Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

Boj ljubljanskih podjetij za Jaguar in Land Rover

Čas branja: 2 min
19.05.2016  19:20
A-Cosmos znamkama BMW in Mazda dodaja Jaguar in Land Rover, z njima želi letno prepričate med 200 in 300 Slovencev. Summit Motors se za pogodbo še pogaja.
Boj ljubljanskih podjetij za Jaguar in Land Rover
Predsednik uprave A-Cosmosa Jože Šolar je prepričan, da bo njegovo podjetje edini ponudnik omenjenih znamk v Sloveniji, v Summit Motorsu pa sporočajo, da pogajanja z Wallisom o bodočem sodelovanju na področju prodaje in servisa vozil Jaguar in Land Rover še potekajo.

Skrb za prestižni angleški znamki Jaguar in Land Rover je prevzel ljubljanski trgovec Mazde in BMW A-Cosmos, nam je potrdil šef družbe Jože Šolar. Dosedanji distributer Summit Motors pa še ni vrgel puške v koruzo. »Pogajanja so še v teku,« pravijo.

Za angleški avtomobilski znamki je dolga leta skrbel ljubljanski Summit Avto, kot distributer in serviser, od prvega januarja lani pa je skrb za distribucijo prevzela povezana družba Summit Motors, Summit Avto pa je še naprej skrbel za prodajo in servis.

S prihodom novega regijskega distributerja obeh znamk za države bivše Jugoslavije in Albanije - družbe Wallis Automotive Europe, pa je prišlo do sprememb. »Obstoječi pogodbi s podjetjem Jaguar Land Rover in sicer za uvoz in distribucijo podjetju Summit motors Ljubljana d.o.o. ter za pooblaščenega trgovca in serviserja podjetju Summit avto d.o.o. bosta v kratkem potekli,« so nam sporočili iz Summitovih družb, istočasno pa se je pojavil novi trgovec (ne distributer) za obe znamki - ljubljanski A-Cosmos, ki je pretekli četrtek z Wallisom podpisal pogodbo.

Gre torej za menjavo skrbništva obeh znamk? Predsednik uprave A-Cosmosa Jože Šolar je prepričan, da bo njegovo podjetje edini ponudnik omenjenih znamk v Sloveniji, v Summit Motorsu pa sporočajo, da pogajanja z Wallisom o bodočem sodelovanju na področju prodaje in servisa vozil Jaguar in Land Rover še potekajo.

Jaguar-c-x17-location-02.1435843480.jpg.n.960px.jpg
Eden od jaguarjevih prodajnih adutov je novi športni terenec F-pace.

Sprva najem prostorov, dodatna delovna mesta

In kakšne načrte ima Šolar? »S prodajo in servisom bomo pričeli v tretjem četrtletju, trenutno potekajo vse aktivnosti v tej smeri. Točna lokacija je še v fazi dogovora,« pravi in dodaja, da bo nove prostore sprva najemal, o višini investicije pa ne govori.

Zaradi novega programa bo zaposlil dodatnih sedem ljudi, širitev podjetja pa bo družba financirala iz lastnih sredstev. 42-letni menedžer je znamke dolgo ogledoval, prepričan je namreč, da imata velik prodajni potencial, ki doslej ni bil najbolj izkoriščen.

A-Cosmos dobil milijonsko tožbo v Splitu

Ljubljanski A-Cosmos je pred kratkim uspešno zaključil tožbo proti mestu Split. Po več kot 20 letih je dobil izplačano odškodnino in obresti za avtobuse, ki bi jih v začetku 90. let po izteku lizinga morala odkupiti družba Promet, pa tega ni storila. Po poročanju Indeks.hr je A-Cosmos upravičen do 42 milijon kun (slabih šest milijonov evrov) odškodnine, ki jo bo prejel v nekaj obrokih.

Šolar obljublja precejšnjo rast prodaje

Lani je bilo v Sloveniji registriranih 37 novih land roverjev in range roverjev ter 16 jaguarjev. Šolar pa je prepričan, da lahko v prvem polnem letu z znamkama doseže šestodstotni tržni delež prestižnega razreda, kar bi pomenilo 200 prodanih vozil, kasneje pa cilja na osemodstotni delež in 300 vozil na leto. Pri uresničevanju cilja računa predvsem na modele jaguar F-pace, novi land rover discovery sport in range rover sport.

A-Cosmos ustvarja center prestižnih znamk

Kako so novico sprejeli v BMW Slovenija? Šolar pravi, da v prestižnem razredu vsaka od znamk pokriva določen tip kupcev, zato ne vidi težav v prekrivanju. Računa pa, da bodo kupci migrirali od BMW k Land roverju in Jaguarju in obratno. Z novima znamkama bo A-Cosmos postal nekakšen center za prestižne avtomobile, ima apetite tudi po Mercedes-Benzu, Audiju, morda Lexusu? »Ne, omenjene znamke so pri nas dobro zastopane, v tej smeri nimamo nikakršnih ciljev,« je komentiral.

Program BMW širi tudi v Novo Gorico

A-Cosmos ima trenutno prodajo in servis BMW v Ljubljani, z majem pa je postal še pooblaščeni serviser znamke, obenem pa je pričel s prodajo rabljenih BMW v Novi Gorici. »S to lokacijo želimo omogočiti dober servis v severnem delu primorskem in tudi na obmejnem območju Italije,« pravi Šolar. Drugo prodajno-servisno lokacijo nekdanjega BMW trgovca Avto Select v Kopru je prevzel Avto Aktiv.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL Jaguar XF: Mačka z nabrušenimi kremplji

Eleganten, lahek in športen. Za marsikoga celo preveč, ko gre za višino sedežev in prostor za kolena zadaj. Hkrati pa je XF še vedno...

AVTO
PAL
PAL Jaguar XE: Redefinicija športne limuzine 1

Jaguar XE vozi v razred poslovnih limuzin, ki ga obvladuje nemška trojica. Njegove prednosti so sveža oblika, sodobna gradnja in varčni...

AVTO
Novice
Novice BMW 750d: s štirimi turbo polnilniki nad audijev V8 TDI 13

BMW je nadgradil trilitrski turbodizel v modelih 50d z dodatnim turbo polnilnikom. Rezultat je 290 kilovatov, 394 konjskih moči in 4,5...

AVTO
Posel
Posel Ekipa, ki bo v Sloveniji obudila prodajo luksuznih Angležev 5

V letu 2017 želi A-Cosmos prodati 188 novih avtomobilov, od tega 59 jaguarjev in 129 land roverjev.

AVTO
Novice
Novice Kdo je novi šef slovenskega BMW 1

Poljak Maciej Galant je novi generalni direktor BMW Group Slovenija, izkušen bančnik in strateg bo v torek zamenjal Lotharja Schupeta

AVTO
Motocikli
Motocikli BMW začetnike vabi z malim, navduši šele z večjim GS 6

Skorajda dvojčka, z enakim vrstnim dvovaljnikom, oznakama F 700 ali F 800 GS in kar dvema tisočakoma razlike v ceni. Primerjali smo BMW...

AVTO
Novice
Novice 100 let korenin, le dobrih 60 let užitkov za volanom 2

Skromni začetki, prvi lasten avto šele leta 1931 in prelomni model 1500 leta 1961

AVTO
Posel
Posel (intervju) Kako hrvaški oblikovalec kroji obline prestižnih BMW 1

Kar je Robert Lešnik pri Mercedes-Benzu, je Domagoj Djukec pri BMW. Z oblikovalcem hrvaškega rodu smo govorili o tem, kako krojijo obliko...