprodaj od prvega trimesečja 2017.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Dizel je izgubil bitko, vojne še ne
Avto
AvtoMiloš Milač Dizel je izgubil bitko, vojne še ne 1

Dizelski motorji so lani v evropski prodaji novih avtov izgubili pet odstotnih točk deleža, krčenje pa se bo letos umirilo, verjamejo analitiki, proizvajalci in tudi dobavitelji

FINANCE
Manager
(intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni
Manager
ManagerLojze Javornik (intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni 1

Kako vidi slovensko-kitajske naložbe gospodarski svetovalec na kitajskem veleposlaništvu Yuan Kehua.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Cene dizlov v Nemčiji že upadajo, kako je pri nas?
Avto
AvtoMiloš Milač Cene dizlov v Nemčiji že upadajo, kako je pri nas? 3

»Lažje prodam deset dizelskih avtov kot enega bencinskega, cene zanje pa niso upadle,« pravi trgovec z rabljenimi avti Igor Andolšek.

FINANCE
Mater vola, Trump!
Finance
Simona Toplak Mater vola, Trump! 37

Ni problem, da Kitajska ne postaja Amerika. Problem je, da Amerika in Evropa prostovoljno postajata Kitajska.

FINANCE
Članki
Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power
Finance
FinanceSimona Toplak Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power 4

Z veliko denarja, ki ga prinašajo Kitajci, spomin na pokol na Trgu nebeškega miru bledi. Kitajci mirno plačujejo visokim politikom, da zagovarjajo kitajske ozemeljske, varnostne in gospodarske interese.

FINANCE
Članki
Kitajci prihajajo: Če Kitajci dajo denar za Gorenje, bo morala Slovenija Kitajski izročiti Tajvance!?
Finance
FinanceSimona Toplak Kitajci prihajajo: Če Kitajci dajo denar za Gorenje, bo morala Slovenija Kitajski izročiti Tajvance!? 5

Kitajska je novi Hanibal. In je pred vrati. Kitajci ne prihajajo z bombami, ampak z denarjem. Za tem denarjem je državna diktatura. Kitajci se zanimajo tudi za Gorenje. Evropski posel ne sme izbirati po nacionalnosti.Denar je denar, zakaj ne kitajski. Evropska politika pa govori o zaščiti. Dobivamo lex Kitajska. ZDA uvajajo carine. Koliko veste o Kitajski? Številke, dejstva, nevarnosti, priložnosti, resnice in zablode – smo zbrali v posebni izdaji o Kitajski.