Avto

Tesla na krilih Modela X do rekordne prodaje, Musk prepovedal popuste

Prodaja se je v primerjavi z istim obdobjem lani več kot podvojila. V drugi polovici leta želijo prodati 50 tisoč vozil.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
03.10.2016 23:10
Čas branja: 2 min
Tesla na krilih Modela X do rekordne prodaje, Musk prepovedal popuste
Teslov izložbeni prostor na avtomobilskem sejmu v Parizu

Tesla Motors je v sporočilu za javnost objavil, da so v tretjem trimesečju prodali okoli 24.500 električnih vozil in tako presegli pričakovanja analitikov. To predstavlja 70-odstotno rast prodaje v primerjavi s predhodnim trimesečjem, ko so prodali 14.402 električni vozili. K dobrim prodajnim rezultatom je pripomogla dobra prodaja Modela X, katerih so prodali 8.700, Modelov S pa 15.800.

V drugi polovici želijo prodati 50 tisoč avtov

Kot so še zapisali pri kalifornijskem avtomobilskem proizvajalcu, to število zajema samo vozila, ki so bila končnim kupcem z vsemi urejenimi papirji tudi dostavljena. Ob uradnih prodajnih številkah je še okoli 5.500 vozil ob koncu tretjega trimesečja bilo na poti k končnim kupcem oziroma še niso bila dostavljena. Omenjena vozila bodo šteta v prodajno statistiko zadnjega trimesečja. Avgusta je podjetje začelo ponujati dveletni program zakupa vozil. Kako uspešen je še ni znano.

Tesla je tako v tretjem trimesečju proizvedel 25.185 vozil, kar predstavlja 37 odstotkov več kot v drugem trimesečju, ko so jih proizvedli 18.345. Za konec leta kljub krajšemu trimesečju in težji dostavi zaradi zimskega vremena pričakujejo primerljivo oziroma rahlo boljšo prodajo in proizvodnjo. V drugi polovici leta še vedno načrtujejo prodati 50 tisoč vozil kar bi pomenilo prodajo med 80 in 90 tisoč avtomobili v letu 2016.

Musk: Za novo vozilo nihče ne dobi popusta!

Pretekli teden je analitik investicijske družbe Pacific Crest Securites svojim investitorjem dejal, da so v  Teslovih prodajnih centrih po ZDA zaznali agresivno diskontiranje cen Modela S, z namenom povečanja prodaje v tretjem trimesečju. Pri Tesli naj bi se do 30. avgusta posluževali formule večjih popustov, da bi odprodali vozila na zalogi.

Elon Musk se je odzval z elektronsko pošto zaposlenim, v kateri sprejema popuste na izložbena, testna ali vozila poškodovana med prevozom. Nikoli pa popusti niso utemeljeni na nova in nepoškodovana vozila, pa naj bo kupec družinski član, prijatelj ali zvezdniki.

Po objavi prodajnih številk so delnice Tesle v ponedeljek pridobile skoraj 5 odstotkov vrednosti in so trgovanje zaključile pri okoli 214 dolarjih za delnico.

Foto: Miloš Milač, Tesla

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo
Avto
AvtoAlbina Kenda Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki – nesreča s smrtnim izidom vozila tesla X, vpoklic vozil tesla S ter zamude pri proizvodnji modela 3, ki naj bi Teslo iz izgubarskega prelevil v dobičkonosno podjetje

FINANCE
Avto
Tesla: Rekordni prihodki, rekordna izguba in nove obljube E. Muska
Avto
AvtoJurij Šimac Tesla: Rekordni prihodki, rekordna izguba in nove obljube E. Muska 3

Tesla je proizvedla več, a še vedno ne dovolj, da bi se izkopala iz rdečih številk

FINANCE
Tesla v breztežnosti
Finance
Tadej Kotnik Tesla v breztežnosti 15
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Elon Musk je na tviterju objavil prvoaprilsko šalo ..., ki delnici Tesle ni najbolje dela
Avto
AvtoAlbina Kenda Elon Musk je na tviterju objavil prvoaprilsko šalo ..., ki delnici Tesle ni najbolje dela 16

Težko je reči, ali je bila prvoaprilska šala kriva, da je delnica Tesle izgubila vrednost – kaj prida koristilo pa ji gotovo ni

FINANCE
Slovenija
Tesla z manjšo izgubo od pričakovanj
FINANCE
Manager
Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati
Manager
ManagerStephen Armstrong Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati 4

Elonu Musku, milijarderju in lastniku tovarne električnih avtomobilov Tesla, je pred kratkim uspelo v vesolje izstreliti raketo. V resnici pa si želi le to, da bi si našel dekle.