Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Tesla model 3 ima že 400 tisoč naročil!

Čas branja: 1 min
20.04.2016  11:00
Pravi izziv bo izpolnitev mase naročil, nekateri kupci bodo na avtomobile čakali celo do 2020,...
Tesla model 3 ima že 400 tisoč naročil!

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Elon Musk dodaj

Podpredsednik poslovnega razvoja v Tesli Diarmuid O'Connell je pretekli teden na E-mobilnostni konferenci v Amsterdamu razkril, da so v podjetju za Model 3 v dveh tednih prejeli že okoli 400 tisoč naročil. »Veliko število rezervacij pošilja industriji sporočilo, da obstaja neverjetno povpraševanje po električnih vozilih. Pravi uspeh bo izpolnitev naročil,« je dodal O'Connell. Pri Tesli so leta 2015 dostavili okoli 50 tisoč vozil.

Povpraševanje višje od pričakovanj bi lahko pomenilo, da bodo nekateri kupci na svoje avtomobile morali čakati do leta 2019 ali 2020. Analitiki svarijo, da bo podjetje moralo zbrati dodatna sredstva, če bo želelo pravočasno kupcem dostaviti nova električna vozila. Elon Musk načrtuje do leta 2020 letno proizvesti 500 tisoč električnih avtomobilov. Kljub temu nekateri v Nemčiji Teslo že vidijo kot dolgoročnega tekmeca nemškim avtomobilskim velikanom.

Preberite tudi:


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Tesla je novi model 3 na trg uvedel prek družabnih omrežij in,... uspel! 8

Tesla avtomobile prodaja podobno kot Apple telefone - čaka se v vrsti

AVTO
Novice
Novice (mnenje) Samo teslo kupi teslo!? 80

Novinarka Katja Šadl o tesli model S P85D, kako je doživljala slovit električni avto s 691 "konji"

AVTO
Novice
Novice E. Musk ima novo vizijo in obljublja revolucijo 5

Načrtuje širitev iz osebnih na tovorna vozila, izboljšanje sistema avtopilotov, nekakšno samooskrbo z elektriko ter vključitev v...

AVTO
Novosti
Novosti Tesla model X bo stresel konkurenco, v Evropi bo stal 74 tisoč evrov 24

Tesla model X prihaja z inovativnimi galebjimi vrati, sedmimi sedeži in za pet tisočakov višjo ceno kot model S

AVTO
Novice
Novice Tesla: s klikom na spletno povezavo do skoraj avtonomne vožnje 27

Lastniki prek 60 tisoč teslovih modelov S si lahko s klikom na posebni spletni povezavi prikličejo nove funkcije, ki so vse bližje...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Posel
Posel Tesla model 3 predčasno v proizvodnjo

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je dva tedna pred načrtovanim datumom zagnal proizvodnjo modela 3, prvega hišnega...