Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

BMW serije 7: Umetnina iz jekla, aluminija in karbona

Čas branja: 1 min
14.04.2016  23:00  Dopolnjeno: 18.05.2016 07:49
Superlimuzina, ki ponuja razkošje, dinamiko in skoraj človeško pamet ter zahteva prek sto tisočakov za osnovno različico.
BMW serije 7: Umetnina iz jekla, aluminija in karbona
Avto tehničnih presežkov in dinamike na ravnih manjših limuzin

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj
Mercedes dodaj

bmw-730d-xdrive-088-jm.1460650664.jpg

Višji avtomobilski razred je v zadnjih letih postal pravi razvojni laboratorij. Limuzine tega razreda namreč na trg prinašajo najsodobnejše rešitve, inovacije, ki so sprva pogosto nerazumljive, a v praksi uporabne in tako razkoš­ne, da presegajo vsa pričakovanja. BMW serije 7 je pravi laboratorij na štirih kolesih, saj prinaša kup tehnike, prvič uporabljene v tem razredu. Denimo inovativno sestavo karoserije, ki je hibrid jekla, aluminija in karbona. V kabini uvaja senzorje, ki kretnje prevajajo v ukaze, zadnja sedeža nista le razkošna, med njima je prenosna tablica.

104.650

evrov je redna in tržna cena BMW 730d.

2.600

evrov je mesečni najem z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

4,4

litra je povprečna poraba BMW 730d.

BMW serije 7 ni postavljaški orjak, tako kot denimo Mercedes-Benzov S. Svojih 5,1 oziroma 5,24 metra dolžine (podaljšana različica) in dva metra širine poskuša sramežljivo skriti. Zasnova karoserije je iz hibridnega karbona, okrepljenega s steklenimi vlakni, jekla in aluminija, ki zmanjšuje maso za 130 kilogramov, hkrati pa poskrbi za nižje težišče in dobro zvočno izolacijo. Bolj kot velikost in moč v ospredje stopajo tehnične rešitve, kot so samodejna vožnja, ta je tik pred vrati, parkiranje brez voznika za volanom, prenosna in s spletom povezana tablica med zadnjima sedežema, senzorji, ki omogočajo, da radio in telefon upravljate zgolj z zamahom roke, brez dotika.

Ključ je postal pametni računalnik z zaslonom na dotik, laserski žarometi svetijo 600 metrov daleč. Ključ, ki je pravzaprav pametna naprava, je lahko daljinec za samodejno parkiranje, z njim lahko upravljate klimatsko napravo in še kaj. Ker so funkcije energijsko potratne, pa potrebuje svoj polnilnik pod naslonom za rokami. Tja lahko položite še telefon, ki se brezžično napolni v uri in pol. Vrtenje kazalca v desno poveča glasnost radia, v levo jo zmanjša, druga kretnja dvigne slušalko pred tem povezanega telefona. Smešni funkciji, ki se pozneje izkažeta kot zelo uporabni.

Dizelski 730d s 195 kilovati in pospeškom do stotice v 6,1 sekunde pa prinaša več sape kot veliki V12 v 750i pred tremi generacijami, potrebe po več moči ni v nobenem primeru.

Foto: Jure Makovec

bmw-730d-xdrive-071-jm.1460650663.jpg


Več iz teme:  

Preberite tudi:

14.04.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Presežki tehnike, razkošja in umetne inteligence za 165 tisoč evrov 13

Test: BMW 730d xDrive, najsodobnejša limuzina na trgu obrača nov list v razvoju, strojeznanstvo se umika elektroniki in IT, v ospredju je...

AVTO
Testi
Testi Skoraj človeška pamet in diskreten luksuz superlimuzine prihodnosti 18

Superlimuzina, ki skoraj obvlada avtonomno vožnjo, sama parkira in zabava voznika in potnike

AVTO
Novice
Novice To je novi BMW serije 5 27

S februarjem na trg prihaja sedma generacija BMW serije 5, končno pa je znana njena zunanja podoba

AVTO
Novice
Novice Sprehod po BMW megatovarni, kjer nastaja limuzina iz jekla, aluminija in karbona

Pogledali smo si proces proizvodnje BMW serije 7 z inovativno karoserijo iz jekla, aluminija in karbona; ta prinaša prihranke pri masi,...

AVTO
Novosti
Novosti (video) BMW serije 5 touring: več prostora za potnike in prtljago 2

BMW je pred premiero v Ženevi pokazal peto generacijo serije 5 touring. Ta ponuja več prostora v potovalni kabini in do 1700 litrov...

AVTO
Novosti
Novosti (video) Avto, ki parkira sam, pije po kapljicah in vam bere misli 19

(Iz razkritja BMW serije 7): daljinsko parkiranje, podvozje ki bere vaše misli, 3D senzor ki razume vaše kretnje, inovativna gradnja...

AVTO
Novice
Novice BMW serije 7 nič več uganka 4

Čeprav je dan D za novi BMW serije 7 to sredo, so pregovorno skrbni in pedantni Avstrijci že poskrbeli za razkritje avtomobila in tudi...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike