Avto

Boj za angleški mački zaključen, Summit avtu servis, A-Cosmosu tudi prodaja

Dosedanjemu distributerju obeh angleških znamk Summit Motors se je danes iztekla pogodba, Summit avto ostaja serviser, A-Cosmos pa je novi trgovec

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

01.06.2016 07:49
Čas branja: 1 min

Pred dvema tednoma smo pisali o boju dveh ljubljanskih podjetij za prodajo angleških znamke Jaguar in Land Rover, ki ga je sprožila vzpostavitev regijskega distributerja za področje držav bivše Jugoslavije in Albanije, to je postala Madžarska družba Wallis Automotive Europe.

Sedaj pa je boj za znamki kot kaže končan. Dosedanjemu distributerju znamk v Sloveniji Summit Motorsu je danes potekla pogodba za uvoz in distribucijo, sestrski družbi Summit avto pa za prodajo, ostala je pooblaščen serviser.

Po izjavi Summit Motorsa je Wallis Automotive sicer želel nadaljevati na področju pooblaščene prodaje in servisiranja vozil Jaguar in Land rover v Sloveniji s Summit avtom, a so se po podrobnejši investicijski analizi odločili, da nadaljujejo le s pooblaščenim servisom za vozila Jaguar in Land Rover.

Ob tem so še zapisali, da je Summit avto ta hip edini popolnoma opremljen in usposobljen pooblaščeni serviser za angleški znamki v Sloveniji.

Novi prodajalec in serviser A-Cosmos bo s prodajo in servisom začel šele v tretjem četrtletju letos.

jaguar F-pace

In kje bodo slovenski kupci do jeseni pri nas lahko kupili avtomobile omenjenih znamk? Direktor Summit Avta Jaka Kavčič pravi, da ima družba okoli 30 vozil na zalogi, tudi nekaj povsem novih športnih terencev jaguar F-pace, po znižanih cenah. Tudi servis teče nemoteno.

A-Cosmos bo do septembra še brez salona in servisa, s prihodnjim tednom pa bodo vseeno pričeli z zbiranjem naročil, nam je povedal Jože Šolar iz družbe. Posel bo ob menjavi skrbnikov obeh znamk tako tekel nemoteno.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Začasno slovo Jaguarja in land Roverja iz Slovenije, Angleži naj bi ostali v mreži BMW
Avto
AvtoMiloš Milač Začasno slovo Jaguarja in land Roverja iz Slovenije, Angleži naj bi ostali v mreži BMW

Angleški znamki Jaguar in Land Rover bosta kmalu dobila novega slovenskega trgovca. Po Summit Avtu leta 2016 so konec tega meseca poslavlja še A-Cosmos.

FINANCE
Avto
Jaguarjeva najmanjša mačka bo predramila Slovence
Avto
AvtoMiloš Milač Jaguarjeva najmanjša mačka bo predramila Slovence

Jaguar, ki bo kupce v 80 odstotkih kradel drugim znamkam, v Sloveniji pa bo zbudil prodajo te znamke. Letos naj bi zapeljal v 50 slovenskih garaž in si odrezal skoraj polovičen delež v prodaji te znamke

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija
Avto
AvtoMiloš Milač Najdražji avti Slovencev, najcenejši 4x4 robustneži in maksi minija

Najdražji in najcenejši avtomobili v Sloveniji, zadnje druži pogon 4x4. Kakšen bo letos avtomobilski posel v Evropi, kako bo nanj vplival brexit. V pismu še o novem konceptnem Infinitiju, rekordih Volkswagna in o minijih z velikim bremenom mase in centimetrov, pa tudi s prepričljivo tehniko - preizkusili smo hibrida in dirkaškega JCW.

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki premikajo meje mobilnosti in belgijski boj z goljufi

Električni teden so zaznamovali novi nissan leaf, celostno zelo dober avto za katerega verjamem, da bo prinesel nov premik na trg električnih avtomobilov. Ponovno sem primerjal dizelski in hibridni BMW, tokrat petici z oznako 520d in 530e, izid je zanimiv. Preverili smo še evropsko prodajo avtov, avtomobilski salon v Detroitu in se poglobili v dva SUV ter dva prava terenca. Res je, niso še izumrli!

FINANCE
Avto
Avstrijci spet veliki zmagovalci mega razpisa MORS za skoraj 400 vozil
Avto
AvtoMiloš Milač Avstrijci spet veliki zmagovalci mega razpisa MORS za skoraj 400 vozil 6

Avstrijski Achleitner je s toyotami land cruiser premagal ljubljanski A-Cosmos z land roverji, pri MORS si je zagotovil za novih 26 milijonov evrov posla. A-Cosmos in Autocommerce sta bila cenejša, a sta padla pri tehničnih zahtevah in garanciji cene.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)