Avto

Renault Megane: odličen igralec za velike tekme

Novinec v razredu z obilo resnih tekmecev se ponaša z dinamičnim videzom ter prepoznavnim svetlobnim pečatom na prednjem in zadnjem delu, v notranjosti prinaša udobje in tehniko iz večjih modelov, zanaša pa se na učinkovite in varčne motorje.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.04.2016 23:00
Čas branja: 1 min
Renault Megane: odličen igralec  za velike tekme
Velik skok v sodobnosti, dinamiki in udobju novega megana

renault-megane-4-1920x1080.1460644364.jpg

Renault megane četrte generacije je popolnoma nov avtomobil, CMF-platformo pa si deli s kadjarjem, espaceom in talismanom. Že pri obliki s tretjo generacijo nima veliko skupnega, podobno je s tehniko. Premišljena in samosvoja zunanjost novega megana, s katero se jasno loči od vseh tekmecev, tako na cesti hitro pritegne pozornost, takšnih razmeroma drznih potez in oblikovalskih prijemov pa ne pomnimo vse od zadnjice predprejšnje generacije, ki je ob premieri leta 2002 močno razdelila mnenja.

Podrobneje o meganu: Renaultov zvezdnik za sam vrh

Novi model je za šest centimetrov in pol daljši (435,9 centimetra) ter za dva centimetra in pol nižji (144,7 centimetra), snovalci so nekaj centimetrov razširili koloteke spredaj in zadaj ter hkrati nekoliko skrajšali previs zadaj, zato se centimetrski prirastki pod črto niti ne poznajo. V notranjosti se zlahka občuti, da ima novi megane daljšo medosno razdaljo (266 centimetrov), za kolena zadaj je namreč za dva centimetra več prostora, prtljažnik pa je s 434 litri (prej 405) med največjimi v razredu. Masa avtomobila je pri tem ostala skoraj enaka (med 1,2 in 1,3 tone). Renault je v primerjavi s predhodnikom tudi znotraj naredil velik korak naprej in zgodbo obrnil v svojo korist, saj je bila prejšnja generacija v primerjavi s konkurenco ergonomsko nerodna, slabše kakovosti in v celoti precej bleda. Novinec v kabini prinaša udobje, materiale, izdelavo in tehniko iz skoraj predsedniškega espacea oziroma poslovnega talismana. Potniki s tem dobijo vtis, da gre za višji razred avtomobila, v katerem se počutijo udobno kot v kakšni dobri in kakovostno sešiti obleki.

15.790

evrov je tržna cena renaulta megana DCi 110 zen.

602

evra je mesečni najem z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

3,7

litra je povprečna poraba megana DCi 110.

Uglašeno podvozje, odlični sedeži

Francozi so precej delovnih ur posvetili tudi uglaševanju podvozja in vozni dinamiki. Vožnja je udobna (pomagajo tudi odlični sedeži), podvozje učinkovito požira luknje, hkrati pa ni premehko in v hitrih ovinkih navduši. K zelo dobri oceni pomagajo tudi nizek položaj sedenja, komunikativen volan ter že znan in preizkušen nabor motorjev.

renault-megane-bfb-rlink2-04.1460644367.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

Preberite tudi:

14.04.2016
FINANCE
Avto
Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu
Avto
AvtoMiloš Milač Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu

Francoski Renault je v Ženevi v ospredje postavil koncept EZ-GO, ki predstavlja nove ideje prihodnje mobilnosti. Novi so še trije motorji, električni v zoeju ter 1,3- in 1,8-litrski turbobencinar.

FINANCE
Avto
Megane RS: moč, vodljivost, opaznost in najboljši kompromis doslej
Avto
AvtoMiloš Milač Megane RS: moč, vodljivost, opaznost in najboljši kompromis doslej 5

Renault megane RS je kot športni zastavonoša tega modela v tretji generaciji morda našel tisti pravi kompromis med športnostjo in vsakdanjo uporabnostjo. Na trg je zapeljal ta teden, s precej samozavestno ceno prek 29 tisočakov

FINANCE
Avto
Megane R.S.: športna perfekcija po francosko
Avto
AvtoMatej Kačič Megane R.S.: športna perfekcija po francosko 4

Renault megane RS je v novi generaciji na pogled izgubil kar nekaj brutalnosti, a 280-konjski turbo motor in štirikolesni sistem krmiljenja 4control hitro poskrbita, da zaradi moči in vrhunske lege vriskaš na ves glas.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva
Avto
AvtoMiloš Milač Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva

Nov motor z 80 kilovati je enako velik in težek kot šibkejši motor oznako R90. Zmogljivejši stroj omogoča dve sekundi hitrejše pospeševanje od 80 do 120 kilometrov na uro

FINANCE
Avto
Renault tretjič zapored z rekordno prodajo
Avto
AvtoUroš Božin Renault tretjič zapored z rekordno prodajo

Clio 4 je drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, captur pa je na prvem mestu med kompaktnimi križanci. V segmentu srednje velikih enoprostorcev je prvi scenic.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)