Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.
Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Kaj je na slovenskih cestah pokazal električni dostavnik MAN Po ljubljanskih ulicah z električnim dostavnikom MAN eTGE s sto kilovati moči in 173 kilometri dosega.
Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Astronomska cena okoljskih predpisov za tovorni promet: od 20 do 50 tisoč evrov na tovornjak Za izpolnitev postavljenih okoljskih izpustov tovornega prometa za leti 2025 in 2030, bi v Evropi potrebovali približno 20 tisoč priključkov moči od 150 do 500 kilovatov in šest tisoč priključkov za polnjenje do moči 500 (ali več) kilovatov. V tem trenutku ni niti enega.
GT za drobiž GT za drobiž Mercedes-Benz na naših tleh predstavlja novi CLA – štirivratni kupe na osnovi razreda A oziroma kompaktne generacije mercedes-benzov. Tudi novi CLA je privlačen, dinamičen in sodoben. Tudi drag ali pa poceni, odvisno od tega, kako ga gledate.

Boj za angleški mački zaključen, Summit avtu servis, A-Cosmosu tudi prodaja

Čas branja: 1 min
01.06.2016  07:49
Dosedanjemu distributerju obeh angleških znamk Summit Motors se je danes iztekla pogodba, Summit avto ostaja serviser, A-Cosmos pa je novi trgovec
Boj za angleški mački zaključen, Summit avtu servis, A-Cosmosu tudi prodaja

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Pred dvema tednoma smo pisali o boju dveh ljubljanskih podjetij za prodajo angleških znamke Jaguar in Land Rover, ki ga je sprožila vzpostavitev regijskega distributerja za področje držav bivše Jugoslavije in Albanije, to je postala Madžarska družba Wallis Automotive Europe.

Sedaj pa je boj za znamki kot kaže končan. Dosedanjemu distributerju znamk v Sloveniji Summit Motorsu je danes potekla pogodba za uvoz in distribucijo, sestrski družbi Summit avto pa za prodajo, ostala je pooblaščen serviser.

Po izjavi Summit Motorsa je Wallis Automotive sicer želel nadaljevati na področju pooblaščene prodaje in servisiranja vozil Jaguar in Land rover v Sloveniji s Summit avtom, a so se po podrobnejši investicijski analizi odločili, da nadaljujejo le s pooblaščenim servisom za vozila Jaguar in Land Rover.

Ob tem so še zapisali, da je Summit avto ta hip edini popolnoma opremljen in usposobljen pooblaščeni serviser za angleški znamki v Sloveniji.

Novi prodajalec in serviser A-Cosmos bo s prodajo in servisom začel šele v tretjem četrtletju letos.

jaguar F-pace

In kje bodo slovenski kupci do jeseni pri nas lahko kupili avtomobile omenjenih znamk? Direktor Summit Avta Jaka Kavčič pravi, da ima družba okoli 30 vozil na zalogi, tudi nekaj povsem novih športnih terencev jaguar F-pace, po znižanih cenah. Tudi servis teče nemoteno.

A-Cosmos bo do septembra še brez salona in servisa, s prihodnjim tednom pa bodo vseeno pričeli z zbiranjem naročil, nam je povedal Jože Šolar iz družbe. Posel bo ob menjavi skrbnikov obeh znamk tako tekel nemoteno.

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Boj ljubljanskih podjetij za Jaguar in Land Rover

A-Cosmos znamkama BMW in Mazda dodaja Jaguar in Land Rover, z njima želi letno prepričate med 200 in 300 Slovencev. Summit Motors se za...

AVTO
Posel
Posel Ekipa, ki bo v Sloveniji obudila prodajo luksuznih Angležev 5

V letu 2017 želi A-Cosmos prodati 188 novih avtomobilov, od tega 59 jaguarjev in 129 land roverjev.

AVTO
Testi
Testi Plemenita mačka, ki zna pokazati zobe

Jaguar XF se v direktorskem razredu ne zanaša zgolj na svoje aristokratsko poreklo, ampak s sodobno tehniko, dinamičnim duhom in pristnim...

AVTO
Novice
Novice Jaguar Land Rover bo gradil na Poljskem ali Slovaškem, Slovenije ne omenja 3

Proizvodnja Jaguarjev v Gradcu ne bo zadostila evropskim potrebam Jaguar Land Roverja, ta bo avte od leta 2019 izdeloval še na Poljskem...

AVTO
Novice
Novice Jaguarjev športni terenec bo prihajal iz avstrijske Magne 4

Iz avstrijske Magne bo leta 2017 zapeljal jaguarjev srednjerazredni športni terenec F-pace.

AVTO
Posel
Posel Službe in biznis v Gradcu, Magna bo proizvajala jaguarje! 17

Avstrijska Magna Steyr iz Gradca bo izdelovala Jaguarjevega športnega terenca F-pace, ki prinaša priložnosti za posel tudi slovenskim...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Novice
Novice Jaguar Land rover bo gradil v srednji Evropi, Sloveniji ni na seznamu 31

Land Rover Jaguar letos cilja na rekordno prodajo pol milijona vozil