Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Anže Kopitar se je iz mercedesovega kupeja CLS presedel v luksuzni terenec GLE Najuspešnejši slovenski hokejist Anže Kopitar je na obisku v Sloveniji prejel novega jeklenega konjička. Odslej se bo v domačih krajih vozil z luksuznim terencem mercedes-benz GLE.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.

Ekipa, ki bo v Sloveniji obudila prodajo luksuznih Angležev

Čas branja: 5 min
09.09.2016  21:01
V letu 2017 želi A-Cosmos prodati 188 novih avtomobilov, od tega 59 jaguarjev in 129 land roverjev.
Ekipa, ki bo v Sloveniji obudila prodajo luksuznih Angležev
Direktor prodaje Jaguar in Land Rover v Wallis Adrii Igor Iliev (levo) in Darko Horvat iz slovenskega A-Cosmosa, novega trgovca znamk Jaguar in Land Rover.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Land Rover dodaj
Jaguar dodaj
Adria dodaj
Igor Iliev dodaj
A-Cosmos dodaj

»Za znamki Land Rover in Jaguar prihaja novo obdobje, za to je potrebna nova ekipa,« nas je na včerajšnji tiskovni konferenci nagovoril direktor prodaje Jaguar in Land Rover v Wallis Adrii Igor Iliev. Iliev si je za novega partnerja – trgovca v Sloveniji izbral ljubljanski A-Cosmos, mu postavil visoke cilje, skrčil maržo (v primerjavi z distributerjem Summit Avto) in mu naložil še gradnjo novega salona, ki bo nared konec prihodnjega leta.

A-Cosmos je poleg mazdinega in BMW salona ob ljubljanski obvoznici v Šiški že zgradil začasni salon za obe znamki. Ta bo odprt do konca leta 2017, ko ga bo zamenjal nov salon zgrajen in opremljen po zadnjih standardih, v nadomestnem pa bo dom našla kakšna druga avtomobilska znamka. Investicija v salon ni znana. Po besedah Igorja Ilieva pa se v državah v zahodni Evropi investicija poplača po treh letih ob letni prodaji 120 vozil.

A-Cosmos se je kot znani ljubljanski trgovec BMW in Mazde, v Novi Gorici tudi Toyote, znamk lotil zelo samozavestno. «Jaguar in Land Rover se uvrščata ob bok prestižnih znamk, torej tudi ob BMW, je na konferenci poudaril vodja korporativne in diplomatske prodaje v A-Cosmosu, nekdanji šef Audija v Sloveniji, Darko Horvat.

Ob tem je podprl visoke prodajne cilje Jaguarja in Land Roverja, kljub temu, da so transakcijske cene avtomobilov obeh znamk od pomladi (Summit Avto je zadnje leto dni ponujal visoke popuste) precej poskočile, na ceniku so sicer ostale podobne. V A-Cosmosu se bodo sicer skušali prilagajati trgu, tudi z znižanjem cene, pravijo.

V letu 2017 želi A-Cosmos prodati 188 novih avtomobilov, od tega 59 jaguarjev in 129 land roverjev. Za primerjavo, Summit Avto je lani prodal 53 avtomobilov – 16 jaguarjev  in 37 land roverjev.

Horvat verjame tudi v dober obisk servisa, ki bo orodje in stroje zagnal v roku desetih dni, kljub temu da bo Summit Avto servis deloval tudi v prihodnje. »Zaenkrat še, sicer pa lastniki avtomobilov obeh znamk že doslej niso pogosto zahajali na njihov servis,« je bil na konferenci samozavesten stari maček avtoposla.

Človeka, ki bosta v prvih vrstah Jaguarja in Land Roverja, sta Jure Poljak - vodja prodaje in Sebastjan Ptičar (na zgornji fotografiji) kot prodajni svetovalec, ki ima bogate izkušnje z znamkama še iz Summit Avta. Julija in avgusta je, brez salona in uradnega cenika, prodal že 15 avtomobilov, med njimi tudi kraljevski range rover.

Slovenski del ekipe obeh znamk sicer sestavlja 14 do 16 ljudi, trgovec A-Cosmos pa ima 90 zaposlenih. Prodajo diplomatom bo vodil Darko Horvat, marketing Peter Mankoč, solastnik A-Cosmosa, servis pa Gregor Jelovšek.

