Avto

Revolucija mobilnosti v Ljubljani, kako je Jože plačal golfa in zakaj Slovenci ljubimo lizing

Nov avtomobilski teden prinaša kopico presenetljivih spoznanj, seznanite se z njimi na spodnjih povezavah,...

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

17.06.2016 01:25
Dopolnjeno: 17.06.2016 01:47
Čas branja: 2 min

Kaj pravzaprav je car sharing in katero podjetje ga bo v sredo zagnalo v Ljubljani, poročamo v analizi tega trenda na področju mobilnosti v prihodnosti.

Ob raziskovanju za torkovo prilogo lizing sem ugotovil, da na ta način avto financira že vsak drugi Slovenec in da kredit ni vselej cenejši od lizinga, če seveda tako želi ponudnik te storitve.

Spremljal sem še resnično zgodbo sodelavca Jožeta, ki si je omislil tri leta starega golfa. Razmišljal je kako bi ga financiral, zato je pridobil ponudbe za kredit in lizing in na koncu izbral,...

Na naslednjih povezavah o predlogu Združenja bank Slovenije, kako bi vas zaščitili pred rubežniki. Zapisali smo še nasvete, Kaj narediti, če se vaša lizing hiša maje.

Matej se je po dirkališču Formule 1 na Hungagoringu zapodil z BMW M2, majhnim, a izjemno hitrim bavarcem s trilitrskim turbo šestvaljnikom, ki na zadnja kolesa pošilja 370 konjev.

Zakaj so kolesarji najbolj ogrožena skupina udeležencev v prometu?

Zgodba Volkswagen teče naprej, v Avstriji je lastnik VW tourana tožil trgovca in dobil denar nazaj.

V srbskem Detroitu pa se ponovno ugrezajo tla. Tovarni FAS zaradi slabe prodaje fiata 500L grozi ukinitev tretje izmene, ob službo je lahko 900 delavcev, pravi prvi sindikalist tovarne.

Kako pa srbsko moro doživlja slovenski dobavitelj Fiatu v Srbiji?

Peugeot 2008 želi zapeljati v 1.000 slovenskih garaž, kaj je tako čudežnega na osveženem majhnem športnem terencu?

Pomembno potezo je potegnil tudi Renault z osveženim cliom, najbolje prodajanim avtom na našem trgu. Kaj je novega pri francozu, ki ga bo izdeloval tudi Revoz?

Na velik korak se pripravlja Mercedes-Benz, v jeseni bo predstavil tekmeca tesli modelu X, sprva sicer le v konceptni različici.

Kako pa se oglašajo motociklistične strune, razkrivamo v podrobnem pregledu te sezonske panoge.

Zakaj je neznanec renault talisman suvereno premegal tekmece poslovnega razreda, razkrivamo v opisu zmagovalca izbora PAL 2016.

Moja EKO zgodba je vse bližje. Vstopite v svet tesno povezan z okoljem in z njim seznanite tudi svoje otroke na dogodku, kjer boste spoznali Dejana Zavca, ekološke pridelke okoljskih kmetij, se zapeljali s hibridi, iskali skriti zaklad. Dogodek, ki bo potekal v soboto 18. junija med 10. in 15. uro na idiličnem posestvu Lambergh v Begunjah na Gorenjskem, je namenjen celi družini, poskrbljeno bo tudi za najmlajše. PRIJAVA JE BREZPLAČNA IN OBVEZNA.

Za konec si oglejte video, ki smo ga za znamko Nissan posneli v gozdovih Kočevskega Roga, srečali smo tudi medveda, nahranili jelendaj,... in poklepetali z lovcem Mišom Horjakom, ki med zvermi živi že več kot 30 let.

Kaj pripravljamo za prihodnji teden

Ta hip v Malagi preizkušam volva S90 in V90. Poglejte si kako deluje njun pilot assist, sistem za polsamodejno vožnjo.

Matej pa se odpravlja v Porto na preizkus novega audija A5, o Nemcu le nekaj teoretičnih lastnosti, prihodnji teden pa si o obeh preberite področno poročilo.

Ste zamudili moje prejšnje pismo?

Če še niste prijavljeni na moje pismo - prijavite se in naslednje boste prejeli prihodnji petek v e-poštni nabiralnik. Zagotovite si pregled avtopanoge na enem mestu, delite ga s prijatelji, sodelavci ... Prijavite se tu!

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju in Facebooku.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Avto
Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla
Avto
AvtoMiloš Milač Praznik bencina, elektrike in (tudi) dizla 1

Avtomobilska Ženeva nam je ponovno odkrila tančico bližnje avtomobilske prihodnosti, ta je zanimiva, resda predvidljiva, a vseeno viharna

FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.

FINANCE
Avto
Čas je za najboljše!
Avto
AvtoMiloš Milač Čas je za najboljše!

Teden tekmovalcev in zmagovalcev – objavljamo podroben PRIMA – primerjalni test kar 13 (!) avtomobilov B-razreda, v katerega je ekipa osmih medijev vložila veliko časa in truda. Vrstni red vas bo morda presenetil, vsaj nas je. Potem so tu finalisti PAL – 20 avtomobilov v štirih kategorijah, z opisi, cenami, podrobnostmi, čaka na vas, dragi bralci, da nam pomagate izbrati najboljše. To pa še ni vse, razburljiv teden je prinesel razkritje novega forda focusa, spremljali smo ga v Londonu, kopico novic iz Volkswagna in še marsikaj.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

Moje finance
Nakup
Dilema: kupiti avto z lizingom ali s posojilom?
Moje finance
Varčevanje
9. Kupiti avto z lizingom ali s posojilom?
Moje finance
VarčevanjeMarja Milič 9. Kupiti avto z lizingom ali s posojilom?

Kam ta hip z denarjem? Se splača kupiti nepremičnino in jo oddajati prek airbnbja, poplačati stanovanjsko posojilo, vlagati na borzo, kupovati kriptovalute, kupiti avto, prenoviti stanovanje... To je le nekaj vročih vprašanj, ki se ta hip pletejo po glavah Slovencev. Zaradi trenutnih razmer, ko imamo nizke depozitne obrestne mere, visoka vrednotenja na nekaterih borzah, vse dražje nepremičnine, ko vlada kriptomanija, je na ta vprašanja težko poiskati preprost odgovor. Predstavljamo dilemo "Kupiti avto z lizingom ali s posojilom?" in rešitev zanjo.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)