Avto

Še nerazkriti tesla 3 že povzročil dolge čakalne vrste

Začetna cena bo 35 tisoč dolarjev, doseg s polno baterijo pa okoli 300 kilometrov. Za tisočaka se lahko že danes postavite v čakalno vrsto.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
31.03.2016 10:03
Čas branja: 1 min

Tesla Motors bo jutri razkril dolgo pričakovani model 3, najbolj pričakovani in pomemben električni avtomobil v zadnjih letih in prvo Teslino vozilo za množični trg. O novem Teslinem avtomobilu ni znanega veliko.

Začetna cena pred odštejem državne subvencije bo znašala 35 tisoč ameriških dolarjev. Model 3 bo primerljivo velik kot Audi A4, BMW serije 3, Mercedes razreda C in Lexus IS. Z enim polnjenjem baterije bo vozilo imelo doseg okoli 320 kilometrov. Proizvodnja pa naj bi se začela konec leta 2017.

tesla-model-3-01.1459348758.jpg.o.480px.jpg

Evropski kupci bodo lahko z vplačilom tisoč evrov rezervirali svoj model 3. Rezervacija je mogoča na dva načina. Če želite boljše mesto v čakalni vrsti je bolje, da v petek obiščete najbližjo Teslino prodajalno. Rezervacijo je možno oddati še na njihovi spletni strani, ko se bo začel predstavitven dogodek v Teslinem oblikovnem studiu v Kaliforniji, 1. aprila ob 5:30 zjutraj po srednjeevropskem času.

Kot je poudaril lastnik in ustanovitelj Tesle Motors Elon Musk, ne bo šlo za popolno razkritje. Objavljene bodo le slike, kar pomeni, da bo za tehnične podrobnosti potrebno še počakati.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Kljub začetni ceni 35 tisoč dolarjev, bo vstopni in srednje opremljen model kupcem po vsej verjetnosti na voljo kasneje. Navdušenje in pričakovanje je kljub temu veliko, pred prodajalnami v Avstraliji, Hongkongu, Kanadi, na Japonskem in v ZDA se ljudje že postavljajo v čakalne vrste.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Elon Musk je na tviterju objavil prvoaprilsko šalo ..., ki delnici Tesle ni najbolje dela
Avto
AvtoAlbina Kenda Elon Musk je na tviterju objavil prvoaprilsko šalo ..., ki delnici Tesle ni najbolje dela 16

Težko je reči, ali je bila prvoaprilska šala kriva, da je delnica Tesle izgubila vrednost – kaj prida koristilo pa ji gotovo ni

FINANCE
Slovenija
Tesla z manjšo izgubo od pričakovanj
FINANCE
Avto
Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo
Avto
AvtoAlbina Kenda Sanjski izzivi ali nočne more – kaj se dogaja s Teslo 3

Nad ameriško družbo za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla pod vodstvom Elona Muska se v zadnjem času zgrinjajo oblaki – nesreča s smrtnim izidom vozila tesla X, vpoklic vozil tesla S ter zamude pri proizvodnji modela 3, ki naj bi Teslo iz izgubarskega prelevil v dobičkonosno podjetje

FINANCE
Avto
Tesla v Evropi porazila Nemce, ki se poslužujejo tudi nenavadnih praks
Avto
AvtoUroš Božin Tesla v Evropi porazila Nemce, ki se poslužujejo tudi nenavadnih praks 52

Alarm za tradicionalne proizvajalce avtomobilov. Tesla postaja resen konkurent nemškim premijskim proizvajalcem, ki napovedujejo električni odgovor, a ta je še leto ali dve stran.

FINANCE
Tesla v breztežnosti
Finance
Tadej Kotnik Tesla v breztežnosti 15