Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Jaguar XF: Mačka z nabrušenimi kremplji

Čas branja: 1 min
14.04.2016  23:00
Eleganten, lahek in športen. Za marsikoga celo preveč, ko gre za višino sedežev in prostor za kolena zadaj. Hkrati pa je XF še vedno dovolj ekskluziven in cenovno bolj ugoden od tekmecev.
Jaguar XF: Mačka z nabrušenimi kremplji
Jaguar XF si je nabrusil kremplje, ponudil še več dinamike in ugodno ceno.

Več iz teme:  
BMW > Jaguar > Tata > Audi > Mercedes > AWD >
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj
Jaguar dodaj
Tata dodaj
Audi dodaj
Mercedes dodaj

XF-R-Sport-RhodiumSilver-065.1460650674.jpg

Prestižni audi A6, BMW serije 5, lexus GS, mercedes E in volvo S80 so pri nas dobili svežega tekmeca, ki že na pogled deluje športno in izžareva eleganco, hkrati pa navduši z značilnim angleškim šarmom in razkošjem. Novi jaguar XF je pripravljen na spopad z močno konkurenco v poslovno-menedžerskem razredu, v njegov objem pa je s promocijskim popustom šest tisoč evrov mogoče skočiti že za 36.900 tisoč evrov.

40.700

evrov je tržna cena jaguarja XF pure 20d 132 kW automatic.

1.308

evrov je mesečni najem z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

4,3

litra je povprečna poraba XF pure 20d automatic.

Angleški Jaguar, ki zelo uspešno deluje pod okriljem indijske Tate, je model XF prvič predstavil leta 2007, do danes pa se je zanj odločilo več kot 280 tisoč kupcev - pri nas dobrih sto. V primerjavi z nemško sveto trojico številka resda ni velika (BMW je zgolj lani prodal 373 tisoč petic, Audi in Mercedes pa okoli 300 tisoč modelov A6 in E), vendar pa je vse prej kot zanemarljiva. Tisti, ki želijo biti opazni v množici, so gotovo prepoznali potencial poslovne mačke, z novim modelom pa je XF skočil še stopnico višje.

Prednosti je kar nekaj. Denimo, prihranek pri masi po zaslugi aluminijaste platforme, novi XF je od predhodnika rahlo nižji in malenkost krajši, a je ob tem medosna razdalja daljša za 51 milimetrov. To prinaša več prostora za potnike, čeprav je XF med tekmeci še vedno najbolj skop s prostorom.

V nosu so novi motorji iz družine ingenium, najzanimivejša sta dva dvolitrska dizelska s 120 oziroma 132 kilovati. V paleti pa je tudi trilitrski dizel z 220 kilovati. Pri jaguarju XF kupec lahko izbira med petimi paketi opreme, ob osnovnem pure sta dva sicer bolj prestižno obarvana (prestige in portfolio), dva pa imata izrazito športni pridih (R-sport in XF S). Upoštevaje še motor, menjalnik in pogon je na voljo 33 različic, pri čemer je na vrhu ponudbe S 35t AWD za 81.800 evrov oziroma s popustom 75.800 evrov. Naša izbira je XF 20d pure s samodejnim menjalnikom, ki stane le nekaj več kot 40 tisoč evrov. Tudi z bogato opremo portfolio pa je cena tega jaguarja ugodnih 47 tisoč evrov.

JAGUARXF-S-Interior-02.1460650675.jpg


Več iz teme:  
BMW > Jaguar > Tata > Audi > Mercedes > AWD >

Preberite tudi:

14.04.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
PAL
PAL Jaguar XE: Redefinicija športne limuzine 1

Jaguar XE vozi v razred poslovnih limuzin, ki ga obvladuje nemška trojica. Njegove prednosti so sveža oblika, sodobna gradnja in varčni...

AVTO
Posel
Posel Boj ljubljanskih podjetij za Jaguar in Land Rover

A-Cosmos znamkama BMW in Mazda dodaja Jaguar in Land Rover, z njima želi letno prepričate med 200 in 300 Slovencev. Summit Motors se za...

AVTO
Novosti
Novosti Poslovna mačka naredila velik preskok 10

Domače ceste so bogatejše za novo veliko mačko, ki sliši na ime Jaguar XF. Z značilnim angleškim šarmom in eleganco naj bi na leto...

AVTO
Testi
Testi Plemenita mačka, ki zna pokazati zobe

Jaguar XF se v direktorskem razredu ne zanaša zgolj na svoje aristokratsko poreklo, ampak s sodobno tehniko, dinamičnim duhom in pristnim...

AVTO
Novosti
Novosti Električni jaguar, ki se bo spopadel s teslo 3

S proizvodnjo bodo začeli leta 2018, obljubljajo prek 500 kilometrov dosega

AVTO
Novosti
Novosti Najmanjša aluminijasta mačka letos za 35 Slovencev 1

Jaguar XE vozi v razred poslovnih limuzin, ki ga obvladuje nemška trojica. Njegova prednost je sveža oblika, sodobna gradnja in varčni...

AVTO
Novice
Novice Jaguarjev športni terenec bo prihajal iz avstrijske Magne 4

Iz avstrijske Magne bo leta 2017 zapeljal jaguarjev srednjerazredni športni terenec F-pace.

AVTO
Posel
Posel Službe in biznis v Gradcu, Magna bo proizvajala jaguarje! 17

Avstrijska Magna Steyr iz Gradca bo izdelovala Jaguarjevega športnega terenca F-pace, ki prinaša priložnosti za posel tudi slovenskim...