Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Škodin prostorski čudež za 15.500 evrov Scala je novi Škodin avtomobil, ki bo v slovenske družine vnesel nemir, saj za svoj denar ponuja naravnost ogromno prostora.
Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nova opel corsa: izjemno sodobna in tudi električna Nemški Opel je razmeroma hitro, po petih letih razkril corso nove, že osme generacije. Ta je po vzoru Oplov nove generacije oblikovno privlačna, polna sodobne tehnike in asistenčnih sistemov in kot prvi Opel nastopa tudi v popolnoma električni različici.
Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Za volanom najnaprednejšega tovornjaka ta hip Doslej smo zaslone namesto ogledal in sisteme za samodejno vožnjo lahko gledali le na prototipih in konceptnih vozilih, ki so se vozila po zaprtih cestah, s prenovljenim actrosom, katerega serijska proizvodnja se je začela junija, pa vse to postaja del realnosti
(Ne)realna evforija za električnimi avtobusi (Ne)realna evforija za električnimi avtobusi Nekatera nemška mesta želijo v kratkem obdobju v svoje vozne parke vključiti tudi po 200 električnih avtobusov eCitaro; pri Mercedesu menijo, da gre za prenagle odločitve.
Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Slovo brkatega moža, ki je nemško zvezdo popeljal na vrh Po 13 letih se z vrha Daimlerja poslavlja karizmatični brkati mož Dieter Zetsche. Pripravili smo pregled najzanimivejšega dogajanja v koncernu v času njegovega vodenja.

Volvo bo poletel tudi v Sloveniji

Čas branja: 3 min
18.04.2016  23:00
V svetu žanje uspehe, pri nas pa se šele dobro oziroma ponovno prebuja - švedska znamka Volvo napoveduje rast in kopico novih modelov.
Volvo bo poletel tudi v Sloveniji
Direktor distributerja Volva VCAG v Sloveniji in v širši regiji (države bivše Jugoslavije in Albanija) Anders Kamp Jensen napoveduje ponovno rast prodaje na trgih južne in vzhodne Evrope. Pravi, da tem trgom tudi tovarna namenja več pozornosti kot v preteklosti, saj poroča neposredno upravi, operativno pa za področje VCAG skrbi center regijski center na Dunaju.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Narodna galerija dodaj
Volvo dodaj
Ford dodaj
BMW dodaj
Audi dodaj

Narodna galerija, Robbov vodnjak in novi volvo S90 so te dni tesno povezana trojica, saj nova švedska znamka slovensko premiero doživlja ravno na tej lokaciji. Pa ne gre le za novega Volva S90, ampak tudi za Volvov vnovičen nastop na našem trgu.

"Tokrat gre zares," je obljubil direktor Volvovega distributerja VCAG Anders Kamp Jensen, ki to znamko vodi v osmih državah, poleg Slovenije še na trgih nekdanje Jugoslavije in v Albaniji, ko smo ga pobarali, če je, tako kot šef znamke za jugovzhodno Evropo Loic Claude leta 2012, zadovoljen s skromnimi številkami.

Podrobneje o novem volvu S90

Volvo-S90-4.1461007806.JPG.c.960px.jpg
Novi volvo S90 spredaj nosi sodoben hišni videz, markantno masko z vidnejšim znakom, dnevnimi lučmi v obliki črke T imenovanimi thorovo kladivo, s strani pa nezmotljivo limuzinske poteze, ki so ponovno v modi. Mersko neskromen, dolg je kar 4,96 metra, v medosju pa se razteza do 2,94 metra. Slovenska cena osnovnega modela T5 automatic momentum s prednjim pogonom in 184 bo 50.446 evro, dizelski D4 momentum automatic s 140 kilovati bo za dva tisočaka dražji. Kasneje bo na voljo tudi skromnejša oprema in ročni menjalnik, ki bosta ceno S90 spustila precej pod 50 tisočakov.

Začetek nove dobe na dnu za to znamko

Družba VCAG, ki jo Jensen vodi, je lani pri nas prodala 138 volvov, kar je sicer 60 odstotkov več kot predlani, a tudi precej manj kot denimo leta 2007, ko je na slovenske ceste zapeljalo 353 novih volvov. V prvi četrtini letošnjega leta je novi distributer in trgovec (v Sloveniji ima prodajna centra v Ljubljani in v Mariboru), ki je ob nastopu kar sam nadomestil dotedanje trgovce Volva - iztekla se je njihova pogodba, na dobri poti do nekdanjih številk. S 64 prodanimi avtomobili je lanski rezultat potrojil, v nadaljevanju leta naj bi na naše ceste zapeljalo okoli 150, prihodnje leto pa že 250 novih volvov. Sočasno s prodajo v Sloveniji bo VCAG razvijal posel tudi v sedmih drugih državah, kjer skrbi za Volvo.

