Avto

Drugi poskus za Renaultov srednjeveliki SUV

Novi veliki Renaultov SUV se ponovno imenuje koleos - 4,67 metra dolg SUV spredaj nosi videz talismana in megana, obljublja najbolj prostorno kabino.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

25.04.2016 07:42
Čas branja: 1 min
Drugi poskus za Renaultov srednjeveliki SUV
Novi renault koleos: hišni videz, 4,67 metra dolžine, izrazita prostornost in velike možnosti, da prodajno preseže predhodnika.

Francoski Renault je na avtomobilskem salonu v Pekingu razkril novi koleos - srednjerazredni športni terenec oziroma SUV, ki zamenjuje istoimenskega predhodnika.

Renault-77487-global-en.1461562739.jpg.s.960px.jpg

Novi koleos je oblikovan v prepoznavnem hišnem slogu, ima markantno masko s klasičnimi ali LED žarometi obrobljenimi z LED trakom v obliki črke C na prednjem delu ali pa na zadku, kjer se žarometi bohotijo skoraj čez celotno širino avtomobila. Z dolžino 4,67 metra in medosjem 2,71 metra po zapisu Renaulta sodi med največje v razredu, čeprav to ni povsem res. Res pa je, da bo koleos med najbolj prostornimi v razredu D SUV (sem denimo sodijo mitsubishi outlander, hyundai santa fe in kia sorento, tudi prestižni BMW X3, audi Q5 in mercedes-benz GLC in lexus NX).

Renault-77503-global-en.1461562676.jpg.e.960px.jpg

Merjeno od začetka zadnje klopi do hrbtišča prednjega sedeža koleos namreč ponuja kar 28,9 centimetra prostora, ker je 2,9 več od dokazano zelo prostornega limuzinskega bratranca talismana. Prostornost zagotavlja tudi širina 1,84 metra, prtljažnik pa v osnovi pospravi 642 litrov prtljage.

Renault-77504-global-en.1461562625.jpg.n.960px.jpg

Z zgoraj omenjeno limuzino koleosa sicer družijo tudi druge lastnosti, denimo ureditev potniške kabine s sedem do 8,7 palčnim pokončnim zaslonom na dotik, sistemom R-link 2, motorji (Renault jih sicer še ne razkriva) in še čim. Pogon koleosa bo spreljan na prednja ali vsa štiri kolesa prek elektronsko nastavljivega pogona 4x4-i, ki ga poznamo že iz manjšega kadjarja.

Prihod? Jeseni bo koleos sprav zavil v Avstralijo, do pomladi pa bo zapeljal tudi na evropske trge. Cenovno politika pa ta hip še ni znana.

Kako se je odrezal koleos I?

renault-koleos5-mm.1461561162.jpg.e.960px.jpg

Leta 2008 je bil predstavljen prvi renault koleos - 4,52 metra dolgi kompaktni oziroma srednjerazredni športni terenec z Nissanovim štirikolesnim pogonom in osnovo korejskega Samsunga. Usoda koleosa je bila, tudi ali pa kar predvsem zaradi nerodnega videza, ki je močno spominjal na scenica, kar hitro zapečatena. Na prvi predstavitvi smo ga sprva posmehljivo klicali koleselj. Ko nas je zapeljal po maroški divjini - po terenskem poligonu in kasneje še po asfaltiranih in makadamskih cestah te severnoafriške države, pa smo večinoma obmolknili - korejski Francoz se je namreč dobro odrezal.

Koleos je vmes dobil še prenovo, kariero pa zaključil s 300 tisoč izdelanimi avti, od tega jih je bilo manj kot 30 odstotkov prodanih v Evropi. Zadnja leta je na našem trgu prihajalo celo do takšnega absurda, da je kupec za slabih 20 tisočakov dobil koleos z dvolitrskim dizlom ali pa dacio duster z 1,5 litrskim dizlom in iskreno, s precej manj vsebine, pa je raje zbral slednjo.

Foto: Miloš Milač

renault-koleos-mm.1461561215.jpg.e.960px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece
Avto
AvtoMiloš Milač Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece 14

Južnokorejska Kia napada s klasičnim fastbackom oziroma gran turismom vznemirljive podobe, dobre opremljenosti in nedvomno konkurenčnih cen

FINANCE
Avto
Takšen bo novi kia ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Takšen bo novi kia ceed 7

Korejska Kia predstavlja prve skice nove generacije priljubljenega modela, novo je tudi ime. Namesto cee'd se bo imenoval ceed

FINANCE
Avto
Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3
Avto
AvtoMiloš Milač Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3

Zimskim razmeram primerno smo se zapodili na sneg, z mitsubishijem eclipsom crossom po zaledenelem poligonu Norveške, z Opli (reportaža čez vikend) pa v Lungau blizu Salzburga. Janez je bil na razkritju novega mercedesa A, Matej pa je spoznaval novi subaru XV. Predženevska vročica razkriva prve novosti, kio ceed in hyundaija santa feja. Valicon pa je predstavil izsledke raziskave o nakupnih navadah Slovencev

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Kaj prinaša tretja generacija kie ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj prinaša tretja generacija kie ceed 1

Korejska Kia tudi v času športnih terencev nadaljuje zgodbo klasičnega kompaktnega petvratnega modela ceed. Novi model bo pri nas konec poletja.

FINANCE
Avto
Čas je za najboljše avtomobile na svetu
Avto
AvtoMiloš Milač Čas je za najboljše avtomobile na svetu 2

Do konca tedna bomo glasovali za svetovni avto leta v petih kategorijah, letos izbiramo med 62 avtomobili, vse več je evropskih znamk, denimo Renault, Peugeot in Citroën

FINANCE
Avto
Vrhunski mojstri, ki krojijo svetovno avtomobilsko industrijo
Avto
AvtoMatej Kačič Vrhunski mojstri, ki krojijo svetovno avtomobilsko industrijo 2

Štiri velika imena, brez katerih si danes ne moremo predstavljati sodobnega avtomobilizma.

FINANCE
Dražbe
Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max
Dražbe
DražbeUroš Božin Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max

Cene se začnejo pri 700 evrih in se vzpenjajo do 13.500 evrov