Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom Nastopač za mestni vrvež s francoskim naglasom DS3 crossback na ceste prinaša francoski šik, visokotehnološke rešitve in ob konvencionalnih še električni pogon
Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Zakaj Slovenci svoja luksuzna vozila registrirajo na Slovaškem? Z nakupom in registracijo močnejših vozil v drugih državah se nekateri ognejo davku na motorna vozila, najbolj iznajdljivi tudi DDV
Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Kupejevsko-karavanska kia, ki vabi z oblinami in prostornostjo Nova kia proceed ob presenetljivih linijah navdušuje še s prostornostjo. Na voljo bo s štirimi motorji, trg pa bo napadla v začetku leta 2019.
Vozniška poslastica za uspešne očete Vozniška poslastica za uspešne očete Bmw 4 gran coupe umetelno združuje videz dvovratne različice z uporabnostjo štirivratne limuzine, oplemeniten z M športnim paketom, xDrive pogonom ter 252-konjskim turbobencincem pa pomeni tudi vozniško poslastico.

Nemec je odvrgel suknjič in kravato

Čas branja: 2 min
05.06.2016  23:00
Razmeroma klasičnemu audiju A4 sledi lepi kupe A5, pri nas bo oktobra, cena najmanj 45 tisoč evrov
Nemec je odvrgel suknjič in kravato
Uniformirane poteze audija A4 je novi kupe A5 spremenil v zapeljive obline pravega kupeja, ki je najlažji in trenutno tudi najsodobnejši med tekmeci. Pri nas bo oktobra, cena osnovnega modela 2.0 TFSI ali 2.0 TDI (oba s 140 kilovati) pa bo po naši oceni okoli 45 tisočakov. Na sliki S5 s 260 kilovati oziroma 354 konjskimi močmi iz vrha ponudbe.

Audijevi kupeji, sicer redki, so bili v preteklosti zelo sorodni limuzinam, vsaj v časih audija 80. S prejšnjo generacijo se je kupe vrnil in zavil v svojo smer, podobno kot pri BMW serije 3. Tako je tudi v zadnji, drugi generaciji, srednjevelikega audija.

Lahko bi rekli na srečo ali pa tudi ne. Novi A5 je ponovno lep in skladen avto, A4 pa je ponovno oziroma še bolj uniformiran kot prej, pri tej znamki pa igra vlogo najbolj množičnega modela.

Audi-S5-Coupe-2017-1600-09.1465152685.jpg.w.960px.jpg

Če odmislimo obline, je A4 novemu A5 posodil zelo prepričljivo zasnovo in tehniko. Z njo nas je prepričal na prvi predstavitvi lani jeseni, nekaj mesecev kasneje je že zapeljal na, za ta razred, ponovno obetaven slovenski trg. Da A4 ponudi veliko več novega, kot razkriva na prvi pogled, je ugotavljal tudi Matej.

Novi audi A5 pa je dokaz, kako vabljive so lahko poteze audija A4, če se speljane drugače, ponekod so bolj napete, ostrejše, drugje bolj zavite. V novem A5 je namreč A4 viden skoraj na vsakem koraku, a je kupe vseeno precej bolj skladen in poželjiv.

Audi-S5-Coupe-2017-1600-0f.1465152759.jpg.w.960px.jpg

Ko gre za tehniko, presenečenj ni. Nova zasnova karoserije, kombinacija jekla visoke trdnosti in aluminija, prinaša 60 kilogramov manjšo maso s čimer se A5 po zagotovilih tovarne po masi uvršča na sam vrh med tekmeci.

V potniški kabini je po zaslugi daljše medosne razdalje (2,76 metra) in dolžine 4,67 metra več prostora, prtljažnik je zrasel za deset litrov na 465 litrov.

Audi-A5-Coupe-2017-1600-09.1465152804.jpg.e.960px.jpg

V A5 se vrtijo novi oziroma osveženi štiri in šestvaljni motorji, ki dosegajo do 22 odstotkov manjšo porabo in do 17 odstotkov več moči. Ponudba dizelskih motorjev sega od 2.0 TDI s 140 kilovati (190 konjskih moči, poraba je 4,1 litra), do dveh trilitrskih TDI s 160 oziroma 210 kilovati (218 oziroma 286 konjskih moči).

Bencinarji so trenutno trije, dvolitrski 2.0 TFSI s 140 oziroma 185 kilovatov (190 oziroma 252 konjskih moči) ter trilitrski turbo v S5, ki zmore 260 kilovatov oziroma 354 konjskih moči in do stotice skoči v 4,7 sekunde. Povprečna poraba S5 s samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom quattro je 7,3 litra.

Audi-A5-Coupe-2017-1600-07.1465152843.jpg.e.960px.jpg

Tudi v A5 bosta (za doplačilo) na voljo virtualna armaturna plošča in sistem Audi connect, poleg klasičnih žarometov si bodo kupci lahko izbrali LED ali matrične LED žaromete, ki imata spredaj v nezasenčeni luči po 25 visokosvetlečih diod. Ko kamera zazna nasproti vozeči avto, samodejno izklaplja posamezne diode, dejansko prekine svetilni snop in zaobide avto, ki se vam približuje, hkrati pa vklaplja druge diode in tako osvetljuje druge dele ceste.

Med varnostnimi sistemi izpostavljamo še prilagodljivi radarski tempomat (adaptive cruise control - ACC), ki s pomočjo dveh radarjev in kamere zmore voziti skorajda sam. Poleg klasičnega vzdrževanja vnaprej določene prilagodljive razdalje do pred spredaj vozečega, zna aktivno prepoznavati prometne znake.

Audi-A5-Coupe-200017-1600-01-Kopija.1465153014.jpg.e.960px.jpg

Več iz teme:  
BMW > Audi >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Brezčasni Audijev kupe za sladokusce 5

Za volanom novega Audija A5 in športne različice S5 smo se prepričali, da se bo kupcem od jeseni še kako smejalo

AVTO
Testi
Testi Audi SQ7: ko 2,3-tonski orjak odskoči kot baletka 18

Audi je v model Q7 kot prvi v serijski avto vgradil električni kompresor, ki deluje kot tretji turbopolnilnik oziroma puhalo in pomaga...

AVTO
Novosti
Novosti Živahni trije in vonj po A4 v audijevi ''trojki''

Audi A3: premišljena prenova avtomobila, ki v bavarski Ingolstadt pripelje marsikaterega kupca in živahen, čeprav le litrski, trivaljnik...

AVTO
Posel
Posel 32 mesecev neprekinjene rasti evropskega avtotrga

Aprila je prodaja avtomobilov v Evropi zrasla za 9,1 odstotka, v prvih štirih mesecih letos pa 8,5 odstotke

AVTO
Testi
Testi Igrača, ki jo v roke vzamejo tudi moški

Audi TT je po novem športni kupe, v katerem za volan radi skočijo moški, sovozniški sedež pa prepustijo ženskam. Zabava na cesti (in...

IZVOZNIKI
Novice
Novice Dobra novica: zaradi poslov za Mercedes, Audi in Range Rover bo nemški investitor v Žalec prinesel 150 služb 4

Novem car interior design bo v Žalcu vložil najmanj deset milijonov evrov

AVTO
Novice
Novice Vodnik za nakup avta, bilanca berlinga po osmih letih in o avtu, ki se sam drži omejitev

Za vas sem sestavil obsežen seznam nasvetov, kako izbrati pravi avto. Poglobil sem se v skrivnosti avtomobilskega posla in vam razkril,...

AVTO
Novice
Novice Luksuzni avti se vračajo, bogatijo pa tuje davčne uprave 7

Kupcev za drage avtomobile je po kriznem zatišju spet več, toda zaradi visokih davkov se marsikateri odloči za registracijo v tujini.