V svetu stalna rast prodaje, dobiček od 2013

Volvo je pod lastništvom kitajskega Geelyja, pred tem je zanj skrbel Ford, zacvetel. Leto 2010 je bilo ob vstopu novega lastnika v družbo prelomno, Kitajci so do danes v Volva vložili prek 11 milijard evrov, naložba pa se že vrača, saj švedska znamka od leta 2013 (takrat je ustvaril 110 milijonov evrov čistega dobička) posluje pozitivno.

Še prodaja: leta 2009 je Volvo padel na dno s prodajo 334.808 avtomobilov, od takrat pa se številke nemoteno vzpenjajo. Lani je znamka prepričala 503 tisoč kupcev, osem odstotkov več kot 2014, cilj za leto 2020 je 800 tisoč vozil.

Preberite si naš intervju s predsednikom uprave Volva Hakanon Samuelssonom

Velika limuzina je ključna pri znamki znani po karavanih, SUV,...

Anders Kamp Jensen je ob razkritju novega volva S90, neposredno pred Robbovim vodnjakom v Narodni galeriji, še povedal da znamka z njim vstopa v klasični razred limuzin, kjer visoke številke dosegaji vsi najpomembnejši tekmeci - mercedes-benz razreda E, BMW serije 5 in Audi A6, pa tudi lexus GS in nekateri drugi manjši igralci. Volvo se je zadnja leta v tem razredu držal ob strani, stavil je na karavane, športne in luksuzne terence, zato je zamujal veliko tržno priložnost.

1142900-175268-Volvo-V90-Location-7-8-Rear
Septembra bo ponudbo družine 90 dopolnil še karavan V90 enakih zunanjih mer kot S90 in z bolj prostornim zadkom, ki bo sprejel med 560 in 1.526 litri prtljage. Veliko, a manj kot škatlasti karavani iz zgodovine te znamke. V90 bo v različici T5 momentum automatic stal najmanj 54.573 evrov, dizelski D4 automatic pa 55.399 evrov.

Novi volvo S90 je tako nadaljevanje zgodbe 90, po lanskem prihodu luksuznega terenca XC90, prihaja na naš trg junija letos. Septembra mu bo sledila še karavanska različica V90, še malo kasneje prihaja volvov allroad - V90 XC.

Volvova zgodovina velikih karavanov, to bo kot kaže negoval tudi v prihodnje.

Varnost serijsko vgrajena tudi v S90

Novi S90 je nabit z varnostjo, tako aktivno kot pasivno. Potnikom bo denimo ponujal nadgrajen sistem za zaviranje v sili (city safety collision avoidance), ki bo podnevi in ponoči zaznal in poskrbel za izogibanje tudi večjim živalim. Na Švedskem to velja za lose, na naših cestah za kakšne druge živali, predvsem divjad, ki občasno pobegnejo na cesto.

Volvo je obenem naredil še korak bližje k avtonomni vožnji s sistemom za usmerjanje vozila znotraj cestnih črt, ki bo v povezavi z radarskim tempomatom deloval do hitrosti 130 kilometrov na uro tudi v primeru, da pred S90 ne bo drugega avtomobila.

V S90 so še drugi varnostni sistemi znani iz modela XC90, ki so ga decembra lani v dokaz njegovih varnostnih vrlin pred našimi očmi zapeljali v graben.

Foto: Miloš Milač

Volvo-S90-2.1461010553.jpg.e.960px.jpg

Volvo-S90-1.1461011148.JPG.n.960px.jpg

Volvo-S90-3.1461011206.JPG.s.960px.jpg

Poslovni avto leta 2019

Glasujte za najboljši avto leta v petih kategorijah: službeni, poslovni, managerski, EKO avto in luksuzni terenec.
Glasovanje poteka do 20. maja.

 

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Kako so škatlasti švedi zaznamovali trg karavanov 17

Osem ključnih velikih volvovih karavanov, ki so v zadnjih 64 letih zaznamovali trg in temu proizvajalcu zgradili ugled varne in družinske...

AVTO
Novosti
Novosti Volvo V90 - veliki šved se vrača po 18 letih odsotnosti 3

Volvo V90 dopolnjuje ponudbo manjšega brata V70; 4,94 metra dolg karavan se uvršča v zgornji del višjega srednjega razreda

AVTO
Novosti
Novosti Kleni šved, ki lahko sezuje tudi nemce 1

Za volanom volva S90 in V90, ki v prestižni segment prinaša skandinavsko umirjenost, domačnost in izvrstno tehnologijo, s katero skoraj...

AVTO
Novosti
Novosti Volvova mega limuzina bo pretresla nemški razred 3

Volvova mega limuzina z merami že skoraj sega med največje, zato se še toliko bolj samozavestno vozi med prave tekmece - BMW 5, audi A6,...

AVTO
PAL
FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

FINANCE
Članki
Članki Dobra novica: Evroposlanci podprli znižanje DDV za e-knjige in digitalne naročnine 1

Če bodo spremembo sredi meseca potrdile še države članice, e-knjige in digitalne naročnine ne bodo več obdavčene višje kot tiskane...