Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagen v prvem polletju ugnal Toyoto in General Motors

Čas branja: 1 min
04.08.2016  23:00
V prvih šestih mesecih so pri VW prodali 5,12 milijona vozil. Najbližje sta mu Toyota in General Motors.
Volkswagen v prvem polletju ugnal Toyoto in General Motors

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Toyota dodaj
General Motors dodaj
Audi dodaj
Porsche dodaj

Največji nemški proizvajalec vozil je junija prodal 883.400 vozil in dosegel 5,1-odstotno rast prodaje v primerjavi z istim obdobjem lani. V prvem polletju so skupno prodali okoli 5,12 milijona vozil, kar predstavlja 1,5 odstotka boljšo prodajo kot lansko leto. S tem je koncern Volkswagen v prvi polovici leta prodal več vozil od konkurentov Toyote in General Motorsa in se povzpel na vodilno mesto med proizvajalci vozil.

Družba je najvišjo rast prodaje zabeležila na kitajskem trgu, kjer so v prvem polletju prodali 6,8 odstotka več vozil, med regijami pa so najvišjo rast prodaje dosegli v srednji in vzhodni Evropi, kjer je bila rast 6,7-odstotna. Medtem ko so v Evropi in Aziji beležili nadaljnjo rast prodaje, pa so prodajne številke v severni Ameriki 7,2 odstotka pod lansko ravnjo. V južni Ameriki se nadaljuje upad prodaje, ki je v prvem polletju znašala kar 33,1 odstotka.

Prodaja v prvem polletju:

1. Volkswagen:

5,12 milijona vozil

2. Toyota:

4,99 milijona vozil

3. General Motors:

4,76 milijona vozil

Audi in Škoda rešujeta VW

Pri prodaji osebnih vozil po posameznih znamkah je od januarja do junija Volkswagen prodal 20.700 vozil oziroma 0,7 odstotka manj kot v istem obdobju lani. Audi in Škoda sta v prvi polovici leta prodajo izboljšala za 5,6 in 4,6 odstotka, Porsche pa za 3,5 odstotka. Dobro polletje so zabeležili še v Volkswagnovi diviziji gospodarskih vozil, kjer je bila rast 7-odstotna, in pri Scanii, kjer je prodaja avtobusov in tovornih vozil zrasla za devet odstotkov.

Toyota na prvem mestu od leta 2012

V Wolfsburgu so Toyoto po prodajnih številkah prehiteli tudi v prvi polovici 2015, vendar je prodaja v drugi polovici leta upadla zaradi škandala z izpusti. Toyota se je na prestol največjega proizvajalca vozil povzpela leta 2008, ko je s prvega mesta po desetletjih vladavine izrinila ameriški General Motors. V Detroitu so titulo največjega proizvajalca ponovno prevzeli leta 2011, ko sta Toyotino proizvodnjo prizadela potres in cunami, vendar ne za dolgo. Od leta 2012 je na prvem mestu ponovno Toyota.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel VW leto dni po aferi: za petino manj vreden, a prvič na prestolu 6

Na današnji dan pred letom dni, 18. septembra 2015, je kot strela iz jasnega odjeknila novica o Volkswagnovi goljufiji

AVTO
Novice
Novice VW: goljufije že od leta 1999, kazen narasla na 18 milijard evrov 9

Stroški dizelskega škandala dosegli 18 milijard evrov

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se bo trgovcem, le v ZDA oddolžil, z milijardno odškodnino 6

Trgovcem Volkswagna v ZDA se je po škandalu zmanjšala vrednost njihovih podjetij, zato bodo dobili zajetno odškodnino. Kaj pa trgovci v...

FINANCE
Članki
Članki Volkswagen si želi mir kar kupiti

p(Volkswagen#Volkswagen) zaradi spora z dobavitelji razmišlja o nakupu njihovih delnic.

AVTO
Novosti
Novosti Takšen bo volkswagen nove, električne dobe 8

Volkswagen I.D. bo leta 2020 ponudil domet od 400 do 600 kilometrov, ob popolnoma samodejni vožnjo bo pospravil volan v armaturno...

AVTO
Posel
Posel Volkswagen pleza iz krize, dobička več, prihodkov manj 3

Porsche in Škoda sta z visoko rastjo dobička poskrbela za višji dobiček kot pred dizelsko krizo, za zaslužek najpomembnejša znamka VW...

AVTO
Novice
Novice Afera VW: krčenje in popravila brez negativnih učinkov 1

Volkswagen bo z mehkimi načini krčil število zaposlenih, popravila motorjev brez negativnih učinkov za sestavne dele, evropska komisija...

AVTO
Novice
Novice VW kljub aferi prodal največ in premagal Toyoto 15

V 2016 je nemški koncern kljub aferi prodal rekordnih 10,3 milijona avtomobilov