Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Bavarska pošast, ukročena kot hišni ljubljenček Novi BMW M5 je inteligentna preobrazba nekdanjega limuzinskega dirkača. Je izjemno hiter, obvladljiv in še vedno zabaven avto, ki se pomika v razred superšportnikov.
Veliki scrambler za neukročene veterane Veliki scrambler za neukročene veterane Vožnja z rumenim scramblerjem 1100 je lahko tako zenovska, da v spominih nanjo meditiraš skozi zimo, še pred začetkom nove sezone pa z veseljem cesti ukradeš kakšen sončen dan.
Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Najcenejši, najbolj zanesljivi, kleni in razburljivi Koncentrat, zaradi praznikov, dvotedenskega dogajanja prinaša pregled najcenejših 4x4 avtov v Sloveniji, električnih avtov glede na doseg baterije, opise kopice športnih terencev, pregled poslovanja Volva, Renaulta in Nissana, vrline osveženega volkswagna passata in prvo pomladno lastovko na dveh kolesih - ducati scrambler 1100.
Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Koliko kilometrov lahko prevozijo današnji električni avtomobili? Preverili smo, kateri električni avtomobili vas bodo zapeljali najdlje. Razporedili smo jih po dosegu, izmerjenem po novem merilnem ciklu WLTP. Ta prinaša realnejšo sliko od starega NEDC. Pogledali pa smo tudi, kako doseg merijo Američani.
Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Leta 2020 vsi novi avtomobili s sistemom za samodejno zaviranje Štirideset držav, vključno z Japonsko in EU, je potrdilo osnutek p(Združenih narodov#Organizacija združenih narodov) (ZN), ki leta 2020 predvideva obvezno vgradnjo sistema za samodejno zaviranje v osebne in lahke dostavne avtomobile.

V kakšno vozniško okolje bodo vabili novi Peugeoti

Čas branja: 1 min
20.04.2016  23:00  Dopolnjeno: 21.04.2016 01:29
Francoski Peugeot je razkril prve fotografije in ureditev armaturne plošče novega 3008, ki bo v celoti razkrit 23. maja letos.
V kakšno vozniško okolje bodo vabili novi Peugeoti

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Peugeot dodaj
Tom Traffic dodaj
Apple dodaj
Relax dodaj

Francoski Peugeot predstavlja drugo generacijo razvoja armaturne plošče i-Cockpit, ki temelji na prvi generaciji vgrajeni v obstoječe modele 208, 2008 in 308, ki so z novo zasnovo prepričali 2,2 milijona kupcev.

S prvo generacijo je francoska znamka premetala elemente okoli voznika, merilnika hitrosti in vrtljajev je denimo postavila visoko in tik pod vetrobransko steklo, kazalec vrtljajev usmerila v drugo smer, iz desne proti levi, zmanjšala volan do te mere, da voznik na merilnike gleda prek njega in osrednji zaslon na dotik močno približala vozniku.

Peugeot 3008 kabina

Druga generacija i-Cockpita bo premierno predstavljena v novem 3008 , športnem terencu oziroma crossoverju C segmenta; iz njegovega razkritja bomo poročali 23. maja zvečer in naslednji dan zjutraj.

Francozi pravijo, da nova ureditev izostri voznikove čute, tako njemu kot sopotnikom pa odpira vrata v novo dimenzijo čustvenih in stimulativnih občutkov.

Zasnova i-Cockpita druge generacije in zakaj je učinkovita - po obljubah Peugeota

 • Volan je še bolj kompakten in ima oblikovno prenovljen volanski obroč z dvema športno prisekanima deloma, kar omogoča boljši oprijem in zagotavlja širše vidno polje ter več prostora v predelu voznikovih nog.

 • V sklopu instrumentne plošče v višini oči se nahaja digitalni 12,3-palčni zaslon visoke ločljivosti s futuristično grafiko.

 • Na instrumentni plošči, na kateri je možno nastaviti vse parametre in jo prilagoditi posamezniku, so zbrani vsi podatki, ki jih želi voznik imeti neposredno v vidnem polju.

 • Vsaka posamezna konfiguracija je estetsko dovršena po zaslugi animacij in prehodov.

 • Veliki 8-palčni zaslon na dotik, ki je kot tablični računalnik umeščen na sredino armaturne plošče, je bolj praktičen in se hitreje odziva na ukaze.

 • Omenjeni sklop dopolnjuje sredinska konzola, voznikov pogled pritegne serija elegantnih kromanih stikal (toggle switches) s kakovostno in na otip mehko kovinsko površino.

 • Enak občutek obljublja tudi prestavna ročica.


Peugeot 3008 kabina

Katere tehnologije so vgrajene v i-Cockpit

 • Povezljiva 3D navigacija z glasovnim upravljanjem, s prometnimi informacijami v realnem času prek sistema Tom Tom Traffic ter z možnostjo prikaza navigacije in navodil za smer vožnje neposredno na instrumentni plošči;

 • Prostoročno telefoniranje z glasovnimi ukazi, samodejno upravljanje SMS-sporočil (prebiranje, pošiljanje);

 • Informacije o številnih sistemih za pomoč pri vožnji;

 • Povezljivost po zaslugi funkcije Mirror Screen in tehnologij Apple CarPlayTM, Mirrorlink® in Androïd Auto.

 • Potniki bodo lahko izbirali med dvema notranjima ambientoma.«Boost» daje prednost dinamični vožnji, «relax» pa umirjeni. Oba načina je možno popolnoma nastaviti po meri uporabnika.Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Robati Francoz za tisoč Slovencev letno 9

Peugeot 2008 je po treh letih dobil nov nos in nekaj manjših popravkov v kabini, letos želi zapeljati v tisoč slovenskih garaž,...

AVTO
Novosti
Novosti Peugeot, ki spreminja pravila igre 10

Med prvimi na svetu smo v živo videli in že sedli v novi Peugeot 3008, ki se je povsem otresel enoprostorskih spon ter prepričljivo...

AVTO
Novice
Novice Novi 3008 z videzom odločneje napada qashqaija in tiguana

Peugeot je danes v Parizu razkril drugo generacijo kompaktnega športnega terenca 3008, ki bo resneje zapeljal v ta razred

AVTO
Testi
Testi Mlačni križanec brez velikih minusov, pa tudi plusov 1

Test: Peugeot 3008 je eden najstarejših v modelskem portfelju francoske tovarne in je po značaju tipičen križanec predvsem družinske...

AVTO
Nasveti
Nasveti Katere sisteme v avtu res potrebujete, katere z lahkoto spregledate 11

Nekateri sistemi so pametne novosti, drugi so lahko večja nadloga kot pripomoček.

AVTO
PAL
PAL Peugeot 208: nabrušeni kremplji malega leva

Peugeot je vselej znal delati majhne avte, sploh takšne, ki so osvajali ženska srca. Prenovljeni 208 s svežim videzom ni le srčkan,...

AVTO
Posel
Posel PSA Peugeot Citroën: mega širitev in napad na Volkswagen

V načrtu tudi 7 priključnih hibridov in 4 električni avtomobili

AVTO
Testi
Testi Odtaja še tako ledeno srce 18

Peugeot 208 je po prenovi na svojo stran pridobil še nekaj voznic, na njihova srca pa rad potrka tudi z varčnim turbodizlom