Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Model 3: V 24 urah prejeli več kot 115 tisoč naročil

Čas branja: 1 min
01.04.2016  07:13
Svetovna javnost dočakala Teslin model 3
Model 3: V 24 urah prejeli več kot 115 tisoč naročil

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Elon Musk dodaj
Tesla Motors dodaj
Bellevue dodaj

Elon Musk in Tesla Motors sta na predstavitven dogodku v Teslinem oblikovnem studiu v Kaliforniji razkrila dolgo pričakovani model 3, ki bo cenovno dostopen širšim množicam. Gre za najbolj pričakovan in pomemben električni avtomobil v zadnjih letih.

Muskov strogo tajni »Master Plan«

Musk je na dogodku razkril glavni načrt (Master Plan) podjetja Tesla Motors, kako želi z modelom 3 pospešiti svetoven prehod na trajnosten promet. Prvi korak je bil Tesla Roadster, avto narejen v manjših številkah z visoko ceno, ki je imel velik vpliv na avtomobilsko industrijo. Drugi korak predstavljata model S in X, ki bosta narejena v srednje velikem obsegu z nižjo ceno. Musk se je zahvalil vsem kupcem modela S in X, saj z njima plačujejo razvoj modela 3, ki je tretji korak in bo cenovno dostopen širšim nožicam.

Tesla3.1459487367.jpg.e.720px.jpg

Osnovni model do stotice v manj kot 6 sekundah

V avtomobilu bo varnost na prvem mestu. Vozilo bo v vseh kategorijah prejelo pet zvezdic, obljublja Musk. Začetna cena pred odštejem državne subvencije bo znašala 35 tisoč ameriških dolarjev. Osnovni model bo do stotice pospešil v manj kot 6 sekundah. Z enim polnjenjem baterije bo vozilo imelo doseg okoli 340 kilometrov. Vozila bodo serijsko opremljena z avtopilotom.

Tesla-Model-3-2018-1280x960-wallpaper-03.1459496277.jpg.e.720px.jpg

S pomikom prednje vrte sedežev naprej, so dosegli, da lahko v vozilu udobno sedi pet odraslih oseb. V avtu bo dovolj prostora, da boste lahko prevažali surfersko desko. Model 3 bo možno polniti na Teslinih hitrih polnilnicah. Izdelovali ga bodo v tovarni v Fremont-u, baterije pa v novo zgrajeni Gigatovarni (Gigafactory). Prepričani so, da se bo proizvodnja začela konec leta 2017. Musk še obljublja, da bo osnoven model 3 tudi brez številnih dodatkov izjemen avto. V zadnjih 24 urah so prejeli več kot 115 tisoč naročil.

Tesla5.1459487468.jpg.e.720px.jpg

Še nerazkriti tesla 3 povzročil dolge čakalne vrste

Kljub temu, da ljudje avtomobila niti videli niso, so se v številnih državah po svetu pred Teslinimi prodajalnami vile dolge kolone ljudi. Gneča je bila tudi pred Slovencem najbližjim Teslinem salonu v Gradcu. Kako dolge so bile vrste pred nekaterimi prodajnimi saloni si oglejte v videih:


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Še nerazkriti tesla 3 že povzročil dolge čakalne vrste 5

Začetna cena bo 35 tisoč dolarjev, doseg s polno baterijo pa okoli 300 kilometrov. Za tisočaka se lahko že danes postavite v čakalno...

TOP JOB
Delavci
Delavci Tu imate službo in zraven pasjo družbo 3

Naše vabilo še velja: če v podjetju dovoljujete pse, se nam javite. Da naredimo še (daljši) slovenski seznam ...

AVTO
Novice
Novice Tesla v ZDA pometel z luksuznimi tekmeci 10

Tesla model S si je v prvem četrtletju 2016 v ZDA odrezal kar 25 odstotni tržni delež luksuznega razreda, kot edini model med tekmeci je...

AVTO
Novice
Novice Tesla je novi model 3 na trg uvedel prek družabnih omrežij in,... uspel! 8

Tesla avtomobile prodaja podobno kot Apple telefone - čaka se v vrsti

AVTO
Novice
Novice Marec je bil najboljši mesec v 130-letni zgodovini Mercedes-Benza 1

Marca je nemška prestižna znamka prodala skoraj 200 tisoč vozil

AVTO
Novice
Novice Teslov model X ni sam od sebe zdrvel v hišo 11

Na forumu Tesle Motors se je v teh dneh znašla grozljiva reklamacija enega od kupcev novega športnega terenca model X, piše Business...

AVTO
Novosti
Novosti Tesla model X bo stresel konkurenco, v Evropi bo stal 74 tisoč evrov 24

Tesla model X prihaja z inovativnimi galebjimi vrati, sedmimi sedeži in za pet tisočakov višjo ceno kot model S