Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala Najmanjši volkswagnov križanec z veliko potenciala T-cross je veliko več, kot le privzdignjen ter za tisočaka in pol dražji VW polo. Mladostnega videza, z veliko možnostmi individualizacije in prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu navduši vse generacije, na majorških cestah pa je prepričal tudi za volanom.
Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti Avtomobilski eksoti, ki so pridobili ali izgubili največ vrednosti V luči ženevskega avtosalona so pri JBR Capitalu pripravili lestvici ženevskih avtomobilov, ki so naložbo lastnikov oplemenitili ali pa precej osiromašili.
Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Evropa in Kitajska – (pre)veliko breme za ameriški Ford? Ameriški Ford je lani, predvsem zaradi izgub v Evropi in na Kitajskem, zmanjšal dobiček pred davki za 37 odstotkov. Šef Forda si je kljub temu prislužil povišek.
Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Kazen zaradi dizelskih motorjev sklestila Audijev dobiček Audijev operativni dobiček je lani upadel za 32,3 odstotka, na 3,53 milijarde evrov. Za levji delež zmanjšanja so krivi kazen münchenskega sodišča in drugi stroški, povezani z afero Dieselgate. Napovedi za 2019 so boljše.
Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Tesla razkrila model Y, evropske cene bodo krepko višje kot ameriške Privzdignjena tesla model 3 – model Y med kupce prihaja konec leta 2020, osnovna različica pa leta 2021. Že zdaj pa je jasno, da bodo evropske cene zanjo od 20 do 26 odstotkov višje kot ameriške.

Oderuški davki, parkiranje z iphonom in nepotrebna navlaka v avtih

Čas branja: 2 min
25.03.2016  09:59
Večna zgodba o slovenskih davkih in rešitev kako se jim legalno izognete, katere sodobne rešitve v avtu res potrebujete in katere ne, General Motors napada Uber, nissanov terenski pick-up na slovenskih cestah in video, kako smo s telefonom parkirali mercedes-benz razreda E
Oderuški davki, parkiranje z iphonom in nepotrebna navlaka v avtih

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BMW dodaj
Ford dodaj
Citroen dodaj
Ssangyong dodaj
Avto-moto zveza Slovenije dodaj

Skoraj 70 odstotni davki na luksuzne avte v Sloveniji kličejo po optimizaciji. Kako se jim povsem legalno izogniti, jih plačati v davčno prijaznejši državi in se z avtomobilom vseeno vozite po slovenskih cestah?

Katere sisteme v avtu res potrebujete, katere z lahkoto spregledate, poroča študija ameriškega Consumer reports. Kaj pa vi menite, potrebujete sistem za vožnjo znotraj voznega pasu, tovarniško navigacijo, zaslon na dotik,...?

Prihajajo časi, ko parkiranje ne bo več vozniška veščina, ampak domena aplikacije. Novi mercedes-benz razreda E smo parkirali z iphonom, posneli video in komentirali kako dober, zamuden je ta postopek.

General Motors in Lyft z brezplačnim najemom avtomobila napadata Uber. Gre za nov program po imenu Express Drive, ki bo močna konkurenca vodilnemu Ubru.

Nissanova navara je zapeljala na naš trg - označili smo jo kot vsestransko pomočnico pri delu in zabavi. Kaj vse zmore kleni terenski poltovornjak, koliko stane in kako v zadnji generaciji prestreza cestne luknje.

Vsak peti je že športni terenec, poroča statistika. Tako uspešni so postali nekdaj nišni in komaj opazni športni terenci.

Fiat obuja tipa, ponuja veliko prostora za skromno ceno. Kakšen je Italijan v novi podobi, kaj kupec dejansko dobi za 12 tisoč evrov in kaj Fiat še načrtuje v tem razredu.

Znani so svetovni avtomobili leta - povsem na vrhu je mazda MX-5, prestižno lovoriko si je prislužil BMW serije 7, zeleno toyota mirai in športno audi R8.

Medijski projekt - primerjava desetih športnih terencev

S kolegi iz šestih drugih medijev pa smo v tem tednu izvedi največji primerjalni test avtomobilov doslej - ob bok smo postavili deset športnih terencev razreda B SUV: škodo yeti, mazdo CX-3, forda ecosport, peugeota 2008, citroëna C4 cactus, opla mokko, suzukija vitaro, ssangyonga tivoli, nissana juka in renaulta capturja. Premerili smo jih v Ljubljani, se nato njimi zapeljali v AMZS center varne vožnje na Vranskem, jih tam pognali med stožce, preizkusili še delovanje zavor in drugih lastnosti, ter pot nadaljevali do mariborskega hotela Habakuk. Po podrobnem ocenjevanju smo določili vrstni red, razkrili pa ga bomo sredi aprila.

To pa je le del svežih vsebin portala avto.finance.si, vabljeni k raziskovanju.

Ste zamudili moje prejšnje pismo?

Če še niste prijavljeni na moje pismo - prijavite se in naslednjega boste prejeli prihodnji petek v e-poštni nabiralnik. Zagotovite si pregled avtopanoge na enem mestu, delite ga s prijatelji, sodelavci ... Prijavite se tu!

Uspešen delovni teden vam želim!

Miloš Milač, urednik portala avto.finance.si

P. S.: Spremljajte nas tudi na Twitterju.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novice
Novice Kako je lokalni frajer pred 20 leti uganil okus množic 1

Nori vzpon športnih terencev v dobrem desetletju, preobrat v prestižni trojici BMW, Audi in Mercedes-Benz, električni opel z velikim...

AVTO
Novice
Novice Najcenejši 4x4 avti brez šminke, nasmejani Dolenjci in megabonus za delavce Daimlerja

Revoz se je odbil od tal, smart in twingo bosta letos vozila na nove trge, a zaposlovanja ne bo - Kateri avto izbrati, če res potrebujete...

AVTO
Novice
Novice Sredi krize se znajdeš s praznimi žepi in brez orodja, kaj zdaj?

Zgodba japonske Mazde, ki se je po ločitvi s Fordom v res slabih razmerah hitro postavila na noge. Vrača se francoska alpine, ki je v...

AVTO
Novice
Novice Katere pnevmatike so najboljše za vaš avto 2

Kaj pravi AMZS test 32 letnih pnevmatik v dveh dimenzijah, katere so dobro izkažejo na mokrem, katere na suhem in katere imajo najboljšo...

AVTO
Novice
Novice EU pokončno proti nemški avtoindustriji, nove težave Alfa Romea in revolucija v Porscheju 1

Dinamičen teden je prinesel nadaljevanje zgodbe o Volkswagnu, tokrat je EU prvič pokazala hrbtenico in predlagala korenite spremembe...

AVTO
Novice
Novice Vodnik za nakup avta, bilanca berlinga po osmih letih in o avtu, ki se sam drži omejitev

Za vas sem sestavil obsežen seznam nasvetov, kako izbrati pravi avto. Poglobil sem se v skrivnosti avtomobilskega posla in vam razkril,...

AVTO
Novice
Novice Ženeva 2003 - 2016: oskrunjena avtomobilska nebesa 9

Ženeva leta 2003 in danes: osrednji spomladanski avtosalon še vedno ponuja vpogled v kristalno kroglo avtomobilske industrije, ponuja...

AVTO
Novice
Novice Priročnik uvoza rabljenih avtov, rekordi za našo avtoindustrijo in štirikolesna nebesa za 165 tisoč evrov

Kaj prinašata nemški in angleški luksuz, kakšen je postopek uvoza rabljenega avtomobila iz tujine, kaj se dogaja v srbskem Fiatu,...