In kaj ponuja Jaguar,…

Predvsem vročega športnega terenca F-pace oziroma najbolj prostoren športni avto na trgu, tako ga poimenujejo v Jaguarju, ki se je zapeljal ob bok mercedes-benzu GLC in GLC coupe, BMW X3 in X4 in audiju Q5. Cena osnovnega F-pace 2.0d je okoli 45 tisoč evrov. Preostali del ponudbe je razdeljen na tri limuzine, poslovni XE, XF iz višjega srednjega razreda in XJ iz višjega razreda. Športni del pa predstavljata F-type v kupejevski in roadsterski različici.

…. Kaj pa Land Rover?

Land Rover je bila doslej uspešnejša znamka od sestrskega Jaguarja (oba sta v lasti Tate Motors), s prihodom F-pace pa se utegne razmerje 30:70 nekoliko spremeniti v prid mačk, verjamejo v Wallis Adrii. Land roverjeva uspešnica je mali prestižnež range rover evoque v tri in petvratni različici, ki bo v začetku prihodnjega leta dobil še kabrioletsko različico.

Razred nad njim je range rover sport, povsem na vrhu pa kraljevski range rover s cenami od 113 tisoč evrov, ki smo ga pred nekaj leti preizkušali na sipinah in strugah Maroka. Nekaj manj prestižni del predstavljata land rover discovery sport in discovery, ki bo februarja prihodnje leto na trg zapeljal v novi – tretji generaciji.

In cene? »Uradnega cenika še ni, je v pripravi,« pravi Sebastjan Ptičar. Okvirne cene pa že veljajo, tako jaguar F-pace stane od 45 tisočakov, discovery sport od 37.500 evrov in evoque od 36.200 evrov. Range rover sport je dobil nov motor, dvolitrski turbodizel s 176 kilovati (240 konjskimi močmi) in ceno dobrih 67 tisočakov, močnejši 30d s šestvaljnim turbodizlom stane vsaj 79 tisoč evrov, range rover pa najmanj 113 tisočakov.

Kdo je Wallis?

Wallis je eno največjih zasebnih podjetij na Madžarskem s 500 milijoni evrov letnih prihodkov. Ukvarja se z gradnjo objektov, obnovljivimi viri energije in avtoposlom. Je distributer in trgovec več avtomobilskih znamk, program Jaguar in Land Rover pa v omenjeni regiji vodi le po distribucijski plati. Letos je madžarska družba prevzela distribucijo znamk Jaguar in Land Rover za regijo južnovzhodne Evrope oziroma v državah bivše Jugoslavije vključno z Albanijo, to regijo pa vodi družba Wallis Adria s sedežem v Zagrebu. Ekipa Wallisa Adrie šteje pet ljudi različnih narodnosti, v Wallisu v Budimpešti pa imajo podporo še osmih ljudi. Po besedah Igorja Ilieva je potencial regije okoli tisoč prodanih vozil v letu 2017, slovenski trg bo najmočnejši s ciljem 188 vozil (59 jaguarjev in 129 land roverjev).

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Vlada v Žalec za 100 novih delovnih mest pošilja pol milijona 3

Novem Car Interior Design je dobil nov posel za Range Rover

MANAGER
Manager
Manager Top 101: Kako je žalski dobavitelj postal partner najprestižnejšim znamkam

Novem Car Interior Design vlaga deset milijonov evrov v proizvodnjo za Rang Rover, kar pomeni tudi sto novih delovnih mest. Svoje izdelke...

AVTO
Testi
Testi Drzni lord za Bondova dekleta

Range rover evoque ima prav poseben čar, ob katerem se ženskam šibijo noge, za svojega partnerja na kaki tajni misiji pa bi ga brez...

AVTO
Posel
Posel Boj ljubljanskih podjetij za Jaguar in Land Rover

A-Cosmos znamkama BMW in Mazda dodaja Jaguar in Land Rover, z njima želi letno prepričate med 200 in 300 Slovencev. Summit Motors se za...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Dobra novica: zaradi poslov za Mercedes, Audi in Range Rover bo nemški investitor v Žalec prinesel 150 služb 4

Novem car interior design bo v Žalcu vložil najmanj deset milijonov evrov

AVTO
Novosti
Novosti Range za modno pisto in blato 6

Range rover velar se dokazuje s prečiščeno karoserijsko podobo, notranjo imenitnostjo, pri izvedenki first edition pa mimogrede pomete z...

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

AVTO
Novosti
Novosti Mini range, ki je dodobra spremenil slovito znamko

Skromne oblikovne, večje tehnične spremembe in ugodnejša cena malega range roverja evoqua