Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Tesla model S P100D: 611 km dosega in pospešek hitrejši od ferrarija za milijon evrov

Čas branja: 1 min
24.08.2016  14:03  Dopolnjeno: 24.08.2016 14:03
Teslov model S P100D ima novo baterijo s kapaciteto 100 kilovatnih ur, ki omogoča doseg med 506 in 611 kilometri, do stotice se požene v 2,5 sekunde
Tesla model S P100D: 611 km dosega in pospešek hitrejši od ferrarija za milijon evrov
Cena nove tesle model S P100D v ZDA je 105.700 evrov.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Tesla Motors dodaj
Elon Musk dodaj

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Motors je predstavil novo nadgradnjo limuzine model S in mu vgradil zmogljivejšo baterijo s kapaciteto 100 kilovatnih ur. Limuzina z maso 2,1 tone do stotice pospeši v le 2,5 sekunde, kar je hitreje kot denimo ferrari laferrari ali porsche 918 spyder s ceno okoli milijona evrov. Cena nove tesle model S P100D v ZDA je 119.500 dolarjev (deset tisoč več kot P90D) oziroma 105.700 evrov.

Seznam avtomobilov, ki jih tesla model S P100D pri pospeševanju do stotice pusti za seboj.

Novinec z zmogljivejšo baterijo sto kilovatnih ur ima uradni in obenem teoretični (po meritvah evropskega cikla – new european driving cycle - NEDC) doseg med polnjenjem kar 611 kilometrov, kar je 105 kilometrov več kot pri predhodniku P90D (oznaka pomeni kapaciteto baterije v kilovatnih urah). Ko gre za ameriški standard EPA, so številke bolj prizemljene. Nova tesla model S P100D ima po teh meritvah doseg 506 kilometrov, kar je 70 kilometrov več kot prej.

Revolucija, ki jo v prihodnjih letih načrtuje šef Teslo Motors Elon Musk


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice E. Musk ima novo vizijo in obljublja revolucijo 5

Načrtuje širitev iz osebnih na tovorna vozila, izboljšanje sistema avtopilotov, nekakšno samooskrbo z elektriko ter vključitev v...

AVTO
Novice
Novice Tesla je novi model 3 na trg uvedel prek družabnih omrežij in,... uspel! 8

Tesla avtomobile prodaja podobno kot Apple telefone - čaka se v vrsti

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Novosti
Novosti Tesla model X bo stresel konkurenco, v Evropi bo stal 74 tisoč evrov 24

Tesla model X prihaja z inovativnimi galebjimi vrati, sedmimi sedeži in za pet tisočakov višjo ceno kot model S

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

AVTO
Posel
Posel Tesla model 3 predčasno v proizvodnjo

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je dva tedna pred načrtovanim datumom zagnal proizvodnjo modela 3, prvega hišnega...