Avto

Novi BMW serije 5 in druge vroče novosti letošnjega leta

Novi BMW serije 5, švedski dvojec S90 in V90, osveženi volkswagen golf in še številne novosti bodo popestrile nadaljevanje letošnjega leta

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

13.04.2016 23:22
Čas branja: 5 min
Novi BMW serije 5 in druge vroče novosti letošnjega leta
BMW serije pet je najpomembnejša letošnja novost te znamke. Ta hip jo prikazujemo le v obliki risbe, ki naj bi bila blizu originalu. Vir: revija Avto fokus

April je šele v uvod v avtomobilsko leto, ki bo spet polno vročih novosti. Kopica modelov bo osvežena, v ključnih razredih pa bo nekaj tudi povsem novih modelov, ki bodo osvežili izbor PAL 2017. Kar veliko je že znanega, vse brez dvoma še ne.

Alfa-Romeo-Giulia-2016-1280x960-wallpaper-01.1453966900.jpg.c.960px.jpg
Alfa romeo giulia

O novi alfi giulii

Sodeč po medijskih objavah v tujini in pri nas, je ena najbolj vročih novosti letošnje pomladi alfa romeo giulia. Naslednica modela 159, ki igra na čustva, nato na čustva in spet na čustva v obliki nostalgije nekdaj zelo uspešne italijanske blagovne znamke. Alfa romeo je giulio s fanfarami v svet sicer pospremila že lansko poletje. Seksi poteze in močan turbošestvaljnik s prek 500 konji so napovedali veliko vrnitev znamke, ki je bila pred desetletji uspešnejša od bavarskega BMW, nato pa so prišle italijanske zamude in znova zamude. No, giulia to pomlad menda res prihaja tudi v bolj civilnih različicah. Ali bo upravičila velika pričakovanja, pa bo pokazalo prvo spoznavanje z njo.

Jeseni ključna audija Q2 in Q5 in novi BMW 5

AF197-198-Schulte-BMW-5-h-silver.1460542136.jpg.s.960px.jpg
Jeseni bo razkrita nova BMW serija 5, risba revije Avto fokus pa predstavlja kako bi lahko serijski avto v resnici zgledal. Okoli petice je sicer še veliko skrivnosti, tudi zasnova karoserije, motorji, varnostni sistemi,... Domnevamo lahko, da bo veliko rešitev prevzela od serije sedem, morda bo še kakšno dodala.

Leto 2016 bo tudi leto audijev. Poleg številnih hibridov e-tron bo na cesto jeseni zapeljal dolgo pričakovani mali Q2, takrat bo predstavljen tudi novi Q5, ki bo med kupci sicer pozneje. Audi še prej napoveduje prihod osveženega audija A3 in terenskega A4 allroad quattra. BMW je večino novosti že predstavil, ključna pa prihaja jeseni - novi serije 5 na katerega znamka močno računa, saj ji letno prinese okoli 300 tisoč kupcev in zajeten kupček denarja ter razlike v ceni. Pričakovanja so velika, glede na tehnologijo, ki jo je pokazala nova sedmica s karoserijo iz jekla, aluminija in karbonskih vlaken morda celo previsoka.

Audi-Q2.1460541944.jpg.n.960px.jpg
Audi Q2

Audijeva ženevska zvezda Q2

Luksuzni del trga bo začinil prvi Bentleyjev luksuzni terenec bentayga, ki bo iz naslonjačev premaknil mnoge milijonarje sveta, ki jim pač neudobni športniki niso ravno pogodu.

Bentley-bentayga.1460541948.jpg.n.960px.jpg
Bentley Bentayga

Najbolj razkošni SUV na svetu za hitrosti prek 300

Japonsko-francoski trojček

Toyota-proace.1460541906.jpg
Toyota proace

Japonsko-francoska naveza bo med kupce kmalu zapeljala s potniškimi kombiji citroën spacetourer, peugeot traveller, toyota proace. Francozi pa bodo napad nadaljevali v drugem delu leta z osveženo uspešnico C4 picasso in C4 grand picasso, povsem novim C3 in prvim športnim terencem znamke DS, ki je še do lani sodila pod okrilje Citroëna.

Toyota bo konec leta pričela s proizvodnjo novega crossoverja C-HR, ki je bil predstavljen pretekli mesec v Ženevi.

Maseratijev veliku up prihaja jeseni

maserati levante
Maserati levante

To je Maseratijev prvi športni terenec, zakaj ga krvavo potrebuje?

