Avto

Ekipa, ki bo v Sloveniji obudila prodajo luksuznih Angležev

V letu 2017 želi A-Cosmos prodati 188 novih avtomobilov, od tega 59 jaguarjev in 129 land roverjev.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

09.09.2016 21:01
Čas branja: 5 min
Ekipa, ki bo v Sloveniji obudila prodajo luksuznih Angležev
Direktor prodaje Jaguar in Land Rover v Wallis Adrii Igor Iliev (levo) in Darko Horvat iz slovenskega A-Cosmosa, novega trgovca znamk Jaguar in Land Rover.

»Za znamki Land Rover in Jaguar prihaja novo obdobje, za to je potrebna nova ekipa,« nas je na včerajšnji tiskovni konferenci nagovoril direktor prodaje Jaguar in Land Rover v Wallis Adrii Igor Iliev. Iliev si je za novega partnerja – trgovca v Sloveniji izbral ljubljanski A-Cosmos, mu postavil visoke cilje, skrčil maržo (v primerjavi z distributerjem Summit Avto) in mu naložil še gradnjo novega salona, ki bo nared konec prihodnjega leta.

A-Cosmos je poleg mazdinega in BMW salona ob ljubljanski obvoznici v Šiški že zgradil začasni salon za obe znamki. Ta bo odprt do konca leta 2017, ko ga bo zamenjal nov salon zgrajen in opremljen po zadnjih standardih, v nadomestnem pa bo dom našla kakšna druga avtomobilska znamka. Investicija v salon ni znana. Po besedah Igorja Ilieva pa se v državah v zahodni Evropi investicija poplača po treh letih ob letni prodaji 120 vozil.

A-Cosmos se je kot znani ljubljanski trgovec BMW in Mazde, v Novi Gorici tudi Toyote, znamk lotil zelo samozavestno. «Jaguar in Land Rover se uvrščata ob bok prestižnih znamk, torej tudi ob BMW, je na konferenci poudaril vodja korporativne in diplomatske prodaje v A-Cosmosu, nekdanji šef Audija v Sloveniji, Darko Horvat.

Ob tem je podprl visoke prodajne cilje Jaguarja in Land Roverja, kljub temu, da so transakcijske cene avtomobilov obeh znamk od pomladi (Summit Avto je zadnje leto dni ponujal visoke popuste) precej poskočile, na ceniku so sicer ostale podobne. V A-Cosmosu se bodo sicer skušali prilagajati trgu, tudi z znižanjem cene, pravijo.

V letu 2017 želi A-Cosmos prodati 188 novih avtomobilov, od tega 59 jaguarjev in 129 land roverjev. Za primerjavo, Summit Avto je lani prodal 53 avtomobilov – 16 jaguarjev  in 37 land roverjev.

Horvat verjame tudi v dober obisk servisa, ki bo orodje in stroje zagnal v roku desetih dni, kljub temu da bo Summit Avto servis deloval tudi v prihodnje. »Zaenkrat še, sicer pa lastniki avtomobilov obeh znamk že doslej niso pogosto zahajali na njihov servis,« je bil na konferenci samozavesten stari maček avtoposla.

Človeka, ki bosta v prvih vrstah Jaguarja in Land Roverja, sta Jure Poljak - vodja prodaje in Sebastjan Ptičar (na zgornji fotografiji) kot prodajni svetovalec, ki ima bogate izkušnje z znamkama še iz Summit Avta. Julija in avgusta je, brez salona in uradnega cenika, prodal že 15 avtomobilov, med njimi tudi kraljevski range rover.

Slovenski del ekipe obeh znamk sicer sestavlja 14 do 16 ljudi, trgovec A-Cosmos pa ima 90 zaposlenih. Prodajo diplomatom bo vodil Darko Horvat, marketing Peter Mankoč, solastnik A-Cosmosa, servis pa Gregor Jelovšek.

In kaj ponuja Jaguar,…

Predvsem vročega športnega terenca F-pace oziroma najbolj prostoren športni avto na trgu, tako ga poimenujejo v Jaguarju, ki se je zapeljal ob bok mercedes-benzu GLC in GLC coupe, BMW X3 in X4 in audiju Q5. Cena osnovnega F-pace 2.0d je okoli 45 tisoč evrov. Preostali del ponudbe je razdeljen na tri limuzine, poslovni XE, XF iz višjega srednjega razreda in XJ iz višjega razreda. Športni del pa predstavljata F-type v kupejevski in roadsterski različici.

…. Kaj pa Land Rover?

