Avto

Najdražji avti Slovencev, ljudski VW SUV iz Španije in zmenek s panamero

Ferrari enzo, porsche 918 spider in drugi dragi avti Slovencev, zmenek s porschejem panamero - supešportnikom v poslovno/družinski preobleki, kopica novih francozev na našem trgu in o seatu altei - najbolj dostopnemu Volkswagnovemu SUV C segmenta. Vozili smo jo in podrobno ocenili

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

04.11.2016 08:14
Čas branja: 3 min

»Boljše od vročega zmenka z mis Poljske, vam rečem, je prepoten in nasmejan do ušes do enega izmed neštetih jezer Mazurije s 550-konjsko panamero turbo prihrumel novinarski kolega. Razumeli smo ga, saj smo se le malo prej nekaj ur v njeni družbi skoraj brezglavo preganjali po neskončnih drevoredih, hitrih ovinkih in neskončnih ravnicah," piše Matej Kačič, ki je na severu Poljske spoznaval novo porsche panamero. Družinski Porsche, ki mu po Matejevih besedah lahko zavida tudi sloviti 911.

Prihajajo najbogatejši Slovenci 2016, v ekskluzivni reviji, ki izide 11. novembra. Pred izidom ekskluzivne revije pa smo se spomnili na lestvico TOP 10 najdražjih avtomobilov Slovencev. Kaj menite, katere zverine so v slovenskih garažah in kdo jih vozi?

Kakšen je novi seat ateca, boste izvedeli v prvem testu tega španskega športnega terenca, ki ima veliko skupnega s volkswagnom tiguanom, še več kot si mislite pa s škodo kodiaq. Seat je v lasti nemškega Volkswagna, ta pa je v tem tednu napovedal umik iz svetovnega prvenstva v reliju WRC.

Devet avtomobilov, sedem medijev in veliki primerjalni test družinskih karavanov. Merili smo prostornost in ocenjevali udobje, poslušali glasnost v potniški kabini, jih zapeljali med stožce in po slovenskih cestah ter se zaradi tega ali onega vsaj malo zaljubili v prav vsakega izmed njih. Očetom in mamam res ni lahko pri izbiri. Kateri je vaš favorit? Naše(ga) bomo razkrili prihodnji petek.

Posledice afere Volkswagen so še kar prisotne, premik proizvajalca v električno dobo bo terjal tudi delovna mesta. Volkswagen naj bi v naslednjih desetih letih število zaposlenih zmanjšal za 25 tisoč. Odprto ostaja še vprašanje delovanja motorjev po vgradnji nove programske opreme. Raziskave kažejo, da ta zmanjšuje vzdržljivost,...

Množijo se tudi težava s Takatinimi zračnimi blazinami. Tokrat so ponovno prizadele Toyoto, v svetu 5,8 milijona, v Sloveniji pa 3.634 oziroma nekaj manj kot maja lani. Za katere modele gre, kaj lahko lastniki pričakujete?

Opel je na slovenski trg pripeljal osveženi uspešnici: mokko X in zafiro, ki je izgubila ime tourer. Kaj ponujata prenovljena nemca in koliko staneta. Ob tej priložnosti vas spomnim še na pravljico, ki sem jo z mokko septembra doživljal na Škotskem.

Preostali del tedna pa je bil namenjen predvsem francozem, zato smo pobrskali po arhivu in preverili kakšne načrte in poglede je imel leta 2005 takratni predsednik uprave PSA Jean-Martin FolzKaj je povedal v našem intervjuju, kaj se je uresničilo, kaj ne.

Posvetili smo se dolenjskemu twingu, ki smo ga spoznali v različici s turbo motorjem in dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Povsem novemu peugeot 3008, ki v razred C SUV prinaša veliko svežine in ima zelo visoke načrte. Kljub temu, da je prvi lastni športni terenec te znamke.

Skoraj sočasno s 3008 so na naš trg zapeljali še štirje francozi: citroën C4 picasso v običajni in grand različici ter dvojčka toyote proace - peugeot traveller oziroma expert v dostavni različici ter citroën spacetourer in njegov tovorni brat jumpy.

Iz drugih medijev,...

Na www.rtvslo.si priporočam branje članka o novih motorjih Mercedes-Benza ter ogled video prispevka o mobilnosti v Ljubljani. Žurnal piše o predelanih avtomobilih iz Las Vegasa, reorganizaciji Volkswagna in novem parkirnem sistemu v ljubljanskem Cityparku.

Gregor Pavšič iz Siola pa je izračunal, da je električni avto za Slovenca tisočaka na leto cenejši od dizelskega.

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem
Avto
AvtoMiloš Milač Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem

Nemška avtomobilska znamka Volkswagen je lani dosegla vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegla proizvodnjo šest milijonov vozil, na Kitajskem pa prodajo tri milijone vozil

FINANCE
Avto
Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu 6

Po poročanju nemškega Bild am Sonntag je nemški Volkswagen lani prodal 10,7 milijona avtomobilov in ohranil prvo mesto v svetovni prodaji

FINANCE
Avto
Slovenski avto leta 2018 je volkswagen polo
Avto
AvtoMiloš Milač Slovenski avto leta 2018 je volkswagen polo

V finale izbora se je zvrstilo pet avtomobilov, polo je bratranca kodiaqa ugnal za le eno točko

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal
Avto
AvtoAlbina Kenda Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.