Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Kalifornija zavrnila Volkswagnov predlog popravila trilitrskih dizelskih motorjev

Čas branja: 1 min
18.07.2016  23:40
Predlagani program popravila je nepopoln in pomanjkljiv. Nanaša se na vozila Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, in Audi Q5, Q7, A6, A7 in A8.
Kalifornija zavrnila Volkswagnov predlog popravila trilitrskih dizelskih motorjev

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Porsche dodaj
Audi dodaj

V Kaliforniji je odbor za kakovost zraka (CARB), zavrnil Volkswagnov predlog za popravilo trilitrskih šestvaljnih dizelskih motorjev. CARB je v pismu družbama Volkswagen in Porsche zapisal, da je predlagani program popravila, ki zadeva okoli 16 tisoč avtomobilov prodanih v Kaliforniji, nepopoln, znatno pomanjkljiv in daleč od izpolnjevanja zakonskih zahtev, ki bi vozila vrinila v oglaševano konfiguracijo. Že februarja so Volkswagnovo pismo, v katerem naj bi pojasnili, kako vozila ne izpolnjujejo zakonskih zahtev, v odboru zavrnili in ga označili kot pomanjkljivo.

Odločitev odbora je korak nazaj za nemški koncern, kjer so bili prepričan, da bodo vozila Porsche, Volkswagen in Audi s trilitrskim dizelskim motorjem, popravili le s posodobitvijo programske opreme. Trilitrski dizelski motor ni bil del pogajanj z ameriškimi upravnimi organi od začetka leta 2016. Poravnava napovedana konec junija obsega le avtomobile z dvolitrskim dizelskim motorjem.

Q7150210-medium.1431988745.jpg.c.960px.jpg

Kako stroškovno učinkovito popraviti »čiste dizle«?

Odgovor kalifornijskega odbora je presenečenje, saj so pri Volkswagnu v preteklosti omenjali, da pričakujejo, da bo popravilo 3.0 TDi motorjev enostavno. Odločitev CARB otežuje položaj koncernu, ki poskuša najti stroškovno učinkovito rešitev popravila 16 tisoč vozil registriranih v Kaliforniji, skupno pa naj bi bilo v ZDA takšnih vozil okoli 85 tisoč.

Odziv CARB meče slabo luč na sposobnost Volkswagna, da popravi svoja vozila, hkrati pa so družbo kritizirali, ker ni razkrila več informacij o tem, kako naprava goljufa na testih izpustov. V pismu je CARB še zapisal, da Volkswagen vozil ne popravlja dovolj hitro.

Za zdaj niti CARB, niti zvezna Agencija za zaščito okolja (EPA), še ne omenjata odkupa vozil. Gre za prestižna osebna dizelska vozila Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, in Audi Q5, Q7, A6, A7 in A8, modelnega leta od 2009 do 2016. V primeru, da ne bi našli primerne rešitve, pa bi lahko prišlo do odkupa prestižnih vozil, ki bi še krepko povišala stroške afere z izpusti.

Zakaj v Evropi kupci ne bodo deležni odškodnin, smo pisali v članku: Šef VW odločen: Evropski kupci ne bodo dobili odškodnine.

Preberite tudi:


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Volkswagen pleza iz krize, dobička več, prihodkov manj 3

Porsche in Škoda sta z visoko rastjo dobička poskrbela za višji dobiček kot pred dizelsko krizo, za zaslužek najpomembnejša znamka VW...

AVTO
Posel
Posel VW leto dni po aferi: za petino manj vreden, a prvič na prestolu 6

Na današnji dan pred letom dni, 18. septembra 2015, je kot strela iz jasnega odjeknila novica o Volkswagnovi goljufiji

AVTO
Novice
Novice VW: goljufije že od leta 1999, kazen narasla na 18 milijard evrov 9

Stroški dizelskega škandala dosegli 18 milijard evrov

AVTO
Novice
Novice Volkswagnu še pet milijonov evrov kazni v Italiji 3

Italijanska protikartelna agencija je včeraj nemškemu Volkswagnu naložila plačilo pet milijonov evrov kazni zaradi zavajanja kupcev...

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se bo trgovcem, le v ZDA oddolžil, z milijardno odškodnino 6

Trgovcem Volkswagna v ZDA se je po škandalu zmanjšala vrednost njihovih podjetij, zato bodo dobili zajetno odškodnino. Kaj pa trgovci v...

AVTO
Novice
Novice Rezerv pri ceni ni več, opozarja spor Prevent-Volkswagen 14

O stalnih pritiskih v dobaviteljskem poslu, spopadu Davida in Goljata - Preventa in Volkswagna, dveh ki imata blato raje kot asfalt, o novi...

FINANCE
Članki
Članki Volkswagen si želi mir kar kupiti

p(Volkswagen#Volkswagen) zaradi spora z dobavitelji razmišlja o nakupu njihovih delnic.

AVTO
Novosti
Novosti Takšen bo volkswagen nove, električne dobe 8

Volkswagen I.D. bo leta 2020 ponudil domet od 400 do 600 kilometrov, ob popolnoma samodejni vožnjo bo pospravil volan v armaturno...