Maserati bo prekinitev napovedane rasti prodaje, trend se je že po dveh letih obrnil navzdol, poskušal ustaviti z luksuznim terencem levante z merami in tehniko limuzine višjega razreda ghibli. Italijan se bo zapeljal v razred, kjer ta hip kraljujejo BMW X5, audi Q7 in mercedes-benz GLE, pa tudi range rover in porsche cayenne, bentley bentayga pa bo najbrž pretrd in predrag oreh zanj. Maserati bo jesen zaznamoval tudi z osvežitvijo ghiblija in quatroporta.

Fiat spet stavi na preteklost

Fiat-tipo-combi.1460541900.jpg.e.960px.jpg
Fiat tipo

O fiatu tipu - limuzini za 12 tisočakov

Znamka z dna ponudbe koncerna FCA (Fiat Chrysler) pa je že začela ofenzivo z modelom tipo. Prek 4,5 metra dolga limuzina je ta hip že na voljo na slovenskem trgu, v jesenskih mesecih pa prihaja še zanimivejša petvratni in karavanski tipo, z njima pa tudi 1,4-litrskiturbo bencinar, ki ga pri tipu pogrešamo. Ford bo v jesen zapeljal z luksuznim terencem edge, osveženo kugo in povsem novim modelom ka, ki bo večji in prostornejši kot zdaj, torej bo zapeljal zunaj okvirja tehničnega bratranca fiata 500.

Hondin civic, hyundaijev prius

Honda-civic-prototyp.1460541899.jpg.s.960px.jpg
Honda civic prototyp

Honda je v Ženevi že pokazala superšportnika z odličnimi koreninami NSX in pokazala konceptnega civica nove generacije. Če sodimo po preteklosti, je civic že zelo blizu serijskega modela, ki bo dokončno razkrit jeseni. Hyundai bo poleg nekoliko bolj robustnega i20 z oznako active osvežil model santa fe v klasični in grand različici.

Iz ženevske predstave o hyundaiju ioniqu in drugih novostih

Ključna novost pa bo model ioniq, prvi resen tekmec toyoti prius hybrid. Ioniq bo lahko hibrid z bencinskim motorjem 1,6 in 77 kilovati ter električnim z 32 kilovati z izpustom 79 gramov ogljikovega dioksida na kilometer, priključni hibrid z baterijo 8,9 kilovatne ure, e-motorjem s 45 kilovati in dosegom 50 kilometrov med polnjenji ali čisti električni avto z 88 kilovati, baterijo 28 kilovatnih ur in dosegom 250 kilometrov.

O kii optimi s seksi zadkom ali hibridnim pogonskim sklopom

Sestrska kia pa bo v kratkem predstavila novo optimo z dizelskim bencinskim in hibridnim strojem ter v limuzinski ter karavanski različici, novega malega športnega terenca s hibridnim pogonom nira ter osveženega srednjevelikega enoprostorca carensa.

Mercedes-Benz-GLC-coupe.1460541937.jpg.n.960px.jpg
Mercedes-Benz GLC coupe

Nova umetnina Roberta Lešnika

Range rover je večino novosti že predstavil, med bolj vročimi avti, ki še prihajajo, pa je vsekakor evoque cabrio. Pri Mazdi je kar težko verjeti, da v jeseni prihaja čas za novo CX-5, tako svež se zdi zdajšnji model. A Mazdin tempo je neusmiljen, modele menja že po štirih letih. Tudi zato jeseni prihaja čas za osvežitev mazde3 in trda streha za roadster MX-5.

O novem C s pomično streho in dogajanju v Daimlerju

Nemški Mercedes-Benz kljub lanskemu ognjemetu novosti letos ne bo miroval. Prihajajo C cabrio, GLC coupe, SLC kot osveženi SLK, GLS kot osveženi GL ter seksi srednjerazredni športni terenec GLC coupe.

Osveženi mitsubishiji, opel že razvija insignio

Opel-mokka-X.1460541943.jpg.n.960px.jpg
Opel mokka X

Drugi krog za Oplov uspešni športni terenec

Daimlerjev nekdanji partner Mitsubishi vse sile usmerja v elektromobilnost, medtem pa bo osvežil mali spacestar in ASX. Oplov pohod z astro se bo nadaljeval z nekaterimi novimi motornimi različicami, v kratkem bo na voljo 1,6-litrski biturbo dizel s 118 kilovati, skoraj pred vrati je tudi že kupejevska astra GTC, najbrž tudi dirkaška OPC. Mokka X prinaša zaobljene linije osvežene mokke, na karla v Sloveniji še kar čakamo, medtem pa Oplovi inženirji že intenzivno razvijajo novo insignio. Razkrita naj bi bila spomladi prihodnje leto, o njej pa ni dejansko še nič znanega.

