Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

BMW 225xe active tourer: Ekopredstava, kot jo zna prirediti le BMW

Čas branja: 1 min
14.04.2016  23:00  Dopolnjeno: 18.04.2016 23:01
Velik doseg, štirikolesni pogon, moč športnika in cena šibkejšega dizla. Tako si BMW predstavlja elek­tromobilnost prihodnosti.
BMW 225xe active tourer: Ekopredstava, kot jo zna prirediti le BMW
Prvi dostopni BMW priključni hibrid nikakor ni skromen, poleg moči ponuja še štirikolesni pogon.

Več iz teme:  
BMW > Sava >
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj
Sava dodaj

BMW-225xe-Active-Tourer-Plug-in-Hybrid-12.1460652701.jpg

Ko se bavarski BMW loti novega poglavja, strani odpira drugo za drugo. Inovativnemu superšportniku i8 je namreč sledila cela serija priključnih hibridov z 1,5- in dvolitrskim bencinskim motorjem ter elektromotorjem na zunanje polnjenje. Med njimi je najbolj dostopen mali 225xe active tourer, ki navdušuje s tehniko, zmogljivostmi in ceno 32.450 evrov, ki je celo nižja od golfove in (upoštevaje subvencijo Eko sklada) primerljiva s šibkejšim dizelskim 220d active tourer.

32.450

je redna in tržna cena BMW 225xe active tourer.

2,0

litra je povrečna poraba goriva na sto kilometrov.

46

gramov je povprečen izpust ogljikovega dioksida na kilometer.

BMW 225xe v teoriji in delno tudi v praksi ponuja res bogat paket. Motorni sklop je sestavljen iz 1,5-litrskega twinturbo trivaljnega bencinarja 218i s sto kilovati, dopolnjuje pa ga elektromotor s 65 kilovati oziroma 88 konjskimi močmi - sistemska moč je 165 kilovatov. Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 5,7 kilovatne ure omogoča 41 kilometrov, prevoženih zgolj na elektriko. Ko se baterija izprazni, pa 225xe deluje kot klasični hibrid, ki prek generatorja polni baterijo in bencinskemu motorju pomaga pri speljevanju, pospeševanju ter zmanjšuje porabo pri mestni vožnji. Povprečna poraba 225xe, ki je zaradi električnega pogona zadnjega para koles delno celo štirikolesno gnan, je med 2,0 in 2,1 litra. V praksi pa je tudi pri tem hibridu podobno kot pri golfu GTE - poraba je odvisna od desne noge, dolžine voženj in seveda pogostosti polnjenja baterije. Tu je še uradniška napaka, ki priključnim hibridom odšteje odpustek v višini 44 odstotkov izpustov ogljikovega dioksida; 225xe active tourer sicer omogoča povsem električni pogon do 125 kilometrov na uro. V načinu vožnje save battery se lahko vzdržuje stanje napolnjenosti baterije, ki jo lahko izkoriščate pozneje, denimo ob prihodu v mesto. Ko prestavno ročico pomaknete v položaj S, pa se bencinski motor zažene ne glede na izbrani način vožnje, kar zagotavlja trajno razpoložljivost kombinirane največje izhodne moči obeh pogonskih sistemov in pospešek do stotice v 6,7 sekunde.

BMW-225xe-Active-Tourer-Plug-in-Hybrid-5.1460652704.jpg


Več iz teme:  
BMW > Sava >

Preberite tudi:

14.04.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti BMW 740e iPerformance - razkošna limuzina z uradniško dosojeno porabo 2,1 litra 7

BMW je nekoliko osvežen hibridni sklop iz X5 xDrive 40e vgradil tudi v najbolj razkošno serijo 7 z oznako 740e

AVTO
Novice
Novice BMW bo odpravil največjo pomanjkljivost električnega i3 6

Poleti bo BMW i3 dobil zmogljivejšo baterijo, ki bo za polovico, na okoli 195 kilometrov, povečala doseg med polnjenji

AVTO
Testi
Testi Dizelski ali hibridni BMW 3? Cena sploh ni več vprašanje! 24

Primerjava dizelskega BMW 325d in priključnega hibrida 330e iPerformance

AVTO
Testi
Testi Tabuji padajo - BMW 2 hibrid že pri nakupu cenejši od dizelskega 6

BMW je z modularno zasnovo hibridov in s subvencijami njihovo ceno spustil pod ceno dizelskih modelov. Na krajših vožnjah je tudi bilanca...

AVTO
Testi
Testi Zvezdnik napoveduje svetlo prihodnost priključnih hibridov 4

Test: Mercedes-Benz C 350 e; vžiga ne boste slišali, saj se bo vselej zagnal le elektromotor. Dodajanje plina pa limuzino premakne s...

AVTO
Novice
Novice Tehnika superšportnika BMW i8 v enoprostorcu za 40 tisočakov

BMW tehnologijo priključnega hibrida prenaša v cenejše modele, prihaja serija 2 active tourer s skupno močjo 224 konjev, električnim...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike

AVTO
Testi
Testi V prvi sezoni do naslova prvaka, a za kakšno ceno 2

Test: BMW 220d xDrive active tourer; najboljše kar lahko ta hip ponudi razred kompaktnih enoprostorcev, z bogato opremo pa vas bo stal 49...