Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Zvezdnik, ki se odlično znajde tudi na bojišču Sedli smo za volan ikone, ki je sinonim za terenske zmogljivosti in prestiža, hkrati pa nima roka trajanja. Dame in gospodje, novi Mercedes-Benz razred G - tudi kot AMG!
Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Svetovalec razlaga, kako na avto plačati manj davka Pogovor z Zdravkom Poljaševićem, predstavnikom nemške družbe BronzMobile.de GmbH in slovenskih Kreativnih najemov, ki so zaslužni za to, da številna luksuzna vozila slovenskih lastnikov vozijo pod nemško tablico SIG.
Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Kako do velikih davčnih prihrankov z registracijo avta v tujini in izjemni električni audi e-tron Razburljiv avtomobilski teden je prinesel avto presežkov – Audijev popolnoma električni SUV e-tron, ki smo ga v živo spoznali v San Franciscu. Poglobili smo se v že znano tematiko – registracijo luksuznih avtomobilov na Slovaškem in v Nemčiji, ki prinaša precejšnje davčne prihranke, in se pogovorili še z organizatorjem najema avtov v tujini – za Finance je spregovoril uradno in brez dlake na jeziku.
Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Bil je že čas, električni audi e-tron Nemčijo vrača na vrh avtoindustrije Prvi povsem električni audi e-tron obljublja velik napredek v razvoju, poleg zmogljivega motorja in baterije ponuja prestižno izkušnjo, kopico uporabnih rešitev in razumno ceno pod 80 tisoč evrov.
Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Stare vrednote novega volvovega karavana: varnost, udobje in prostornost Tako opevana dinamika v razredu poslovnih karavanov je pri volvu V60 postavljena na stranski tir. Izpostavljene pa so vrednote, ki jih dejansko najbolj potrebujemo - varnost, udobje in prostornost

32 mesecev neprekinjene rasti evropskega avtotrga

Čas branja: 1 min
14.05.2016  09:22
Aprila je prodaja avtomobilov v Evropi zrasla za 9,1 odstotka, v prvih štirih mesecih letos pa 8,5 odstotke
32 mesecev neprekinjene rasti evropskega avtotrga
Avtomobilska Evropa je pozitivna že dve leti in pol, toliko časa namreč traja že rast prodaje. Številke so kljub temu manjše kot pred letom 2009.

Evropski trgovci si že dve leti in pol manejo roke, toliko časa namreč prodaja avtomobilov neprekinjeno raste. Industrija precejšnje skoke dosega tudi letos, v prvih štirih mesecih 8,5 odstotnega. Le aprila, ko so trgovci prodali 1,273 milijona avtomobilov, pa 9,1 odstotnega. V zadnjih 32 mesecih je bil rekorden marec 2016 s 1,7 milijona prodanimi avtomobili.

Med posameznimi avtomobilskimi skupinami prvo mesto trdno drži Volkswagen. V prvem letošnjem štirimesečju je Skupina VW prodala 1,21 milijona avtomobilov, 4,1 odstotke več kot v enakem obdobju lani. Skupina PSA (Peugeot in Citroën) je lanski rezultat izboljšal za 5,7 odstotke in prepričal 533 tisoč kupcev, Renault pa je zrasel za 6,5 odstotke na 489 tisoč vozil znamk Renault in Dacia.

Med prestižnimi znamkami pozitiven premik Mercedes-Benza, ki je s 264.554 vozili prehitel tekmeca BMW za tri tisoč vozil, oba sta sicer pošteno poskočila v prodaji - Mercedes-Benz za 15,4, BMW pa za 12,2 odstotka. Na vrhu evropske prodaje prestižnih znamk ostaja Audi, prvo štirimesečje je zaključil s 284.471 vozili in 11,8 odstotno rastjo.

Mercedes-Benz-C-Class-Cabriolet-2017-1600x1200-wallpaper-05.1460085473.jpg.e.960px.jpg
Mercedes-Benz je letos ugnal največjega tekmeca v svetovni tekmi za prestižni prestol, Audi pa je vsaj v Evropi še predaleč.

Med posameznimi evropskimi trgi je tudi letos v ospredju Nemčija, a predvsem po količini prodanih vozil, ne po rasti. Nemci so od januarja do konca aprila kupili 1,11 milijona novih avtomobilov, kar je 5,6 odstotke več kot v enakem obdobju lani. Angleži letos dosegajo manjšo rast, a je bila zato lani precej večja kot v Nemčiji, zato je angleški trg s 961 tisoč vozili v prvem štirimesečju že skoraj tako velik kot nemški. Francozi so v tem obdobju kupili 699 tisoč vozil, skoraj osem odstotkov več kot lani. Med večjimi trgi je izbruhnila Italija s 687 tisoč vozili, 18,6 odstotke več kot lani.

Kaj pa Slovenija? V prvem štirimesečju so se registracije novih osebnih avtomobilov povečale za 4,82 odstotka na 22.110 vozil.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Nemec je odvrgel suknjič in kravato 8

Razmeroma klasičnemu audiju A4 sledi lepi kupe A5, pri nas bo oktobra, cena najmanj 45 tisoč evrov

AVTO
Nasveti
Nasveti Katere sisteme v avtu res potrebujete, katere z lahkoto spregledate 11

Nekateri sistemi so pametne novosti, drugi so lahko večja nadloga kot pripomoček.

AVTO
Posel
Posel General Motors: od bankrota do Uberjevega tekmeca

O tem, kako se je pobral eden največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilov in zakaj vlaga milijarde za čas, ko ljudje ne bodo več...

AVTO
Posel
Posel Na krilih športnih terencev evropski trgi do zmerne rasti

Volkswagen najbolj prodajana znamka, vendar izgublja tržni delež

AVTO
Novice
Novice V Ljubljani bo prihodnjo sredo zaživel car sharing električnih avtov 22

Kratkoročna izposoja avtomobilov oziroma car sharing bo v prihodnje korenito spremenil mobilnost; leta 2021 bo v program v svetu...

OK & EN
Trajnostni razvoj
Trajnostni razvoj (video) Po objavi članka na Financah zasuti s prošnjami za eko sanjsko delo 9

Trzinska družba Palmieri išče deset pastirjev, smo poročali na portalu Financ Okolje in energija 21. marca. Potem pa se je vsul plaz.

AVTO
Posel
Posel Slovenski BDP pogajanjajo tudi nakupi tovornjakov 2

Slovenija je bila lani v vrhu EU po rasti prodaje lahkih gospodarskih vozil, januarja pa je bila rast novih registracij 62-odstotna

AVTO
Posel
Posel (Intervju) Slovenci po aferi še bolj zvesti VW, bodo avtomobili po posegu izgubili moč? 23

Direktor slovenskega Volkswagna Danilo Ferjančič podrobno o reševanju posledic afere in vpoklicu, ki se začne prihodnji torek