Avto

Novi VW crafter z rešitvami iz formule ena nad konkurenco

S prvimi uradnimi skicami so v nemškem koncernu napovedali novo generacijo lahkih gospodarskih vozil Crafter.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
13.07.2016 23:00
Čas branja: 1 min
Novi VW crafter z rešitvami iz formule ena nad konkurenco
Oblikovna zasnova Crafterja sledi aktualni Volkswagnovi oblikovalski filozofiji.

S prekinitvijo sodelovanja z Mercedesom, se je Volkswagnu ponudila priložnost, da novo generacijo lahkih gospodarskih vozil v celoti razvijejo sami. Sedanji model, ki ga izdelujejo v Mercedesovi tovarni ob Sprinterju, ima vzdolžno nameščen motor in pogon na zadnji kolesni par. Novi model Crafterja je povsem novo vozilo, ki bo na voljo tudi s prečno nameščenim motorjem s prednjim ali štirikolesnim pogonom.

Kaj želijo stranke?

V razvoj vozila so vključili uporabnike in kupce in jih povabili k sodelovanju pri oblikovanju novega Crafterja. Želje strank so pri gospodarskih vozilih izrednega pomena. Da bi dosegli vsestranskost so se inženirji borili za vsak centimeter prostora. Zaradi boljše uporabe prostora so motor rahlo nagnili naprej.

Crafter bo na voljo v različnih izvedenkah za različne namene. Nekatere stranke ga uporabljajo kot tovorno vozilo s kesonom, drugi kot dostavno vozilo, za prevoz oseb ali kot reševalno vozilo. Da bi izpolnili vse zahteve, bo po pisanju nemške revije Focus na voljo v treh dolžinah, treh višinah in dveh medosnih razdaljah.

05-Presseskizzen-Crafter-NF.1468280754.jpg.c.960px.jpg

Tehnične podrobnosti še niso znane, kupci pa lahko pričakujejo dizelske motorje, ki jih vgrajujejo v model Transporter s 75 kW (102 KM), 103 kW (140 KM) in 130 kW (177 KM) moči. Kasneje naj bi za različice s štirikolesnim pogonom ponudili še dva dizelska motorja, od tega enega šestvaljnega. Podrobnejši podatki bodo znani septembra, ko bo Volkswagnov oddelek gospodarskih vozil tudi uradno predstavil novi Crafter.

Rešitve iz formule ena v lahka gospodarska vozila

Pri Volkswagnu obljubljajo inovativno zunanjost, količnik zračnega upora, ki znaša 0,33 in je najnižji v razredu. Celotna karoserija je aerodinamično oblikovana in se v sredini vozila razširi, streha pa se proti zadku rahlo spušča. Inženirji so navdih iskali tudi v formuli ena. Da bi zmanjšali količnik zračnega upora, so na prečnih nosilcih oblikovali manjša spojlerja, zračne kanale v odbijaču in aerodinamično obložili podvozje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem
Avto
AvtoMiloš Milač Rekordi Volkswagna: šest milijonov vozil v svetu, tri milijone na Kitajskem

Nemška avtomobilska znamka Volkswagen je lani dosegla vsaj dva pomembna mejnika, v svetu je prvič presegla proizvodnjo šest milijonov vozil, na Kitajskem pa prodajo tri milijone vozil

FINANCE
Avto
Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Volkswagen je ohranil prvo mesto v svetu 6

Po poročanju nemškega Bild am Sonntag je nemški Volkswagen lani prodal 10,7 milijona avtomobilov in ohranil prvo mesto v svetovni prodaji

FINANCE
Avto
V Nemčiji krepka rast prodaje novih avtomobilov, prodaja dizlov upadla
Avto
AvtoSTA V Nemčiji krepka rast prodaje novih avtomobilov, prodaja dizlov upadla 3

Električna vozila so predstavljala okoli odstotek novoregistriranih vozil, njihovo število se je z okoli 3.170 glede na april lani povečalo za več kot 124 odstotkov.

FINANCE
Manager
Dieselgate Za skupinsko tožbo zoper Volkswagen v ZPS zbrali 6.200 prijav
Manager
ManagerSabina Petrov Dieselgate Za skupinsko tožbo zoper Volkswagen v ZPS zbrali 6.200 prijav

45 tisoč oškodovancev zaradi afere Dieselgate je v Sloveniji, kažejo podatki Zveze potrošnikov Slovenije.

FINANCE
Avto
Šef Volkswagna: dizli se bodo vrnili, kmalu…
Avto
AvtoMiloš Milač Šef Volkswagna: dizli se bodo vrnili, kmalu… 27

To je pred odprtjem ženevskega avtosalona napovedal Matthias Müller, predsednik uprave Volkswagna, ki je jeseni 2015 zagrešil prevaro z dizelskimi motorji in za odpravo posledic afere plačal že prek 30 milijard evrov