(Intervju) Danilo Ferjančič: Električni avto v vsako slovensko vas že v dveh, treh letih (Intervju) Danilo Ferjančič: Električni avto v vsako slovensko vas že v dveh, treh letih Elektrika je prihodnost, trenutno največji izziv pa je najti dobre mehanike, ličarje in druge tehnične poklice. Te v Porscheju Slovenija iščejo tudi v nekdanjih državah nekdanje Jugoslavije.
Slovenska Toyota ustvarila lastni car sharing, preizkuša ga v BTC Slovenska Toyota ustvarila lastni car sharing, preizkuša ga v BTC Podjetja v BTC Cityju lahko od danes uporabljajo storitev souporabe, najamejo lahko toyote ali lexuse, cene najema od devet evrov za uro do 48 evrov za osem ur s toyoto corollo. Najdražji lexus ES300h stane 19 oziroma 110 evrov za enak najem.
Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Oglasno sporočilo

Ford Edge = vrhunsko udobje

Čas branja: 2 min
19.09.2016  23:59
Edge v Fordovi ponudbi odpira novo poglavje ter se spogleduje z najzahtevnejšimi kupci. Vrhunska ponudba na področju udobja, varnosti in napredne tehnologije je zapakirana v sodobno, opazno in hkrati elegantno zunanjost, ki kljub markantnosti ne deluje nastopaško.
Ford Edge = vrhunsko udobje

Prestižni športni terenec Ford Edge prinaša vrhunsko udobje, dovršene tehnologije za pomoč vozniku in najboljšo dinamiko v svojem razredu. Oblikovalci so športnemu terencu spretno omilili ostrino zunanjih robov prostornega vozila in mu ukrojili elegantno vpadljivost s športnim priokusom ter hkrati zagotovili boljše aerodinamične lastnosti, ki vplivajo tako na porabo goriva kot potovalno udobje.

Tako Ford Edge postavlja nova merila in ponuja več možnosti izbire zahtevnejšim uporabnikom: tekmece presega s prostorom v notranjosti, ki jo krasijo odlični materiali dovršenih površin, uporabnike navdušuje s funkcijami za udobje in priročnost, kot sta klimatizirana (ogrevana in hlajena) prednja sedeža ter panoramska streha.

Edge prvotno ni namenjen samo premagovanju brezpotij, temveč predvsem udobnim popotovanjem, na katerih je premagovanje kilometrov užitek tako za voznika kot sopotnike.

Da bo vožnja v mestu in po podeželju kar se da brez stresa, je Ford Edge na voljo z dovršenimi tehnologijami za prostoročno parkiranje, ki poiščejo parkirno mesto in vozilo usmerijo vanj (pa tudi iz njega), s prednjo širokokotno kamero vidi ‘okrog vogala’ v slabo preglednih križiščih in izvozih ter tako pomaga preprečiti nezgode.

Edge je serijsko opremljen z inteligentnim štirikolesnim pogonom in je na voljo z zmogljivimi ter varčnimi dizelskimi motorji s porabo goriva od 5,8 l/100 km, izpusti CO2 149 g/km in močjo do 154 kilovatov (210 KM).

Pred vami je velik in razkošen Fordov SUV, ki je dostopnejši kot kadarkoli doslej. Novinec je dolg 4.808 milimetrov, širok 2.184 in visok 1.797 milimetrov, ter že navzven nakazuje prostornost in udobje potniške kabine.

Usklajeni, odlični materiali in vrhunsko oblikovanje poskrbijo, da notranjost Forda Edgea osupne v hipu, ko odprete vrata. Površine, s katerimi so uporabniki pogosto v stiku, so prekrite z mehkimi materiali. Nasloni za roke, volan in glava prestavne ročice so oblazinjeni z odličnim usnjem.

Zaključni korak do perfektnosti je uvedba dovršene tehnologije za aktivni nadzor šumov, ki deluje kot slušalke z odpravljanjem šuma. Trije mikrofoni, strateško razporejeni po kabini, zaznavajo neželene zvoke motorja v notranjosti. Sistem te zvoke izniči z nasprotnimi zvočnimi valovi iz zvočnega sistema – tudi ko je sistem za razvedrilo izklopljen – in tako zagotovi izjemno raven udobja v kabini.

Fordova vozila slovijo kot najbolj zabavna za vožnjo. Z dinamičnim paketom, ki smo ga razvili za Edgea in vključuje Fordovo prilagodljivo krmiljenje, smo postavili nova merila v segmentu SUV-jev. Z vrhunskim slogom, preglednim voznim položajem in bogato opremo, bo Edge zagotovil večjo dostopnost naprednih tehnologij in odlične kakovosti. Preizkusite ga pri Fordovih trgovcih in uživajte.

Več: www.ford.si

AVTO
Posel
Posel Unikat Lukovičana, ki razmišlja o butični proizvodnji lesenega forda T 13

Marko Kveder je v štirih letih naredil leseno repliko legendarnega forda T, ki ga namerava v prihodnje tudi butično izdelovati.

AVTO
Nasveti
Nasveti Avtomobilske inovacije za vsak žep

Avtomobil je postal pravi bivalni prostor, ki poenostavi ali popestri vsakdanjik, k temu pa pripomorejo tudi dostopne inovacije za...

FINANCE
Trendi
Trendi Ona je – Alma

MODNA ZGODBA

AVTO
Novosti
Novosti Fordova neomajna želja po prestižu je pripeljala vignale 17

Vignale v forde prinaša res bogato opremo in boljšo storitev za ceno avtov prestižnih znamk, ki so precej skromneje opremljeni

AVTO
Novosti
Novosti Prenova in več tehnologije za Citroënovo prodajno uspešnico

Od začetka prodaje je citroën C-elysée našel več kot 400 tisoč kupcev, največ na Kitajskem

AVTO
Testi
Testi Kako se dizel izkaže v športnem focusu ST? Posel dokazuje, da odlično!

Ford je na lovorikah dobre prodaje športnih modelov, focus ST opremil z dizelskim motorjem. Ta je sicer močan, varčen, a v času...

FINANCE
Trendi
Trendi Afrika na Siciliji

Najjužnejši del Sicilije je precej afriški. Pri hrani je v ospredju kuskus, v arhitekturi, recimo, preproste nizke bele hiše z ravnimi...