Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Tesla je novi model 3 na trg uvedel prek družabnih omrežij in,... uspel!

Čas branja: 2 min
04.04.2016  22:30  Dopolnjeno: 05.04.2016 10:28
Tesla avtomobile prodaja podobno kot Apple telefone - čaka se v vrsti
Tesla je novi model 3 na trg uvedel prek družabnih omrežij in,... uspel!

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Elon Musk dodaj

Elon Musk, ustanovitelj in glavni izvršni direktor proizvajalca avtomobilov Tesla, je smer razvoja modela 3 nakazal v 68 tvitih. Nove modele tradicionalni proizvajalci ponavadi predstavijo na tiskovnih konferencah oziroma dogodkih na ekskluzivnih lokacijah.

Ameriški avtomobilski proizvajalec Tesla je predstavil nov, cenejši model električnega avtomobila za množice in doživel uspeh tudi na borzi, saj se je spremenil trend gibanja delnic. Zgodba o Elonu Musku oziroma Tesli je bila včeraj ena od glavnih na spletni strani Bloomberga.

Pri Tesli so v le 24 urah za novi model prejeli 115 tisoč naročil, kar je skoraj trikrat toliko, kolikor so naredili avtomobilov v vsem prejšnjem letu. Do včeraj se je številka naročil povzpela na 300 tisoč, poroča poslovnoinformacijska agencija Bloomberg. Za resnost ponudbe je bilo treba položiti tisoč dolarjev (878 evrov) oziroma več.

Tesla-Model-3-2018-1280x960-wallpaper-02.1459495554.jpg

Osnovno ceno modela 3 so v Tesli postavili pri okoli 32 tisoč evrih, kar je polovica zneska, ki ga zahtevajo za modela S in X.

Tesla ni več ekskluzivni avtomobil, ampak gre med množične

tesla.1459793484.png.o.240px.png

Model 3 je avto za pet ljudi in naj bi imel doseg 346 kilometrov s polno baterijo. Na trg naj bi prišel konec prihodnjega leta, Musk pa ga je opisal kot zadnji korak v velikem načrtu pri izdelavi avtomobila za množični trg po dostopni ceni. S tem želijo v Tesli dokazati, da lahko ustvarijo avto, privlačen za množice, ki so ga sposobni proizvajati v velikem številu. Z njim naj bi dosegli tudi velik del načrta o proiz­vodnji 500 tisoč avtomobilov na leto do leta 2020. Nekateri analitiki so predstavitev že primerjali z Applovo predstavitvijo prvega iphona, ljudje pa so prvič v vrstah čakali za oddajo naročila za avtomobil, ki še več kot leto dni ne bo na voljo.

Kaj že je to tiskovna konferenca?

Tradicionalni proizvajalci nove modele, ko so pripravljeni, predstavijo na dogodku ali tiskovni konferenci, najbolj vroča orožja pa na avtomobilskih sejmih v Ženevi. Tesla oziroma Elon Musk je izbral drugačno strategijo - avtomobil v razvoju je predstavil na družabnem omrežju Twit­ter, natančneje v 68 tvitih. V njih so nakazali tehnološke rešitve, med drugim tudi možnost, da bi se avto približal samovozečim vozilom.

Pospešitev razvoja infrastrukture

za električna vozila

Tesla napoveduje, da bo do konca prihodnjega leta število superhitrih polnilnic po vsem svetu podvojil na 7.200, število servisnih lokacij pa na 441. Polnilnice prihajajo v Mehiko, na Irsko in v Italijo, servisni center pa v Španijo. Elon Musk napoveduje pohod Tesle tudi v Indijo, v tej državi naj bi bili, preden bo model 3 prišel na ceste.

O samovozečih avtomobilih smo pisali v članku na tej povezavi ( (intervju) Violeta Bulc: Kmalu me bo vozil samovozeči avto. Komaj čakam!).


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Tesla model 3 ima že 400 tisoč naročil! 9

Pravi izziv bo izpolnitev mase naročil, nekateri kupci bodo na avtomobile čakali celo do 2020,...

AVTO
Novice
Novice Še nerazkriti tesla 3 že povzročil dolge čakalne vrste 5

Začetna cena bo 35 tisoč dolarjev, doseg s polno baterijo pa okoli 300 kilometrov. Za tisočaka se lahko že danes postavite v čakalno...

AVTO
Novice
Novice (mnenje) Samo teslo kupi teslo!? 80

Novinarka Katja Šadl o tesli model S P85D, kako je doživljala slovit električni avto s 691 "konji"

AVTO
Novice
Novice (video) Tesla model S na Norveškem zgorela pri polnjenju 7

Na Norveškem se je ob polnjenju na hitri polnilnici nenadoma vnela tesla model S, to ni prvi vžig tega električnega avtomobila

AVTO
Novice
Novice Teslov model X ni sam od sebe zdrvel v hišo 11

Na forumu Tesle Motors se je v teh dneh znašla grozljiva reklamacija enega od kupcev novega športnega terenca model X, piše Business...

AVTO
Novice
Novice E. Musk ima novo vizijo in obljublja revolucijo 5

Načrtuje širitev iz osebnih na tovorna vozila, izboljšanje sistema avtopilotov, nekakšno samooskrbo z elektriko ter vključitev v...

AVTO
Novosti
Novosti Tesla model X bo stresel konkurenco, v Evropi bo stal 74 tisoč evrov 24

Tesla model X prihaja z inovativnimi galebjimi vrati, sedmimi sedeži in za pet tisočakov višjo ceno kot model S

AVTO
Novice
Novice Tesla: s klikom na spletno povezavo do skoraj avtonomne vožnje 27

Lastniki prek 60 tisoč teslovih modelov S si lahko s klikom na posebni spletni povezavi prikličejo nove funkcije, ki so vse bližje...