Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Peugeot 208: nabrušeni kremplji malega leva

Čas branja: 1 min
14.04.2016  23:00  Dopolnjeno: 04.05.2016 12:37
Peugeot je vselej znal delati majhne avte, sploh takšne, ki so osvajali ženska srca. Prenovljeni 208 s svežim videzom ni le srčkan, ampak tudi izjemno sodoben in pametno zasnovan avto, obenem je bogatejši za varnostno in drugo opremo.
Peugeot 208: nabrušeni kremplji malega leva
Obline še zdaleč niso glavna vrlina malega peugeota 208.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Peugeot dodaj

Peugeot-208-2016-1600-0e.1460646914.jpg

Mali lev se pri nas redno uvršča med pet najbolj prodajanih malih avtomobilov, za svojega ga je zaradi prikupnega in privlačnega videza, kompaktnih mer, všečne notranjosti in tudi neobi­čajnega ter posebnega kokpita (zelo majhen volan, ki olajša manevriranje, in merilniki, postavljeni nad njim, kar okrepi preglednost) vzel predvsem nežnejši spol.

11.589

evrov je tržna cena peugeota 208 active puretech z 82 kW.

541

evrov je mesečni najem 208 z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

4,5

litra je povprečna poraba peugeota 208.

Peugeot prenovljeni model 208 v boj s konkurenco pošilja s spremenjenim prednjim odbijačem, masko in obrobami meglenk, ob tem je pridobil 3D-zadnje luči v obliki krempljev, širše bočne pragove ter tri nove barve (skupaj 12). Opazna je predvsem kričeče oranžna, patentirana novost sta dve mat barvi, kupec pa si lahko avto tako zunaj kot znotraj tudi delno prilagodi svojemu okusu.

Kakovost izdelave v peugeotu 208 je na zelo visoki ravni, tudi materiali so premišljeno izbrani in ugodno vplivajo na počutje v kabini. Potnikom se mimogrede zdi, da se vozijo v precej dražjem in prestižnejšem vozilu. Osnovna oprema v prenovljenem modelu je razumljivo bogatejša, večja je izbira platišč, avto je opremljen s številnimi varnostnoasistenčnimi sistemi. Ima šest zračnih vreč, serijski so ABS, ESP in EBD, kar je malčku leta 2012 tudi prineslo pet zvezdic na preizkusnem trku Euro­NCAP.

Dobrodošla novost v malem peugeotu je varnostni sistem active city brake, ki preprečuje nesreče oziroma zmanjša njihove posledice. Sistem deluje med petimi in 30 kilometri na uro s posebno kamero. Za doplačilo sta na voljo tudi vzvratna kamera in pomočnik pri parkiranju, ki je vesten in hiter. Motorno paleto pri 208 sestavlja pet bencinskih in trije dizelski agregati, ki dosegajo normo Euro 6. V ovinkih se lahko pohvali z vzorno lego, ki zgledno dopolnjuje njegov športnoelegantni videz, dobro pa mali lev prebavlja tudi številne neravnine na naših cestah. Vsemogočen na večjih grbinah in luknjah seveda ni, razlog je tudi kratka medosna razdalja, vse okuse pa bodo zadovoljile zavore.

Peugeot-208-2016-1600-19.1460646917.jpg


Več iz teme:  

Preberite tudi:

14.04.2016

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Novi 3008 z videzom odločneje napada qashqaija in tiguana

Peugeot je danes v Parizu razkril drugo generacijo kompaktnega športnega terenca 3008, ki bo resneje zapeljal v ta razred

AVTO
Novosti
Novosti Peugeot, ki spreminja pravila igre 10

Med prvimi na svetu smo v živo videli in že sedli v novi Peugeot 3008, ki se je povsem otresel enoprostorskih spon ter prepričljivo...

AVTO
Novosti
Novosti Robati Francoz za tisoč Slovencev letno 9

Peugeot 2008 je po treh letih dobil nov nos in nekaj manjših popravkov v kabini, letos želi zapeljati v tisoč slovenskih garaž,...

AVTO
Testi
Testi Raznoliki obrazi robatega levčka 7

Peugeot 2008 si je s prenovo nabrusil kremplje za boj s konkurenco v priljubljenem razredu kompaktnih križancev, ob privlačni podobi pa...

AVTO
Novice
Novice Evropski avto leta je prvič postal športni terenec 5

3008 je peti Peugeot, ki je osvojil naziv Evropski avto leta in prvo športno terensko vozilo s tem naslovom v zgodovini izbora

AVTO
Novice
Novice Slovenski avto leta 2017 je peugeot 3008 4

Za Peugeot je to druga zmaga, prvič so naslov osvojili leta 2002 s peugeotom 307

AVTO
PAL
PAL Neustrašen in zrel

Finalist kategorije poslovni avto peugeot 508 želi ugajati manj konservativnim kupcem, hkrati se ponuja kot udobna poslovna limuzina za...

FINANCE
Članki
Članki Je Snapchat povozila konkurenca, ker mu je v zelje skočil Instagram?

So delnice Snapa dober mesec dni po začetku borzne kotacije privlačna naložba ali pač ne? Vprašali smo analitike