Ampera se vrača brez bencinske pomoči

Vrnitev ampere, tokrat le električne z dosegom 300 km in ceno 30 tisočakov

S tem pa še ne bo konec Oplovega pohoda. Prihaja namreč e-ampera zasnovana na osnovi bratranca bolta. Petvratni električni avto dolžine 4,17 metra, sodeč po boltu, obljublja veliko: enoprostorsko zasnovo karoserije iz jekla in aluminija, litij-ionske baterije z 288 celicami in 60 kilovatnimi urami zmogljivosti s skupno maso 435 kilogramov, doseg med polnjenji prek 300 kilometrov, največjo moč motorja 150 kilovatov oziroma 204 konjske moči, pospešek do stotice v manj kot sedmih sekundah in ceno okoli 30 tisoč evrov. To bo res veliko (električnega) avta za odštet denar.

Francoska pomlad

renault-scenic-xx.1460541949.jpg.n.960px.jpg
Renault scenic

Novi renault scenic s pustolovskimi geni nad temne oblake razreda

Peugeot je pred kratkim prenovil mali športni crossover 2008, kmalu bo na voljo tudi na našem trgu. Porsche pripravlja drugo generacijo panamere in dopolnitev ponudbe modela 718. Renault pa bo poteze iz megana in espacea prenesel tudi na kompaktni scenic, pri nas bo poleti.

Porsche nadaljuje revolucijo: to je novi 718 s štirivaljnim turbo bokserjem

Njegov športno-terenski videz seveda ni naključje. Še bolj pa bo viden pri pravih SUV modelih seata (ateca) in njegove pol razreda večje škode kodiak, ki se ta hip še skriva za tančicami konceptne različice, predstavljene marca v Ženevi. Seatu ateci ob bok se bo zapeljal ssangyong tivoli XLV, Subaru bo pripeljal osveženo imprezo, Suzuki pa novega balena - ime iz bližnje preteklosti te znamke.

Seatov prvi SUV ateca

Prenove VW, volvova serija 90

Kako se bo mali VW branil napada iz Novega mesta

Volvo-S90-2017-1600x1200-wallpaper-02.1454612016.jpg.c.960px.jpg
Volvo S90

Volvova mega limuzina bo pretresla nemški razred

Volkswagen bo po skorajšnjem prihodu novega tiguana predvsem prenavljal, popravke bodo dobili up!, amarok, beetle in golf. Volvo z repa abecede pa bo letos stavil ugled predvsem na dvojec S90 in V90 (prihajata junija oziroma avgusta), prodajne številke pa na osveženi V40 z bolj oblim prednjim delom.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3
Avto
AvtoMiloš Milač Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3

Zimskim razmeram primerno smo se zapodili na sneg, z mitsubishijem eclipsom crossom po zaledenelem poligonu Norveške, z Opli (reportaža čez vikend) pa v Lungau blizu Salzburga. Janez je bil na razkritju novega mercedesa A, Matej pa je spoznaval novi subaru XV. Predženevska vročica razkriva prve novosti, kio ceed in hyundaija santa feja. Valicon pa je predstavil izsledke raziskave o nakupnih navadah Slovencev

FINANCE
Dražbe
Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max
Dražbe
DražbeUroš Božin Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max

Cene se začnejo pri 700 evrih in se vzpenjajo do 13.500 evrov

FINANCE
Avto
Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece
Avto
AvtoMiloš Milač Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece 14

Južnokorejska Kia napada s klasičnim fastbackom oziroma gran turismom vznemirljive podobe, dobre opremljenosti in nedvomno konkurenčnih cen

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Takšen bo novi kia ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Takšen bo novi kia ceed 7

Korejska Kia predstavlja prve skice nove generacije priljubljenega modela, novo je tudi ime. Namesto cee'd se bo imenoval ceed

FINANCE
Avto
Kaj prinaša tretja generacija kie ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj prinaša tretja generacija kie ceed 1

Korejska Kia tudi v času športnih terencev nadaljuje zgodbo klasičnega kompaktnega petvratnega modela ceed. Novi model bo pri nas konec poletja.

FINANCE
Avto
Avto postaja intimni prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina
Avto
AvtoMiloš Milač Avto postaja intimni prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina 5

Sejem elektronike CES v Las Vegasu prikazuje zanimivo prihodnost mobilnosti, ki iz enačbe vselej povsem izloča voznika.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)