Konec pretvarjanja, z električnim EQC gre Mercedes na nož Konec pretvarjanja, z električnim EQC gre Mercedes na nož Mercedes nove dobe nas je na prvih kilometrih prepričal s tišino in eksplozivnimi pospeški, kar bo razveselilo večino, saj kljub drugačnem pogonu ostaja mercedes
Za seksi obline je žrtvovala družinsko uporabnost Za seksi obline je žrtvovala družinsko uporabnost Mazda3 je avtomobil, ki lovi poglede ter popiha na dušo zahtevnejšim voznikom, na račun atraktivne oblike in športnosti pa je izgubila nekaj družinske note.
(Intervju) Danilo Ferjančič: Električni avto v vsako slovensko vas že v dveh, treh letih (Intervju) Danilo Ferjančič: Električni avto v vsako slovensko vas že v dveh, treh letih Elektrika je prihodnost, trenutno največji izziv pa je najti dobre mehanike, ličarje in druge tehnične poklice. Te v Porscheju Slovenija iščejo tudi v nekdanjih državah nekdanje Jugoslavije.

Rekorden avgust, rekordno leto za BMW

Čas branja: 2 min
14.09.2016  13:10
Nemški BMW je v prvih osmih mesecih letos prodal 1,508 milijona vozil in lanski rezultat presegel za 5,5 odstotka. V Sloveniji še večja rast registracij BMW in Mini.
Rekorden avgust, rekordno leto za BMW

Več iz teme:  
BMW >
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj

Nemški proizvajalec prestižnih avtomobilov BMW je avgusta dosegel rekordno prodajo 165.431 avtomobilov znamk BMW in Mini, kar pomeni 5,7 odstotno rast glede na lanski avgust. Prodaja Skupine BMW je v prvih osmih mesecih letos dosegla 1,508 milijona vozil, 5,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Med regijami je bila največja rast v Evropi (+ 6,3 odstotke) in v Aziji (+ 13,8 odstotka). Najmočnejši azijski trg je Kitajska z 9,4 odstotno rastjo in 330 tisoč prodanimi vozili v prvih osmih mesecih. V ZDA je prodaja Skupine BMW padla za 4,4 odstotke na 299 tisoč.

Rolls Royca Skupina BMW ne šteje več k skupnemu prodajnemu rezultatu. Zakaj, ni jasno.

Znamka BMW je pretekli mesec našla 142.554 kupcev, pet odstotkov več kot avgusta lani. V prvih osmih mesecih letos pa je BMW prepričal 1,28 milijona kupcev, kar je 5,5 odstotka bolje kot v enakem obdobju lani.

Rast še naprej poganjajo X modeli, X1 je avgusta s 16.662 primerki za več kot 100 odstotkov presegel lanski rezultat, X3 pa je s 12.663 prodanimi vozili kljub ostarelosti modela, ki bo prihodnje leto dobil naslednika, lanske številke presegel za 29,7 odstotka. Prodaja X5 je poskočila za deset odstotkov na 12.231 vozil, BMW serije 7 pa je pretekli mesec našel trikrat toliko kupcev kot avgusta lani, prek pet tisoč.

Dobro gredo v denar tudi električni in hibridni BMW i ter iPerformance, saj je njihova prodaja do konca avgusta s 34.664 vozili že presegla lansko celoletno. Glavnino prodaje (17.809 vozil) pomenijo iPerformance modeli, preostanek (16.855) pa BMW i3 in i8.

Znamka Mini je letos prepričala 223.913 kupcev, 5,7 odstotka več kot lani. Največjo rast prodaje je dosegel novi model clubman.

V Sloveniji je prodaja oziroma število registracij BMW avgusta poskočilo za 52 odstotkov na 172 vozil, v prvih osmih mesecih letos pa za 40 odstotkov na 1.592 vozil. Prodaja minijev pa se je do konca avgusta povečala za 89 odstotkov na 149 vozil.

 


Več iz teme:  
BMW >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Domagoj Djukec, BMW: Pred vami je serijski BMW X2 z nekaj nakita

BMW X2 concept sporoča obline serijskega avtomobila, ki bo med kupce zapeljal že prihodnje leto s ceno med 33 in 50 tisoč evrov. Niša...

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW začetnike vabi z malim, navduši šele z večjim GS 6

Skorajda dvojčka, z enakim vrstnim dvovaljnikom, oznakama F 700 ali F 800 GS in kar dvema tisočakoma razlike v ceni. Primerjali smo BMW...

AVTO
Novice
Novice To je novi BMW serije 5 27

S februarjem na trg prihaja sedma generacija BMW serije 5, končno pa je znana njena zunanja podoba

AVTO
Posel
Posel Intervju: Na svetu je dovolj milijarderjev, ki bi si želeli Applov znak na avtu

Intervju: Ian Robertson, podpredsednik BMW, odgovoren za prodajo in trženje

AVTO
Posel
Posel Odlično leto za slovenski BMW in koliko avtov dejansko ostane v Sloveniji

Rast prodaje BMW v svetu in v Sloveniji, novi modeli, novi BMW serije 5 in katere so novosti v prodajno-servisni mreži

AVTO
Testi
Testi Unikat, ki sezuje tudi veličastne modele BMW M 5

Kot tretji medij na svetu smo se zapeljali z unikatom, predelanim BMW serije 2 predelovalca AC Schnitzer, ki ponuja dramo in zmogljivosti...

AVTO
Posel
Posel Intervju s šefom AC Schnitzerja: več športnih BMW pomeni več posla za nas

AC Schnitzer nastopa v majhni niši predelovalcev BMW. Čeprav je eden največjih v Nemčiji, letno ustvari le 10 milijonov evrov...

AVTO
Novosti
Novosti (video) Talenti, ki jih skriva nova BMW serija 5

BMW po delčkih razkriva novo serijo 5, ki bo večino sistemov podedovala od večje serije 7