Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Vroča nemka z obilo, prevečkrat spregledane, bencinske romantike Insignia je privlačna in nevsiljiva avtocestna limuzina, ki v marsikaterem pogledu preseneti. Z 1,6 litrskim turbobencinskim motorjem s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) ponuja romantično kombinacijo, ki jo danes na žalost kupci prepogosto spregledajo.
Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju Svetovni avto leta 2019: velika zmaga jaguarja I-pacea, kipci še audiju A7, mclarnu 720S in suzukiju jimnyju V New Yorku smo danes razglasili že 15. zmagovalce izbora Svetovni avto leta. Največ odličij je prejel jaguar I-pace.
Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Mercedes, v katerem se bodo vozili tudi milenijci Še ena vroča srebrna puščica s pečatom Roberta Lešnika. CLA je izjemno pomemben mercedes. Kar 70 odstotkov kupcev je novih, mlajših strank, kar tri četrtine teh pa jih ostane zvestih znamki.
Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Razkošen lexus s 26-palčnim zaslonom le za Azijce Japonski Lexus želi kupcem ponuditi še več prostora in razkošja. To pa je mogoče le v kombijevski zasnovi. Danes je v Šanghaju predstavil prvi enoprostorec LM.

Svetovno lestvico vodi toyota corolla, slovensko renault clio

Čas branja: 1 min
07.08.2016  22:58
Svetovna prodaja avtomobilov se je v prvi polovici leta okrepila za 3 odstotke, v Sloveniji pa za 9,8 odstotka
Svetovno lestvico vodi toyota corolla, slovensko renault clio

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Toyota dodaj
Ford dodaj
Focus dodaj
Hyundai dodaj
Volkswagen dodaj

V prvi polovici leta je bilo na svetu prodanih 45,8 milijona osebnih vozil, kar pomeni 3-odstotno rast, je razvidno iz svetovne podatkovne baze mobilnosti F2M. Najbolj prodajani avtomobil na svetu je kljub 1,2 odstotka nižji prodaji toyota corolla (v vseh izvedenkah), ki so jih prodali 634 tisoč. Na drugo mesto se je uvrstil volkswagnov golf, ki so jih prodali pol milijona, največjo rast v prodaji v prvi deseterici pa je uspel fordovi F-seriji pick-upov, ki so jih prodali 478 tisoč in je zasedla tretje mesto.

Kaj iz toyote corolla dela zmagovalca

Četrtouvrščeni ford focus je v prvi deseterici zabeležil kar 16,4-odstotni upad prodaje, na petem mestu pa je pristala hyundai elantra. V prvo deseterico so se uvrstili še volkswagen polo, toyota RAV4 in camry, honda CR-V ter chevrolet silverado. Velik skok na prodajni lestvici je uspel hyundai tusconu, ki se je z 965. mesta v prvi polovici leta prebil na 16. mesto. Največji upad prodaje (-21,4 odstotka) je zaradi umika z evropskega tržišča utrpel chevrolet cruze, ki je pristal na 25. mestu.

Celotno interaktivno lestvico si lahko ogledate na povezavi: Focus2move

V Sloveniji prepričljivo vodi clio

clio-4-xx.1458245480.jpg

Po podatkih sekcije za osebna motorna vozila se je v Sloveniji v prvi polovici leta prodaja osebnih vozil okrepila za 9,8 odstotka na 34.980 vozil. Med avtomobilskimi znamkami je največjo prodajo zabeležil koncern Volkswagen s 5.292 prodanimi vozili. Na drugem mestu je Renault, kjer so v prvih šestih mesecih prodali 4.874 vozil, tretja pa je Škoda s 3.196 prodanimi vozili. Opel je na četrtem mestu prodal 2.559 avtomobilov, Dacia 1.809 in Ford 1.779.

Na lestvici najbolj prodajanih modelov prepričljivo vodi renault clio, katerega prodaja se je povečala za 30,3 odstotka na 2.681 vozil. Volkswagen golf je zabeležil 25,9-odstotni upad prodaje, oziroma prodajo 1.490 vozil, kar je zadostovalo za drugo mesto. Škoda octavia je zasedla tretje mesto. V prvem polletju so prodali osem odstotkov octavij več kot v istem obdobju lani. Na četrto mesto se je s 1.020 prodanimi vozili uvrstil volkswagen polo, na peto pa renault captur, ki je prepričal 923 kupcev.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Nov šef na čelu slovenskega in regijskega Renault Nissana

Eric Bernard po desetih letih odhaja v Renault Sport, Jean-Pierre Mesić pa prevzema njegove naloge v regiji adriatic

AVTO
Posel
Posel Toliko optimizma med prodajalci lahkih gospodarskih vozil že dolgo ni bilo čutiti

Podjetja so znova razvezala mošnjičke za investicijska vlaganja, kar se pozna tudi pri prodaji lahkih gospodarskih vozil.

AVTO
Posel
Posel Šef Renaulta Carlos Ghosn na tnalu politike

Francoska zveza potrošnikov je obudila domnevne goljufije Renaulta. Razlog je lahko tudi političen, opozarjajo mediji.

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...

AVTO
Posel
Posel Slovenci spet hlastamo po avtih, vsak tretji avto je iz Skupine VW 16

V prvem polletju letos je prodaja novih osebnih avtomobilov v Sloveniji zrasla za skoraj 11 odstotkov, le junija pa za 15 odstotkov

AVTO
Novice
Novice Renault je padec v Rusiji pokril z nadpovprečno rastjo v Evropi 2

Skupina Renault v prvi polovici leta v Evropi z 9,3 odstotno rastjo prodaje, električni modeli poskočili za 72 odstotkov