Avto

Peugeot 208: nabrušeni kremplji malega leva

Peugeot je vselej znal delati majhne avte, sploh takšne, ki so osvajali ženska srca. Prenovljeni 208 s svežim videzom ni le srčkan, ampak tudi izjemno sodoben in pametno zasnovan avto, obenem je bogatejši za varnostno in drugo opremo.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.04.2016 23:00
Dopolnjeno: 04.05.2016 12:37
Čas branja: 1 min
Peugeot 208: nabrušeni kremplji malega leva
Obline še zdaleč niso glavna vrlina malega peugeota 208.

Peugeot-208-2016-1600-0e.1460646914.jpg

Mali lev se pri nas redno uvršča med pet najbolj prodajanih malih avtomobilov, za svojega ga je zaradi prikupnega in privlačnega videza, kompaktnih mer, všečne notranjosti in tudi neobi­čajnega ter posebnega kokpita (zelo majhen volan, ki olajša manevriranje, in merilniki, postavljeni nad njim, kar okrepi preglednost) vzel predvsem nežnejši spol.

11.589

evrov je tržna cena peugeota 208 active puretech z 82 kW.

541

evrov je mesečni najem 208 z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

4,5

litra je povprečna poraba peugeota 208.

Peugeot prenovljeni model 208 v boj s konkurenco pošilja s spremenjenim prednjim odbijačem, masko in obrobami meglenk, ob tem je pridobil 3D-zadnje luči v obliki krempljev, širše bočne pragove ter tri nove barve (skupaj 12). Opazna je predvsem kričeče oranžna, patentirana novost sta dve mat barvi, kupec pa si lahko avto tako zunaj kot znotraj tudi delno prilagodi svojemu okusu.

Kakovost izdelave v peugeotu 208 je na zelo visoki ravni, tudi materiali so premišljeno izbrani in ugodno vplivajo na počutje v kabini. Potnikom se mimogrede zdi, da se vozijo v precej dražjem in prestižnejšem vozilu. Osnovna oprema v prenovljenem modelu je razumljivo bogatejša, večja je izbira platišč, avto je opremljen s številnimi varnostnoasistenčnimi sistemi. Ima šest zračnih vreč, serijski so ABS, ESP in EBD, kar je malčku leta 2012 tudi prineslo pet zvezdic na preizkusnem trku Euro­NCAP.

Dobrodošla novost v malem peugeotu je varnostni sistem active city brake, ki preprečuje nesreče oziroma zmanjša njihove posledice. Sistem deluje med petimi in 30 kilometri na uro s posebno kamero. Za doplačilo sta na voljo tudi vzvratna kamera in pomočnik pri parkiranju, ki je vesten in hiter. Motorno paleto pri 208 sestavlja pet bencinskih in trije dizelski agregati, ki dosegajo normo Euro 6. V ovinkih se lahko pohvali z vzorno lego, ki zgledno dopolnjuje njegov športnoelegantni videz, dobro pa mali lev prebavlja tudi številne neravnine na naših cestah. Vsemogočen na večjih grbinah in luknjah seveda ni, razlog je tudi kratka medosna razdalja, vse okuse pa bodo zadovoljile zavore.

Peugeot-208-2016-1600-19.1460646917.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

14.04.2016
FINANCE
Avto
Nežna, a pomembna prenova
Avto
AvtoMatej Kačič Nežna, a pomembna prenova

Peugeot 308: Pri Peugeotu so enega svojih najpomembnejših modelov za spopad s tekmeci nežno prenovili in predvsem tehnično posodobili. 

FINANCE
Avto
Peugeotov modni karavan je prava osvežitev
Avto
AvtoMiloš Milač Peugeotov modni karavan je prava osvežitev 5

Peugeot s 508 SW nadaljuje tradicijo poslovnih karavanov. Zadnji model pa bolj kot na prostor stavi na športnost, privlačne obline, tehniko in uporabne rešitve. Obenem je krajši in lažji od predhodnika ter vozi proti prestižnim tekmecem

FINANCE
Avto
Peugeot zapeljal v svojo smer in se poslovil od partnerja
Avto
AvtoMiloš Milač Peugeot zapeljal v svojo smer in se poslovil od partnerja 6

Novi partner je rifter, v družbo treh pa prinaša drugačno prednjo masko in odbijač, »kremplje« na zadku in Peugeotov i-Cockpit v kabini. Pri nas bo jeseni.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Vse najboljše stvari so tri
Avto
AvtoMatej Kačič Vse najboljše stvari so tri

Športni terenci so odličen kompromis med uporabnostjo, udobjem in plezalnimi sposobnostmi, pri Peugeotu pa so s serijo GT Line v modele 2008, 3008 in 5008 zapakirali še dodatno mero športnega značaja in prestiža.

FINANCE
Članki
Moderni poslovnež, ki ljubi športno opravo
PRO
Članki
ČlankiFinance PRO Moderni poslovnež, ki ljubi športno opravo (PRO)

Poslovite se od zaspanih juter, sivih dnevov na poti s sestanka na sestanek ter dolgočasnih večerov – čas je za spremembe, pravijo pri Peugeotu. V novi model peugeot 508 so namreč odlično vnesli osebnost in navade najuspešnejših poslovnežev.

FINANCE
Avto
Novi peugeot 208 - električno iskrivost bo približal množicam
Avto
AvtoUroš Božin Novi peugeot 208 - električno iskrivost bo približal množicam

Peugeot 208 bo v novi generaciji ponujal izbiro bencinskega, dizelskega ali električnega pogona. Na trg prihaja jeseni.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)