Land Rover je bila doslej uspešnejša znamka od sestrskega Jaguarja (oba sta v lasti Tate Motors), s prihodom F-pace pa se utegne razmerje 30:70 nekoliko spremeniti v prid mačk, verjamejo v Wallis Adrii. Land roverjeva uspešnica je mali prestižnež range rover evoque v tri in petvratni različici, ki bo v začetku prihodnjega leta dobil še kabrioletsko različico.

Razred nad njim je range rover sport, povsem na vrhu pa kraljevski range rover s cenami od 113 tisoč evrov, ki smo ga pred nekaj leti preizkušali na sipinah in strugah Maroka. Nekaj manj prestižni del predstavljata land rover discovery sport in discovery, ki bo februarja prihodnje leto na trg zapeljal v novi – tretji generaciji.

In cene? »Uradnega cenika še ni, je v pripravi,« pravi Sebastjan Ptičar. Okvirne cene pa že veljajo, tako jaguar F-pace stane od 45 tisočakov, discovery sport od 37.500 evrov in evoque od 36.200 evrov. Range rover sport je dobil nov motor, dvolitrski turbodizel s 176 kilovati (240 konjskimi močmi) in ceno dobrih 67 tisočakov, močnejši 30d s šestvaljnim turbodizlom stane vsaj 79 tisoč evrov, range rover pa najmanj 113 tisočakov.

Kdo je Wallis?

Wallis je eno največjih zasebnih podjetij na Madžarskem s 500 milijoni evrov letnih prihodkov. Ukvarja se z gradnjo objektov, obnovljivimi viri energije in avtoposlom. Je distributer in trgovec več avtomobilskih znamk, program Jaguar in Land Rover pa v omenjeni regiji vodi le po distribucijski plati. Letos je madžarska družba prevzela distribucijo znamk Jaguar in Land Rover za regijo južnovzhodne Evrope oziroma v državah bivše Jugoslavije vključno z Albanijo, to regijo pa vodi družba Wallis Adria s sedežem v Zagrebu. Ekipa Wallisa Adrie šteje pet ljudi različnih narodnosti, v Wallisu v Budimpešti pa imajo podporo še osmih ljudi. Po besedah Igorja Ilieva je potencial regije okoli tisoč prodanih vozil v letu 2017, slovenski trg bo najmočnejši s ciljem 188 vozil (59 jaguarjev in 129 land roverjev).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Začasno slovo Jaguarja in land Roverja iz Slovenije, Angleži naj bi ostali v mreži BMW
Avto
AvtoMiloš Milač Začasno slovo Jaguarja in land Roverja iz Slovenije, Angleži naj bi ostali v mreži BMW

Angleški znamki Jaguar in Land Rover bosta kmalu dobila novega slovenskega trgovca. Po Summit Avtu leta 2016 so konec tega meseca poslavlja še A-Cosmos.

FINANCE
Avto
Range Rover P400e: je angleški orjak žrtev ali zmagovalec elektrifikacije?
Avto
AvtoMiloš Milač Range Rover P400e: je angleški orjak žrtev ali zmagovalec elektrifikacije?

V globok ribnik, blato in strme vzpetine angleškega podeželja smo zapodili največjega range roverja, ki do 51 kilometrov prevozi zgolj na elektriko

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Jaguarjeva najmanjša mačka bo predramila Slovence
Avto
AvtoMiloš Milač Jaguarjeva najmanjša mačka bo predramila Slovence

Jaguar, ki bo kupce v 80 odstotkih kradel drugim znamkam, v Sloveniji pa bo zbudil prodajo te znamke. Letos naj bi zapeljal v 50 slovenskih garaž in si odrezal skoraj polovičen delež v prodaji te znamke

FINANCE
Avto
Jaguar Land Rover s samovozečimi avti zapeljal zunaj cest
Avto
AvtoUroš Božin Jaguar Land Rover s samovozečimi avti zapeljal zunaj cest

Družba je v projekt Cortex vložila 4,2 milijona evrov. Želijo si, da bi vozila obvladala vsak teren v vsakršnih vremenskih razmerah.

FINANCE
Avto
(video) Jaguar z I-paceom prehitel Nemce in se ponosno postavil ob Teslo
Avto
AvtoMiloš Milač (video) Jaguar z I-paceom prehitel Nemce in se ponosno postavil ob Teslo 2

Novi I-pace je crossover zanimivih proporcev, dolg 4,68 metra, nizek le 1,56 metra s 656 litrskim prtljažnikom, 480 kilometrskim dosegom, 400 konjiči… in ceno 77 tisočakov

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)